Yeni Topladığım Bilgisayar Sürekli Restart Atıyor Yardım!
-
ayhun bunu yazdı
Hocam ramlerin kingston mi??? Anakartini update etmeyi denermisin. Birde power sup da bu islemi yaptiriyor ama islemci olsa mutlaka bi windows ekranina kadar gelir.
hocam ramler şunlar
slotları değiştirip öyle de denedim yine aynı sonuç, güç kaynağıda şu hocam
http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tauro-serisi-80plus-bronze-600w-moduler-guc-kaynagi.html
bunları sıfır aldım
anakartı update nasıl edeceğim uzay kasa yaptım ram işlemci takılı şekilde sadece power kablolarını bağladım yine aynı sonuç açıyorum 2 saniye sonra hemen kapıyor sonra kendiliğinden sürekli reset atmaya başlıyor aynı şekilde 2 saniye açılır gibi yapıp reset
-
ArduouS bunu yazdıayhun bunu yazdı
Hocam ramlerin kingston mi??? Anakartini update etmeyi denermisin. Birde power sup da bu islemi yaptiriyor ama islemci olsa mutlaka bi windows ekranina kadar gelir.
hocam ramler şunlar
slotları değiştirip öyle de denedim yine aynı sonuç, güç kaynağıda şu hocam
http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tauro-serisi-80plus-bronze-600w-moduler-guc-kaynagi.html
bunları sıfır aldım
anakartı update nasıl edeceğim uzay kasa yaptım ram işlemci takılı şekilde sadece power kablolarını bağladım yine aynı sonuç açıyorum 2 saniye sonra hemen kapıyor sonra kendiliğinden sürekli reset atmaya başlıyor aynı şekilde 2 saniye açılır gibi yapıp reset
Valla hocam dün akşam ben de aynı sebepten kafayı yemek üzereydim. Laptopta başlatma tuşuna basıyorum 2 sn sonra kapanıyor tekrar açılıyor böyle saçma bir ödngüsü vardı.
Ramlardan birini çıkartıp denedim çalıştı, üfle müfle vs 2 Ramla çalışmya devam etti sonra.
Ama senin sorununa benzeri ben RAM ile yaşadım, baktım baya ram diyen de var. Çıkma bir ram bulsan denemelik en azından elemiş olursun.
-
Hocam,
Yapilabilecek hemen hemen herseyi yazmis arkadaslar. Benim ilave olarak soyleyecegim;
1- Kasayi tamamen demonte et;
2- Ana karta sadece power supply baglayarak, ram takmadan, tornavida ile kisa devre yaptirip sistemi calistirmayi dene.
3- Daha sonra ramlerden birini tum slotlara tek tek takarak dene, sonrada ikinci ram icin aynisini yap.
-
Hocam anakart test cihazları oluyor, cihazı anakarta bağladıktan sonra pcyi açınca hataya göre bir kod belirir. O kodun karşılığı da senin sıkıntını ortaya çıkartan hata olur.
Bunların dışında sorduğun soruyu şöyle düşünebiliriz "arkadaşlar başım ağrıyor sizce nedendir?"
Muayene olmadan, tahlil yaptırmadan kimse kesin bir şey söyleyemez. İşte yukarıdaki cihazlar muayene ve tahlil cihazı.
-
ram de problem olmadıgına emin isen anakart ta olabilir. işlemciler arızalnması en düşük parçadır. hatta işlemci bozulmaz diye biliyorum.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam anakart test cihazları oluyor, cihazı anakarta bağladıktan sonra pcyi açınca hataya göre bir kod belirir. O kodun karşılığı da senin sıkıntını ortaya çıkartan hata olur.
Bunların dışında sorduğun soruyu şöyle düşünebiliriz "arkadaşlar başım ağrıyor sizce nedendir?"
Muayene olmadan, tahlil yaptırmadan kimse kesin bir şey söyleyemez. İşte yukarıdaki cihazlar muayene ve tahlil cihazı.
hocam aynı bunu taktı bilgisayarcı işlemcide arıza dedi dün... ama ben emin olmak istiyorum
-
başka power dene..
neden dersen arkadaşın asus m3a78-m anakartında da böyle oluyordu şimdi hatırladım sanki devir alamadığı için açılmıyordu algısı oluştu power fanına dayadım süpürgeyi amk :D
daha sonra açıldı :D sen bi böyle dene bide başka bir power ile dene eğer yüksek power bulamazsan ekran kartını söküp o bulduğun power ile dene yada mevcut power ile ekran kartını söküp onboard ekran kartını kullnarak açmayı dene
-
yunusdogan bunu yazdı
başka power dene..
neden dersen arkadaşın asus m3a78-m anakartında da böyle oluyordu şimdi hatırladım sanki devir alamadığı için açılmıyordu algısı oluştu power fanına dayadım süpürgeyi amk :D
daha sonra açıldı :D sen bi böyle dene bide başka bir power ile dene eğer yüksek power bulamazsan ekran kartını söküp o bulduğun power ile dene yada mevcut power ile ekran kartını söküp onboard ekran kartını kullnarak açmayı dene
hocam poweri yeni aldım sıfır daha dün açtım kutusundan bi sıkıntı çıkarabilir mi ki?
-
ArduouS bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
başka power dene..
hocam poweri yeni aldım sıfır daha dün açtım kutusundan bi sıkıntı çıkarabilir mi ki?
olur olur neden olmasın hem aklıma birşey daha takıldı
http://www.computerhope.com/jargon/a/atx-24-pin-connector.jpg
şu kabloyu doğru taktığından emin misin ? +4 lü girişi var ya..
-
yunusdogan bunu yazdıArduouS bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
başka power dene..
olur olur neden olmasın hem aklıma birşey daha takıldı
http://www.computerhope.com/jargon/a/atx-24-pin-connector.jpg
şu kabloyu doğru taktığından emin misin ? +4 lü girişi var ya..
evet hocam yan yana yapışık zaten bantla hiç ayırmadım pin yeri zaten belli ters takınca girmiyor