folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yüksek Hızlı Ethernet Kablosu Lazım

Yüksek Hızlı Ethernet Kablosu Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

1gbit hızım olmasına rağmen 100mbit hız alabiliyorum. interneti ilk bağlattığımda bi sorun yoktu. wifi de ise 700mbit lere çıkıyor bu da normal. sanırım cat6 kablo da sıkıntı oldu. 30 metrelik kablo kullanıyorum. sorun kablo da bence. 

Cat6 satışı yapan bir arkadaş varsa sipariş vereyim. yoksa bana düzgün bir kablo markası söyler misiniz.. dayanıklı olması tercih sebebi.. hemen yara yemesin.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kesinlikle Ugreen. https://www.amazon.com.tr/20168-Ugreen-CAT6-Ethernet-Kablosu/dp/B082TFCC58

Flat olanı var bir tık daha pahalı :

https://www.amazon.com.tr/Ugreen-CAT6-Ethernet-Kablosu-Metre/dp/B08GM8K2JQ/

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Derkab, ugreen bu markaları inceleyebilirsin

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bende Ugreen kullanıyorum memnunum şimdilik

Download Mbps
    924.61
    Upload Mbps
    52.69
    Ping ms 94 19 9 

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek

70metrenin altında ise mesafe

Cat5/Cat5e/Cat6 kullanabilirsiniz hızları birebir aynıdır sadece kablo kalitesine bağlı değişebilir

70 metrenin üstünde ise mesafe

Cat5e/Cat6/Cat7

90metre ve üzeri ise Cat7

1-2 metre ise Cat8 de kullanabilirsiniz ama Cat8 genelde 10gbs ile 40gbs hızlar için öneriliyor

yukarıdaki ugren 10 numara iş görür

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

daha dün aldım. yapay zekaya sorarak. nexans marka. 

sorum şuydu: bu ürün: Ugreen CAT6 Ethernet Kablosu, Siyah, 10 Metre Nexans CAT6 Ethernet Kablosu U-UTP 23 AWG ürününün kalitesinde mi

Evet, genellikle benzer bir kalite seviyesinde olurlar ama bazı önemli farklar var. Özellikle iletkende kullanılan bakır kalınlığı ve sertifikasyon/profesyonel kullanım özellikleri ürün performansını etkileyebilir.

⚙️ Teknik Farklar

📊 İletken (AWG) ve malzeme

• Ugreen kablo örneğinde bazen 26 AWG gibi bir çap bilgisi görülebiliyor, bu da biraz daha ince bir iletken anlamına gelir. İnce kablolar 10 m gibi kısa mesafelerde genelde yeterli olsa da, daha uzun mesafelerde sinyal kaybı biraz artabilir.

• Nexans tarafında ise 23 AWG saf bakır ile üretildiği vurgulanır; bu da daha kalın ve genellikle daha düşük dirençli bir iletken demektir – bu da teoride daha iyi sinyal ve dayanıklılık sağlar.

📡 Performans ve standart uyumu

• Her iki kablo da Cat6 standardını destekler ve Gigabit Ethernet (1000 Mbps) için uygundur.

• Nexans kablolarında ayrıca az dumanlı halojen içermeyen (LSZH) dış kılıf gibi ek özellikler bulunabiliyor; bu özellikle ofis ve bina içi kurulumlarda güvenlik açısından artı sağlar.

💡 Gerçek kullanım

• Ugreen kablolar genellikle ev ve küçük ofis kullanıcıları için iyi ve stabil performans sağlar; pek çok kullanıcı memnun.

• Nexans daha çok endüstriyel/sertifikalı malzeme üreticisi olduğu için, malzeme kalitesi konusunda daha “profesyonel seviye” algısı vardır.

🎯 Sonuç

• Her iki kablo da Cat6 ve Gigabit bağlantı için uygundur.

• Nexans, daha kalın iletken ve saf bakır yapısıyla teoride biraz daha dayanıklı ve stabil olabilir; özellikle uzun vadeli ve profesyonel kullanımda avantaj sağlayabilir.

• Ugreen, çoğu ev ve işyeri ağı için yeterli performansı uygun fiyata sunar.

👉 Kısaca: Kalite bakımından Ugreen yeterli ve istikrarlı bir Cat6 kablodur, ancak Nexans’ın kablo yapısı daha profesyonel hissiyat ve teoride biraz daha iyi iletim sunabilir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Peki hocam ethernet kartın kaç mbit destekliyor. 100 mbitse cat 30 da taksan 100 geçemezsin. Eternet kartın 1gbit destekliyor olması gerekiyor.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

Cat 6 recber kablo aldım ben sıkıntı yok her cat 6 tırt oluyor x marka aldım baktım hız 100 düşüyor recber aldım sorun çıkmadı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

kimse cihazın ethernet kartının değerini sormamış :(

100mbit - 1000mbit mi ?

HoLyCat tarafından 24/Şub/26 09:56 tarihinde düzenlenmiştir

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

6 senedir recber kullanıyorum, alt katta hız neyse üst katta da hız aynı 1GB

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

kimse cihazın ethernet kartının değerini sormamış :(

100mbit - 1000mbit mi ?

MSI B650 Gaming Plus WiFi anakart, 2.5 Gbps Ethernet, 20 Gbps USB-C ve WiFi 6E gibi yüksek hızlı bağlantı

modem ZTE ZXHN H267A 

modeme baktım bi internette, 1000mbiti destekliyor deniyor ama şikayet eden 100 mbitin üzerine çıkamayanlarda varmış. ben interneti bağlattığımda speed testlerde 940mbit hızı gördüm. 1 ay kullandım bi yavaşlama hissedince bi baktım 100mbit olmuş. 

Sorun modem de mi bi kafam karıştı.

Hakkinen tarafından 24/Şub/26 15:31 tarihinde düzenlenmiştir

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
Toplam Hit: 797 Toplam Mesaj: 17
cat6 kablo