folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yöresel Ağzımı Bir Türlü Değiştiremiyorum.

Yöresel Ağzımı Bir Türlü Değiştiremiyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

İstanbul türkçesiyle konuşmanın inceliklerini öğreniyorum, pekiştirme için bol bol trt v.s. spikerlerini falan da dinleyip pratik de yapıyorum, bu tarz konuşmaya ortalama 1-2 hafta devam edebiliyorum ama bir süre sonra sürdüremeyip tekrar yöresel ağzıma dönüyorum. bir türlü kalıcılığı yakalayamadım, ne önerirsiniz?

enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

istanbul Türkçesi diye türkçemi var :D

salla hocam düzgün türkçe kullanmak istiyorsan radyo spikerliği yap :) bir kaç defa ağızından kaçırıp rezil olursan bir daha ağızından çıkmaz :D

yerel ağızlar iyidir geliyik gidiyik geli geli ver gayri hele kardaş gel :D

bol kitap oku dil egzersizleri yap ve kızlarla konuş tanımadığın samimi olmadığın kişilerle iletişim kurmaya çalış

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    valla hocam acikcasi hic gocunulacak birsey degil. Benim anneme babama kadar istanbul dogumlu. Ama biz kuzenler filan hep babannemden duyduklarimizla filan hep yoresel konusuruz birlikteyken. Geliyrim gediyrim neydiyin vs. Ama okulda filan normal turkce. Bide annem kastamonulu, arada oraya gidersekte , geleyan gideyan nogruyan vs bir gunde alisiyorum :)

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

diksiyon için milli eğitim bakanlığının hazırladığı e-booklar var çok fazla incelemedim ama faydalanabileceğini düşünüyorum ..  indir 

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

İstanbul türkçesi diye adlandırılan katıksız, şivesiz - ağızsız türkçeyi yeteri kadar iyi konuşurum.

Ama elimden geldiği kadar da antep ağzını kendi çevremde konuşmaya gayret gösteririm.

TÜRKÇE konuştuğum-uz sürece sorun yok...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

istesem ben de birkaç hafta boyunca hiç fire vermeden konuşabilirim bunda meselem yok, fakat ben kalıcı hale getirmek istiyorum ama getiremiyorum, 1-2 hafta sonra tekrar yerel ağza dönüyorum.

enjoy i'm vaccinated
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek
    Aynen hocam benimde öyle bi sorunum vardı. Üniversiteye ilk gittiğimde baya bi zorluk çektim. Kitap, gazete okuyarak biraz düzelttim sonra kızlarla konuşarak biraz pratik yaptım büyük ölçüde düzeliyor. Gerçi memlekete gidip geldik mi yine bozuluyor Türkçem.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

bende kayseri şivesi ile konuşuyorum günlük hayatta. ama önemli toplantılarda bulsmalarda felan İstanbul Türkçesi denilen türkçeyide konuşabiliyorum konuşuyorum yani.

Mesela bi arkadasla buluştuğumuzda nöörüyon gardaş veya nöördün la delioğlan veya daşşanı yidiğiim napptın diyorum... önemli kişilerle veya önemli ortamlarda kızlarla felan konuşurkende nasılsın, naber. napıyosun nasıl gidiyor felan diyorum :)

bu yapı meselesi ben istediğim zaman norml şiveme dönüyor istediğim zaman İstanbul türkçesi konusuyorum. ama çoğunlukjla yerel şivemle  konuşuyorum

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Nece Kayıyor Hangi Yoreye Hangi şiveye kayiyor

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmotioN
    EmotioN's avatar
    Erkek

izmir şivesi rules.. yapıyom ediyom :A

bazıları için karanlık , korkunun kaynağıdır.bazılarınında tek bildiği şey..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Evet  İstanbul Türkçesi diye bir şey var daha çok İstanbul dışında rastlanır hale döndü bu sürekli İstanbul'lular İstanbul'dan kaçtığından olsa gerek.:) O İstanbul Türkçesi ancak çevrendede bu tür insanların olması sayesinde gelişir en çok ama ben lehçeyi yoketmek istiyorum ve bunun sürekliliğini sağlayabilmek istiyorum diyorsan bunun  en güzel ve en kolay yolunu söyleyeyim sana dostum özellikle Orhan Veli' nin ve Vedat Türkali 'nin ardından Yaşar Kemal 'in Atilla İlhan 'ın ve cumhuriyet dönemi Türk yazarlarının kitaplarını elinden düşürme o kitaplar belirli dilbilgisi esasları ile yazılmış kitaplardır ve çok duru bir Türkçe ile yaılmasına özen gösterilmiştir ki özellikle Orhan veli. Emin ol farkına bile varmadan hem konuşma tarzın oturacak hemde daha önce hiç kullanmadığın kelimelerin kendiliğinden çıkıverdiğini göreceksin ağzından.

edit: Arkadaşlar haklı gocunmanın alemi yok lehçeler bizim en güzel zenginliklerimiz ama lehçeli konuşma özdil olduğu için asla unutulmaz. İstanbul'da yaşayıp en ağırından İstanbul Türkçesi konuşan birinin 15-20 yıl sonra hiç konuşmadığı halde memleketine gidince dilinin değişmesine oda bende şaşaırmıştık zamanında:). Ama düzgün Türkçe konuşmakhayatınızın her köşesinde size belirli bir avantaj sağlayacaktır her konuda ki özellikle iş hayatında.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
Toplam Hit: 3641 Toplam Mesaj: 27