Yılda Bir, Askerlik Yoklamasını Yaptırmayanlar...
-
Evinize bir telefon gelir, alo dersiniz. Ben şu şu karakoldan arıyorum, askerlik yoklamanızı yaptırmadığınızı ve bu nedenden ötürü karakola gelmenizi rica ediyorum. Diyen bir konuşmaya maruz kalmak istemiyorsanız. Yılda bir defa yapılan askerlik yoklamanızı yaptırın derim.
Ben sadece 1 defa yaptırmış ve daha sonra gitmemiştim. Bu telefon konuşmasına maruz kalarak, karakola gittim. Tutanak tutuldu, ve mazeret belirtilmem istendi.
Sonuç, para cezasıda gelebilir, yada gerekte duymayabilirler.
Aklınızda bulunsun istedim.
Hani arkadaşlar arasında bu muhabbet geçer bazen. Askerlik yoklamanı yaptırdın mı? yok yaa yaptırmadım. Cezası var mış ama... Ohoo olsaydı şimdiye kadar yerdim. Kaç yıl oldu gitmiyorum.
-
http://193.110.208.248:85/HTM/GEN/YDKYOKFRM.htm
bunu doldur posta ile şubene gönder
-
Bu sizin yasal bir sorumlulugunuz.Sizi yetişkin yerine koyup yoklamaya çağırıyorlar bundan gurur duymanız gerekir.Hepimiz bu ülkenin insanları olarak yılda 1 kerede olsa 2saatinizi ayırıp şubelere gidebilirsiniz.Tabi mazareti olanlara sözüm yok konuyu açan arkadaşım sanada kızmıyorum sadece yaşım senden büyükse bir abi tavsiyesi
-
hocam askerlik demişken dün beni mardinde çevirdiler trafikte yoklama kaçağıymışım aldıalr götürdüler kurtuldum ellerin tecil ettirecem şimdi
-
hocam benim eve seferberlik kağıdı geldi.1 kere götürüp imzalattım hersene gidecekmiyim imzaya bilgi varmı....
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------
Bu sizin yasal bir sorumlulugunuz.Sizi yetişkin yerine koyup yoklamaya çağırıyorlar bundan gurur duymanız gerekir.Hepimiz bu ülkenin insanları olarak yılda 1 kerede olsa 2saatinizi ayırıp şubelere gidebilirsiniz.Tabi mazareti olanlara sözüm yok konuyu açan arkadaşım sanada kızmıyorum sadece yaşım senden büyükse bir abi tavsiyesi
-----------------------------Ümraniye askerlik şubesine selam verip çıkacam desen 2 gün sıra bekliyorsun :)İstanbul'un birçok yerinde durum aynı galiba. Daha askerlik yapmadım ama yaptığım zaman her sene 2-3 günümü ayırıp yoklama yaptırmayı düşünmüyorum.
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------Çok haklısın, zaten babam sürekli söyledi, oğlum git yaptır git yaptır. Telefon gelince üstüne, gene fırça yedim bu yaşta :)
Ben demedim mi sana yaptır yaptır diye, babam bu konulardaçok hassas...
fastottoman bunu yazdı:
hocam benim eve seferberlik kağıdı geldi.1 kere götürüp imzalattım hersene gidecekmiyim imzaya bilgi varmı....
-----------------------------Askerliğin bittiği için her sene gideceksin yoklama için evet.
Şunuda belirteyim illa şahsi olarak gitme zorunluluğunuz yok arkadaşınız akrabanızda gidip bu işlemleri yapabiliyor.
Ben ilk gittiğimde öğrendim bunu. Sadece kimlik kartını vermeniz yeterli oluyor.
-
Beyler ben yoklamaya gidicem, yani askerlik şubesine başvurup askere gidicem, sakalla gitsem sorun olur mu? fotoğraf götürmeli miyim?
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------fivestar bunu yazdı:
-----------------------------Ümraniye askerlik şubesine selam verip çıkacam desen 2 gün sıra bekliyorsun :)İstanbul'un birçok yerinde durum aynı galiba. Daha askerlik yapmadım ama yaptığım zaman her sene 2-3 günümü ayırıp yoklama yaptırmayı düşünmüyorum.
Bence bu bir mazaret degil yaptırmayı düşünmemek senin kararın :) 3gün gitmeye üşeniyorsun sabahın 5inde nasıl kalkıcaksın askerde 15 ay ben merak ediyorum.Tabi karakolla ugraşmasıda cabası -
fivestar bunu yazdı:
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------fivestar bunu yazdı:
Bence bu bir mazaret degil yaptırmayı düşünmemek senin kararın :) 3gün gitmeye üşeniyorsun sabahın 5inde nasıl kalkıcaksın askerde 15 ay ben merak ediyorum.Tabi karakolla ugraşmasıda cabası
-----------------------------Sadece bir durum belgesi alabilmek için 4 gün gittim geldim. Askerlik şubesinin önünde günde en az 6 saat bekledim. Sabahın köründe gidiyorum yine aynı manzara. Sonra tam sırada iken birisi gelir, albayımızın araca ihtiyacı var, araba ile istediği yere götürene öncelik tanıyacağız gibi bir ayrıcalık tanınır. Memleketten fax geldiği halde, gelmedi diye beni 2 gün beklettiler. Sonra kimliğini ver bekle dediler. 4 saat bekledim, soru sorarsın, biz bilmeyiz bekleyeceksin gibi despot bir cvp alırsın. Ve sonuç, kimliğimi de kaybettiler...
Ben neden gideyim askerlik şubesine, gelsin evden alsınlar...
-
hocam 89 luyum daha kayıt bile yaptırmadım sanırım üni. okurken tecil ettirmişler.üni kaydımı sildirdim ama eve kağıt falanda gelmedi arayanda olmadı.şimdi ehliyet alıcam aldıktan sonra başvurucam 89/2 de gidicem sanırım.büyük bir fırça beni bekliyor ama şu ehliyet işi bitsin diyorum.eğer neden kayıt yaptırmadın diye sorarlarsada üni.de okuyordum kaydımı sildirdim falan filan dicem artık. ne bilim :|