Yılda Size 30 Bin Lira Kazandıran Bir Siteyi Ne Kadar Satarsınız
-
Şimdi öncelikle arkadaşalr ne paraya sıkışıklığım var ne siteyi sattığım var sadece birisi benden bu siteyi sürekli satmamı istiyor durum bu..Bende sizin bi görüşlerinizi alayım dedim sadece :)
Onun haricinde..
Sitede illegal bir durum yok.Sitenin günlük hiti 200 civarı.Hepsi Organik % 90 Google % 10 u diğer arama motorlarından.Hiç Adwords yada başka bir reklam kampanyası yapılmadı.Sitede sattığımız ürünlerin isimleri yada parça kodları ile geliyor hitler.
Ayrıca toptancıdan mal almak için gidip gelmeye gerek yok ürünü sizin adınıza kargo yapabiliyor.Sitede illegal birşey olmadığı için herhangibi bir cezası olamaz.Ama yasal olarak fatura kesmeniz gerekiyor.
Eğer seo kasacam diye salak salak işler yapmazsanız google ile aranız bozulmaz.
Birde aylık gelirin % 20-30 unu adwordse basarsanız geliriniz muhtemelen 2-3 e katlanacaktır
-
10-20 bin Tl arasi
-
CEO bunu yazdı
yıllık 30 bin tl kar bırakan bir siteyi minimum 45 bin tl'ye satardım ben olsam..
hocam senın sattıgın bısey falan varmı alalım :P
-
Hacı yılda 30.000 TL kazanıyorun peki gelir vergisi ödüyomusun? Seoya reklama hiçmi giderin yok?
Alan kişi siteyi alıp hiç elini sürmese (ürün eklemek dışında) aynı parayı kazanacakmı? yoksa masraf mı etmesi gerekcek? malum hekez webmaster değil senin bedava yaptığın iş için yatırımcının adam tutması gerekebilir onuda ssklı çalıştırsa elinde hiçbişi kalmaz.
-
HolyOne bunu yazdı
Hacı yılda 30.000 TL kazanıyorun peki gelir vergisi ödüyomusun? Seoya reklama hiçmi giderin yok?
Alan kişi siteyi alıp hiç elini sürmese (ürün eklemek dışında) aynı parayı kazanacakmı? yoksa masraf mı etmesi gerekcek? malum hekez webmaster değil senin bedava yaptığın iş için yatırımcının adam tutması gerekebilir onuda ssklı çalıştırsa elinde hiçbişi kalmaz.
Şimdi Hocam bu zaman kadar hiç seo diye uğraşmadık.Düzenli oalrak ürün girdiğimiz için hit kendiliğinden oluştu.Hiç reklamda yapmadık.Bu satışlar sadece gelen organik hitten yapılan satış.Adam mesela arıyor x model laptopun bataryasını buluyor banka havalesi yada kapıda ödeme ile satın alıyor bizde yolluyrouz o kadar.
Benim firmam olduğu için Fatura kesiyorum ürünlere doğal oalrak bir miktar vergi ödüyoruz.
Ama bu işi yapacak adam artık fatura keser mi kesmezmi yoksa normal şahıs adına satışını yaparda vergi vermezmi o alan kişini bileceği iş.
Onun haricinde tek masrafı yıllık 100 usd hosting parası.Sitede yazılım domain üzerine ömür boyu lisanslı.
Siteyi alan kişini tek yapması gereken piyasaya yeni giren ürünleri siteye eklemek hepsi bu..
Ama dediğim gibi reklam yapar seo kasar o zaman satışları katlar elbette..
-
Siteyi bi pm lermisin ?
Birde hitini yazarmısın.
-
ErotikPanda bunu yazdı
Siteyi bi pm lermisin ?
Birde hitini yazarmısın.
ortalama günlük hiti 200
-
swordfish bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
Siteyi bi pm lermisin ?
Birde hitini yazarmısın.
ortalama günlük hiti 200
sitenin hiti çok az.sen işi bilen biri olarak aylık kazancın 2000-2500 Tl arası ise Siteyi 20bine alan olursa hemen ver derim.yani düşün eleman tutsa,yıl sonu adamın elinde hiçbişi kalmaz.Yukarda Birisinin dediği gibi siteler genellde aylık kazancının 6-15 katı arası satılır. doğru teşhis yapmış.
-
Hocam öncelikle verdiğin site ve adma gibi bi host al arama yapıyorum sonuç için 10 dakka bekliyorum. İşinize biraz özen gösterin para harcayın yaw..
Konumuza gelirsek sonuçta sen gerçek bir dükkan satmıyorsun.
bunun seo rekabeti var yada anti seo uygulanma ihtimali var veya sandbox veya ceza yeme ihtimali var.
İnternet satışlarında en büyük sorun ve güvensizlik budur.
Ayrıca tedarikçin kim, veya alan kişiye tedarikçiyi verecekmisin yada senin üzerindenmi satış yapılacak bunlar önemli.
Yarıca tedarikçi ile anlaşman ne veya kargo şirketi ot bok ile anlaşman ve süresi nedir.
sitenin ne özelliği var atıyorum sanal post ssl sertifikası vs.. vs..
200 hit dmeişsin ama sen 200 hitle bu kadar para kazanıyosan diyecek bişeyim yok ilginç geldi bana. ( yalan demiyorum sadece ilginç geldi )
kısacası olaya gelirsek. satabilmen için satışını baya baya süsleyip milletin ağının suyunu akıtmalısın. Hangi scripti kullanıyorsun bilmiyorum ama site çok basit görünüyor. önce bi ağzını yüzünü topla sitenin.
yukarıda saydığımız riski göz önüne alırsak risk faktörü yüzüden 6 - 15 i bi geçinde 4-7 olark satılır. buna göre hesabını yap derim. ama tabi serbest piyasa istersen 1 milyon dolarada satarsın..
-
78.000