Yüksek Lisans (Bilgisayar Mühendisliği Vs Yönetim Bilişim Sistemleri)
-
Tereddutsuz Yonetim Bilisim Sistemleri , muhendislik demek yuksek matematik demek hoca, ugrasamazsin uzaktan egitimde matematikle :)
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Tereddutsuz Yonetim Bilisim Sistemleri , muhendislik demek yuksek matematik demek hoca, ugrasamazsin uzaktan egitimde matematikle :)
-----------------------------Keisnlikle katılıyorum Mühendislik = Matematik. Dersleri görüp içeriklerini araştırdım ve olay tamamen matematik üzerine kurulu. İşletme mezunu ve yıllardır Sektörün içerisinde IT'cilip yapmış birisi olarak bu işlere hiç ama hiç bulaşıp kafayı sıyırasım yok. :)
-
efecan123 bunu yazdı:
peki arkadaşlar y.lisans için uzaktan eğitim olayı sadece sakarya üniversitesinde mi var? çünkü bir arkadaşım şuanda sakarya uzaktan eğitim yük. lisans yapmakta ancak dönemlik 1500 tl vermekte dolayısıyla daha uygun fiyata başka alternatifler var mı onu öğrenmek amacındayım.
-----------------------------@EfeCan123 : Selamlar arkadaşım. Bahsettiğim(iz) Yüksek Lisans programları pek çok Üniversitede var. Bu üniversitelerin bir çoğu ÖZEL (PARALI) ÜNİVERSİTELER.. Ancak benim Sakarya Ünivertesi diye söylememin sebebi diğerlerine göre MADDİ olarak çok daha UYGUN olması. Özel Üniversiteler bu konuda durumu abartmış durumdalar.
Sakarya'dan daha uygun olanını görmedim henüz ;)
-
hocam sakarya üni. uzaktan eğitim mezunuyum, yön. bil sis. tavsiye ederim...
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------Süper. Sen bizim aradığımız adamsın ! :)
Biraz bilgi verirmisin.. Eğitim nasıldı, Nerelerde zorlandın, Hangi konular seni kastı, Şimdi ne yapıyorsun vs. ?
-
Boğaziçi yazılım mühendisiği yüksek lisans programı 3 dönem toplamda 20.000 lira civarı..
İTÜ Bilgisayar mühendisliği Yüksek lisans programı ders başına 1000 lira. bu da toplamda 3 dönemlik 15.000 - 16.000 civarı.
Tabi bu fiyatlar hiç ders bırakmadığınız varsayılarak düşünülüyor..
Sakarya üniversitesinde ise durum biraz daha iyi.. 3 dönemlik 4500 tl.. :)
Fakat ilanlarda öğretmenlik adına sakarya üniversitesi mezunu diye bir şey bulamazsınız maalesef..
-
Master bunu yazdı:
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------Süper. Sen bizim aradığımız adamsın ! :)
Biraz bilgi verirmisin.. Eğitim nasıldı, Nerelerde zorlandın, Hangi konular seni kastı, Şimdi ne yapıyorsun vs. ?
-----------------------------Hocam uzaktan eğitimden birincilikle mezun oldum, ben de MCSE eğitimi aldım eğer sen MCT isen inan bana şu dersleri su gibi içersin, ama bil. müh. dersen o zaman işler değişir... sakarya üni uzaktan eğitimde Türkiyede ilktir, hepsi çok profesyonel...
YÜKSEK LİSANS YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ DERSLERİ
1.Yarıyıl
Kodu
Dersin Adı
ZORUNLU DERSLER
ENF501
BT Proje Yönetimi
ENF503
Yönetim Bilişim Sistemleri
ENF505
Kurumsal Bilişim Teknolojileri ve Denetimi
Seçmeli I
Seçmeli II
SEÇİMLİ DERSLER
ENF509
e-İşletme
ENF511
Tedarik Zinciri ve Lojistikte BT Uygulamaları
ENF517
Zeki Karar Destek Sistemleri
ENF 525
Kurumsal Bilgi ve Belge Yönetimi
2.Yarıyıl
Kodu
Dersin Adı
ZORUNLU DERSLER
ENF 502
Bilişim Sistemleri Modelleme, Analiz ve Tasarımı
ENF504
İş İletişim Teknolojileri
ENF506
İş Zekâsı ve Müşteri İlişkileri Yönetimi Uygulamaları
Seçmeli III
Seçmeli IV
SEÇİMLİ DERSLER
ENF508
Eğitim ve Öğrenmede BT Uygulamaları
ENF510
BT ile İş Süreç Modellemesi
ENF514
e-Devlet Uygulamaları
ENF516
ENF518
Bilişim Sistemleri Güvenliği ve Kontrolü
ENF520
Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri Yönetimi
3.Yarıyıl
Kodu
Dersin Adı
ZORUNLU DERSLER
ENF 599
Dönem Projesi
-
Gec gördüm
Acıkcası mühendislik benim gözümde her zaman daha iyidir ama bir saatten sonra ugraşamıyorsun.Artık ben çok sevmeme ragmen bir kez daha fourier serisi görürsem birini dövücem.
Sektörden gelen bir çok arkadaş bizim bilgisayar derslerini gördüklerin de bir kaç gün kendilerine gelemiyorlardı.:)
hem bu konuda akademik kariyer yapan biri olarak hemde sektörde bulunan biri olarak tam amacını detaylı anlatırsan sana daha iyi yardım ederim. -
Master bunu yazdı:
Merhaba arkadaşlar.
İşletme Fakültesi mezunuyum ANCAK oldum olası İşletme ile ilgili hiç bir şey yapmadım.
Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programlarında var olan YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINDAN ;
# Bilgisayar Mühendisliği ,
# Yönetim Bilişim Sistemleri
Birisini seçmek ve uzaktan eğitim ile YÜKSEK LİSANS yapmak istiyorum.
Sizce hangisini tercih edeyim, Bu bölümlerde okuyan ya - da Yüksek Lisans yapan var mı ¿?
{ not: Microsoft Certified Trainer (MCT) olarak görev yapmaktayım. 3 yıllık Uzman eğitmenlik, 5 yıllıkta Sektör Tecrübem var }
-----------------------------hocam sakarya universitesinde nasıl bilmiyorum ama bizim okulda bilgisayar muhendisliginde yuksek lisans yapmak neredeyse 2. ve 3. sınfın bir cok bilgisayar derslerini almış olman gerekıyor mesela alttaki dersleri almıs olman gerekiyor
SECOND YEAR THIRD SEMESTER FOURTH SEMESTER Code Course Credits Code Course Credits EE 210 Electrical Engineering 3 CMPE 220 Discrete Computational Structures 3 CMPE 250 Data Structures and Algorithms 4 CMPE 260 Principles Of Programming Languages 3 20 20 THIRD YEAR FIFTH SEMESTER SIXTH SEMESTER Code Course Credits Code Course Credits CMPE 300 Analysis of Algorithms 3 CMPE 321 Introduction to Database Systems 4 CMPE 322 Operating Systems 4 CMPE 350 Formal Languages and Automata Theory 3 CMPE 344 Computer Organization 4 20 18 -
merhaba arkadaslar,
genelde yazmaktan cok okumayi seviyorum tahribatta ama yuksek lisans konusunu gorunce dayanamadim. egitim denilince bazi seyleri sorgulamak lazim..
bahsedilen programlarin ders katalogunu ve aciklamalarini okudum. siteden alintida "Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programının amacı işletmelerde bilişim sistemlerini geliştirecek düzeyde bilişim ve bu sistemleri yönetecek düzeyde işletme bilgisine sahip öğrenciler yetiştirmektir." denmekte. konuyu acan Master arkadasimiz zaten piyasada calismakta, ustelik mct.. o yuzden bu program ona bilgi beceri olarak ne katar, tartisilir..cunku programin amaci zaten su an arkadasimizin calistigi pozisyona uygun eleman yetistirmek..
ikincisi Master arkadasimiz neden yuksek lisans(master) yapmak istedigi ile ilgili soyle demis "Yüksek Lisans yapmakta ki niyetim; Üniversite de Hoca olabilmek. Pek çok üniversite okuyan (Bilgisayar bölümü ağırlıklı olarak) Öğrencilerim var.. Gerçekten çok boş yetişiyorlar.. Hepsinin ortak derdi hocalarının sadece TEORİDE bilgiler vermesi.. Çünkü hocaları okumaktan kafayı yemiş, Sektörden bi haßer sadece okumuş.. Bende bunlara inat hem sektör hemde akademik olarak bilgimi pekiştirmek istiyorum. Ha iş bulmak için ARTISI olur mu ? KESİNLİKLE olur! O'da işin Ekstrası.. Ancak KAYGIM iş bulmak değil.. hedefim Üniversitede BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ olmak."
bununla ilgili olarak hem bir elestirim hem de bir tavsiyem var..
muhendislik egitimiyle ilgili biraz daha ufuk acman gerekli, sadece is piyasasini baz alarak boyle yorum yapman dogru degil, cunku universite piyasaya eleman yetistirme yeri degildir, bilim uretme yeridir(hos sana katilabilecegim nokta bu Turkiye de ne kadar yapiliyor olabilir).. sektorle, piyasayla bu isin alakasi yok cunku butun dunyada bu boyle, evet butun ogrenciler ister su universitede piyasaya yonelik seyler gosterseler is bulmak kolaylasirdi tarzinda, ama dedim ya butun dunyada bu boyle.. eger universitede hoca(akademisyen) olmak istiyorsan konuya biraz daha profesyonel yaklasmalisin..bu mct olarak microsoft teknolojisini ogretmekden cok daha farklidir, bilim adami olmaktan bahsediyoruz, office 2010 yada ccna egitimi vermekten degil..ogrenciler bos yetismiyordur(bilemiyorum hangi univ, hangi ogrencilerden bahsediyorsun) sadece gerekli temel dersleri aliyorlardir, yuksek matematik, fen bilimleri, programlama, isletim sistemleri, vs vs..
bugun princeton, yale gibi universiteler de dahi hala bu sistem ile ogrenci yetistirilmektedir, hala c ile assembly ile kernel yazmakta ogrenciler, isletim sistemleri detayi ile anlatilmaktadir, misal(cift cekirdekli islemciler icin programlama yapilirken bile(paralel programlama) c dili kullanilir. universiteler herhangi bir firma ya ne destek verebilirler ne de esir olabilirler, o yuzden open source her zaman tercih edilir.. Hocalar okumaktan kafayi siyirmislarsa ne mutlu onlara, onlarin seviyesine gelmek icin kac firin ekmek yemen gerektigini hele bir dusun istersen, senin icin demiyorum ama bizim insanimiz boyle iki, uc sey ogrenince kendini uzman diye ortaya atiyor, yani biraz tevazu, biraz saygi lutfen..
bunlar elestirimdi, simdi tavsiyem(kim olarak dersen, bilgisayar bilimlerinde uc lisans, bir master sahibi biri olarak);
olumlu yonunden bakalim tecrubelerini akademisyen olarak cok isine yarar muhakkak, bu cok iyi.. sana cok faydasi olur. uzaktan egitim, tezsiz lisans lutfen yapana saygim var insana bir sistem kazandirir sonucta da bir diploma, belki cv dede guzel durur ama akademisyen mi olmak istiyorsun, bu isi ciddiye al, mumkunse disardan bir lisans egitimini tamamla, daha sonra adam gibi bir universitede yuksek lisans yap, doktora felan gelir zaten, yani biraz kendini as, eger bilim adami-akademisyen-universitede hoca olmak istiyorsan..ha diyorsan ki imkanim yok, vaktim yok, aa ugrasamam , babane ya, o zaman zaten universitede hoca olma, en iyi yaptigin isi yap..
ve kucuk bir ornek dusunce tarzinla ilgili, belki universitedeki hocalarin hepsinden daha iyi sharepointi bilebilirsin, domain controlleri yutmussundur, a dan z ye..ama mesala Julian Assange in yazdigi dosya sistemi (file system) gibi bir dosya sistemini tek basina sadece Andrew Tanenbaumun notlariyla yazabilir misin?
eger icinde hakikaten istiyorsan boyle bir kariyer, hedefim demissin, herseyi goze al ve bu yolda yuru, ulkemiz iyi bir akademisyen ogrenciler iyi bir ogretmen kazanmis olur..bol sans, saygilar..