Yenilebilir Sığır Jelatini
-
Daha Detaylı Bilgi İstiyorum Arkadaşlar Hatta Resim :)
GELATİN(80 BLOOM-240 BLOOM)
Kullanım alanları: Jelatin, kısmi kollagen hidrolizinden sağlanan, kıvam verme ve jelleştirmeözelliği bulunan hayvansal kaynaklı bir proteindir. Soğuk suya konulduğunda kolayca çözünmez ama jelatin parçacıkları ağırlığının 510 katına ulaşacak şekilde şişer.
Şişmiş jelatin parçacıklarının erimesi için sıcaklığın en az 40 oC olması gerekmektedir.
Sıcak suyla yüksek kıvamlı çözelti verir. Soğuyunca sağlam pelte halinde donar. Jelatin dondurmalarda dayanıklaştırıcı olarak kullanılır, şekerlemelere katılır ve deser olarak kullanılır. Besin maddesi olarak yaklaşık % 80-90 protein, % 10 nem içerir ve % 1 civarında kül bırakır. Üçte iki jelatin ve üçte bir yer fıstığından elde edilen monogliseridden oluşmuş bir jelatin yağ emülsiyonunu dayanıklaştırmada değerlidir. Bununla daha iyi yapıda bir dondurma elde edilir. Toz tatlı karışımları, şekerleme pastalar, et ürünleri, bisküvi, şarap, meyve suları ve film endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Aminoasit içermesinden dolayı az da olsa besleyici bir özelliği bulunmaktadır.
Kullanım miktarları:
Çiklet/sakız : % 10-15
Deniz ürünleri : % 3-15
Dondurma : % 0,2-1
Elma suyu berraklaştırması : 195 g/ton
Ekşi elma işleme : 20-60 g/HLt
Et ürünleri : % 3-20
Köpüklü krema (çokomel) : % 2-5
Meyveli jelibon : % 0,5-2,5
Meyve suyu ve şarap berraklaşması : 5-15 g/HLt
Peynir ve türevleri : % 0,2-2
Pudingler, sütlü tatlılar : % 0,2-2
Jöleler : % 1,5-3
Sütlü kremalar (uzun süre dayanıklı) : % 0,2-0,6
Tatlı ve acı elma suyu işleme : 50-100 g/HLt
Yumuşak şekerler : % 0,2-1
ne kadar doğru bilmiyorum :/ -
amacın ne
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------amacın ne
-----------------------------Araştırma yapmak
-
discovery channel de yayınlanan modern mucizler programında göstermişlerdi hocam..
sığırların kemiklerindeki proteinleri çıkarıp bir dizi işlemden geçiriyorlar ortaya çıkıyor.. bakim video bulabilirsem paylaşırım
edit asit konulu bölümün sonlarında gösteriyorlardı
bi edit daha http://www.youtube.com/watch?v=pmAWFfhR8SM video da 15. dakikadan sonra anlatmaya başlıyor hocam
-
bide türkçe olaydı ::(
-
-
http://www.kullan.net/belgesel/48819-history-channel-modern-mucizeler-acid-dvbrip-turkce-dublaj.html
-
hacı napcaksın sen sığır jelatini ha araştırmak istiyorsan agar/agaroz bunları araştır yada işkembe duvarındaki bakterileri araştır :)
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------hacı napcaksın sen sığır jelatini ha araştırmak istiyorsan agar/agaroz bunları araştır yada işkembe duvarındaki bakterileri araştır :)
-----------------------------hergün jelibon yiyorum :D
ondan
-
Mycity bunu yazdı:
-----------------------------KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------hacı napcaksın sen sığır jelatini ha araştırmak istiyorsan agar/agaroz bunları araştır yada işkembe duvarındaki bakterileri araştır :)
-----------------------------hergün jelibon yiyorum :Dondan
-----------------------------senin Dondan jelibon mu çıkıyo hergün :))
-
antivir-US bunu yazdı:
-----------------------------Mycity bunu yazdı:
-----------------------------KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------hacı napcaksın sen sığır jelatini ha araştırmak istiyorsan agar/agaroz bunları araştır yada işkembe duvarındaki bakterileri araştır :)
-----------------------------hergün jelibon yiyorum :Dondan
-----------------------------senin Dondan jelibon mu çıkıyo hergün :))
-----------------------------dsfşöjlhdak5fgteıfdskgd
hasktirr ya :D