Yks 84K Bölüm Öneri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    yyasinn bunu yazdı

futurist kafamın karışık olmasının sebebi daha önce 84k yapıcağımı düşünmüyordum ne gelirse gider kurtulurum gözüyle bakıyordum ama işte böyle oldu.
    ne yapmak istediğimi gelicek olursakta ben bilgisayar mühendisi olmak isterim ama yapabiliceğimden emin değilim.Öğretmenliği ise ne yalan söyliyim haftada 3-4 günün bana kalıcak olmasından dolayi istiyorum.Peki sizce hangisini seçmeliyim?

hepsini boşver. en baştan başlayalım.

sana para vermeseler bile yapacağın meslek ne olurdu?    yapmaktan hoşlandığın ne var?

nasıl bir karakterin var ? çalışkan mı tembel mi

sosyal mi antisosyal mi

kan tutan adamın tıp yazıdğına şahidim. :) geçer dedi.  

öğretmenlik  eskiden iyiydi. saygı sevgi vardı. şimdi itibarsızlaştırdılar. atanması dert. iş bulma problemli.

eğer adam gibi bir eğitim sistemimiz olsaydı kesinlikle öğretmenlik derdim ama ben olsam onu elerdim

anladığım kadarıyla rahatına düşkünsün :) maalesef mühendislik öyle yan gelip yatılacak bir bölüm değil.  milletin anası ağlıyor bak bu sitedekilerin yarısı mühendis.

konulara bak 1 dk boş değil adamlar. sevmeden gidersen bırakırsın boşa gider. 

ben olsam mühendisilik yazardım global bir meslek dil öğrendikten sonra dünyanın heryerinde çalışırsın

tercih sıranına

bölüm>şehir> üniv olarak yapardım.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Erkek

GuArDiAn55 Bilgisayar Mühendisi olmak isterim ama nitelikli bir mühendis olmak için gerekli birikimi ve gelişimi sağlayamayacağımdan korkuyorum.
    Matematik öğretmenliği düşünmemin sebebi ise konuştuğum öğretmenler kendilerine ayırdıkları zamanı,aldıkları paraları sorunca tatmin eden cevaplar verdiler.
    Ben de napmak istediğimi tam bilmiyorum nasıl bir gelecek istediğimden veya ilerde kendimi nerde görmek istiyorum sorularına cevap veremiyorum bu durum da baya kafa karıştırıyor.
    Bilgisayar Mühendisliği için İzmir Bakırçay üniversitesini düşünüyorum,bilginiz var mı bu üni hakkında ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Erkek

futurist Çalışkan da sayılmam tembelde ,sosyalimdir,yan gelip yatmak demeyelim de yıpranmak istemiyorum diyelim  ve sabır konusunda da pek iyi değilim.Bilgisayarla uğraşmayı severim,ufak tefek bir şeylerde biliyorum.Bir ara şöyle düşündüm: İlköğretim matematik okuyup kurslarla falan yazılım öğrenmeyi.Bunu da bir seçenek olarak değerlendirmeli miyim ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    b0rd0
    b0rd0's avatar
    Erkek
    yyasinn bunu yazdı

GuArDiAn55 Bilgisayar Mühendisi olmak isterim ama nitelikli bir mühendis olmak için gerekli birikimi ve gelişimi sağlayamayacağımdan korkuyorum.

84 k ya girmiş adamın kurduğu cümleye bakar mısın . Şans eserimi oldun dış güçlermi yardım etti sana sınavdayken. 

Nasıl çalıştıysan sınavına aynen öyle üzerine katarak devam edeceksin korkmaya gerek yok.

Kalbim Kadar Yazabilsem de Ömrüm Kadar Severim..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Erkek
    b0rd0 bunu yazdı
    yyasinn bunu yazdı

84 k ya girmiş adamın kurduğu cümleye bakar mısın . Şans eserimi oldun dış güçlermi yardım etti sana sınavdayken. 

Nasıl çalıştıysan sınavına aynen öyle üzerine katarak devam edeceksin korkmaya gerek yok.

elektrik elektronik okuyup play store kullanarak uygulama indirmeyi bilmeyen bölüm arkadaşlarım var. bu yetersizlik düşüncesinin ne kadar komik olduğunu bölüme girince göreceksin zaten çoğu öğrenci vasat halde onları geçmek için ekstra bir çabaya gerek bile olmuyor. :D güven kendine biraz. 

HACKEROKAN!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Erkek
    b0rd0 bunu yazdı
    yyasinn bunu yazdı

:D,İnsanın endişeleri oluyor tabi,malum işsiz çok.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Erkek
    GuArDiAn55 bunu yazdı
    b0rd0 bunu yazdı
    yyasinn bunu yazdı

elektrik elektronik okuyup play store kullanarak uygulama indirmeyi bilmeyen bölüm arkadaşlarım var. bu yetersizlik düşüncesinin ne kadar komik olduğunu bölüme girince göreceksin zaten çoğu öğrenci vasat halde onları geçmek için ekstra bir çabaya gerek bile olmuyor. :D güven kendine biraz. 

Peki bu sıralamayla önerdiğiniz üniversite var mı? ve hangi üniversitede okudğumun ne kadar önemi var?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

@telekom matematik öğretmeniydi doğru hatırlıyorsam, aynı zamanda hosting işi falan da yapıyordu, bilgisayarla haşır neşirdi, onunla bi görüş istersen.

goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

@telekom matematik öğretmeniydi doğru hatırlıyorsam, aynı zamanda hosting işi falan da yapıyordu, bilgisayarla haşır neşirdi, onunla bi görüş istersen.

Sağolun,ilk fırsatta konuşucam.

yyasinn tarafından 02/Ağu/20 22:03 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    yyasinn bunu yazdı

Merhabalar,
    Geçtiğimiz Yks sınavında 84500 sıralama yaptım.
    Hangi bölümü seçmeliyim ve tercihlere hangi sıralamadan başlamalıyım ?
    Bilgisayar Mühendisliği,Diyetisyenlik ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği arasında kaldım,hangisini seçmeliyim?

Aşağıda yazacaklarımı bilerek beyaz arkaplan üzerine beyaz yazı ile yazacağım. Üzüleceğin ve kırılacağın şeyler söylemiş olabilirim. Eğer bunları okuduğunda canın sıkılacaksa okumadan bu mesajımı geç.

Bilgisayar Mühendisliği --- Diyetisyenlik --- Matematik Öğretmenliği    arasındaki ortak nokta nedir?

Bana sanki "ya knk bi bölüm seçeyimde okuyayım sonra ordan yolumuzu buluruz yea" gibi bir kafadasın. Bu kafayla tercih yapmayı doğru bulmuyorum. Önce okumak istediğin şeye karar ver, sonra bir sene daha hazırlan. Seneye burada şöyle konular açarken görmek isterim:

"A üniversitesi bilgisayar mı yoksa B üniversitesi bilgisayar mı?"  veya  "A üniversitesi diyetisyenlik mi yoksa B üniversitesi diyetisyenlik mi?" 

Yani üniversite seçimini sorman daha doğru. O zaman buradaki müridler sana atıyorum: "bak a üniversitesinden mezunum ama şu konularda üni.nin eksikleri var. ağ teknolojileri konusunda ilerlemek istiyorsan a üniyi seçme" diye yorum yapabilir. 

senin hangi mesleği yapmak istediğine kendin karar vereceksin.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 2525 Toplam Mesaj: 25
yks2020