YGS Sonuçları Bu Hafta Açıklanacak.
-
ÖSYM Başkanı Yarımağan, YGS sonuçlarının bu Cuma gününe yetiştirmeye çalışacaklarını bildirdi.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilen ve 1 milyon 512 bin 450 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sonuçlarını cuma gününe kadar açıklamaya çalışacaklarını bildirdi.
LYS'YE GİRMEK İÇİN 180 PUAN ŞART
Sonuçlar ÖSYM'nin internet adresinden duyurulacak.
Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40'ar soru yöneltilmişti. YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınıyor.
YGS'nin değerlendirilirken her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturuluyor.
Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek.
Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekNot : hadi hayirlisi bakalim muridler :)
-
1 hafta sonra zehir zemberek bi hayat bizi bekliyor desene...
-
kardeşim dersanede tr 1.liği falan alıodu bi bu sınawdan ii puan almamış olsun onu keserim :/ tabi benden önce annem kesmezse
-
Hani iptal edilecek bir soru vardı. Ne oldu akibeti, bilen varmı?
-
myo tercihleri haziranda yapılacak diyeb işey duydum aslı var mı?
eğer öyleyse ikinci sınava girdikten sonra myo tercih edemez miyiz?
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
kardeşim dersanede tr 1.liği falan alıodu bi bu sınawdan ii puan almamış olsun onu keserim :/ tabi benden önce annem kesmezse
nie bu baskı :| -
oyh :S Ben kendi cumhuriyetimde mutlşuydum yaa 2 haftadır yatış sınav açıklancak acaba nolucak ?
-
The_FCN bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
nie bu baskı :|
-----------------------------benim annem başarı manyağıdır ben üniyi okul 1.si bitirdim hatuna yetmedi ayrıca sınawa kadar kesinlikle baskı yapmadık gitti gezdi dolaştı eğlendi kendi istediğinde ders çalıştı ama daima dedim sınaw sonucu görünce konuşucam die ya alnından öperim ya da iki laf ederim oda ona yeter
baskı deilde ii bişiler olsun istiorum onun hayatında hem ii yerlerde okusun hemde mesleği sağlam olsun istiorum bunu bi sınawa mahkum eden dewletin a.q
-
irwa bunu yazdı:
The_FCN bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
-----------------------------kardeşim dersanede tr 1.liği falan alıodu bi bu sınawdan ii puan almamış olsun onu keserim :/ tabi benden önce annem kesmezse
nie bu baskı :|
-----------------------------benim annem başarı manyağıdır ben üniyi okul 1.si bitirdim hatuna yetmedi ayrıca sınawa kadar kesinlikle baskı yapmadık gitti gezdi dolaştı eğlendi kendi istediğinde ders çalıştı ama daima dedim sınaw sonucu görünce konuşucam die ya alnından öperim ya da iki laf ederim oda ona yeter
baskı deilde ii bişiler olsun istiorum onun hayatında hem ii yerlerde okusun hemde mesleği sağlam olsun istiorum bunu bi sınawa mahkum eden dewletin a.q
ilk post baya serttide şimdi oldu =)son cümle için +10000000 :|
-
hadi kazandınız diyelim, bunun bir de bitirmesi var :)))
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------kanka kızmada bsg dicem sana.
neden herşeyi bir sınava endeksliyorsunuz ?
alt tarafı bir sınav. sadece bir sınav..