folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yunan Pontus Iddialari

Yunan Pontus Iddialari

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Arkadaslar merhaba, bugun yaz okulunda Murat Hatipoglu hocamdan aldigim tarih dersinden ciktiktan sonra; aslinda eski olan, fakat benim yeni ogrendigim bir sorunu sizlerle paylasmak, ve benim gibi bilmeyen varsa bilgilendirmek istedim. Yaz okulunda tarih aldigima bakmayin, normalde 2. donem Ergun Aybars diye bir tahrih hocamdan almistim guzel gidiyordu fakat %50 agirlikli finali, baska finalimin tarihi ile karistirinca, dersten kalmis oldum ve bu yaz sicaklarinda aliyorum simdi malesef :) gerci iyiki aliyorum, Murat hocamla tanismis oluyorum. Herneyse, oncelikle sizlerle Murat Hatipoglu hocamin bugun bu konu hakkinda bizlere sundugu slayti gostericem. Bu slayti izlemenizi istiyorum.

Bu Slaytta "Pontus" konusunu yunanistanin nasil

* soykirim yalanina donusturmek istedigi

* resmi/gayriresmi girisimleri oldugu

* hangi radyolarin, tvlerin, websitelerinin acildiginin

* gazete vb gibi kaynaklarda belgelerin oldugu

* hukumetle anlastigi

* pontus bagrayi ve onunla birlikte bizans bagragini kullandigi

* kemence vb gibi seylere goz diktigi

* bu konu hakkinda anitlar actigi, ve 19 mayisi resmi soykirim yas gunu ilan ettigi

* pontus olayini hatirlatmak icin yunanistan ve amerikada soykirim/pontus katliami adina ANITLAR diktirdigini

gorebilirsiniz. Slaytin boyutu biraz yuksek fakat, umarim hepiniz inidirip biraz goz gezdirirsiniz. Bu konu hakkinda bilgili arkadaslar varsa onlarda bize daha guzel seyler paylasip anlatirsa seviniriz.

Buyrun Slayt Linki :

http://www.emreozanalkan.com.tr/HIST202/SUNUM-3+Yunan-Pontus%20%c4%b0ddialar%c4%b1-2010xxx-.ppt

Buyrun buda Murat hocamin history 202 adli dersinin tum slaytlari, belki yararlanabilirsiniz :

http://www.emreozanalkan.com.tr/HIST202

// Konuyu tamamen icimden gelerek, bir TURK vatadandasi bilincinde, diger insanlari bilgilendirmek(benim gibi daha once bu sorunu duymamis varsa diye) icin actim. Umarim hepimize faydali olur, ogrenmis oluruz bizden saklanan bir baska OYUNU daha!

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

yunanlıların herseyi türklerden özenti ve çalmadır.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Ermeni diasporasını örnek alıyorlar.

Ama bu hareketlerin kısa veya orta vadede tehdit oluşturacağını sanmıyorum. Benzer iddiaları Bulgaristan hükümeti Avrupa Parlamentosu'na taşıdı. Göya 1500 yıllarından beri Türkler Bulgarları katlediyormuş. Yani 500 yıldır katletmişiz bir türlü bitirememişiz 9 milyonluk Bulgaristanı:D Parlamento görüşmeye değer bile bulmadı.

Uzun vade de böyle propagandalar başımızı ağırıtabilir tabi. Yurt dışında milyonlarca Türk ve Türk vatandaşı var. Ermeni diasporasının %5'i kadar örgütlenebilsek, dernekler kursak Ermeni diasporasını halt edebilirdik.

Biz Türkler sıcak savaşta iyiyiz ancak propagandadır, diplomasidir, basını etkilemedir, lobiciliktir..vs gibi yumuşak güç unsurları konusunda pek başarılı değiliz ne yazık ki..

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

EcHoLL bunu yazdı:
    -----------------------------

yunanlıların herseyi türklerden özenti ve çalmadır.

Bazen cok kizsamda onlara, galiba devletin izledigi politikalari butun halkina mal edemeyiz fakat, dedigin gibi, baklava, lokum, kemence vb gibi seylerimizin ustune binip, kendilerine ait oldugunu kanitlamaya calisiyorlar. Umarim adam ederiz hepsini, dik duruslu bir politika izleyebilecegimiz zaman.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

ToR5 bunu yazdı:

Ermeni diasporasını örnek alıyorlar.

Ama bu hareketlerin kısa veya orta vadede tehdit oluşturacağını sanmıyorum. Benzer iddiaları Bulgaristan hükümeti Avrupa Parlamentosu'na taşıdı. Göya 1500 yıllarından beri Türkler Bulgarları katlediyormuş. Yani 500 yıldır katletmişiz bir türlü bitirememişiz 9 milyonluk Bulgaristanı:D Parlamento görüşmeye değer bile bulmadı.

Uzun vade de böyle propagandalar başımızı ağırıtabilir tabi. Yurt dışında milyonlarca Türk ve Türk vatandaşı var. Ermeni diasporasının %5'i kadar örgütlenebilsek, dernekler kursak Ermeni diasporasını halt edebilirdik.

Biz Türkler sıcak savaşta iyiyiz ancak propagandadır, diplomasidir, basını etkilemedir, lobiciliktir..vs gibi yumuşak güç unsurları konusunda pek başarılı değiliz ne yazık ki..

Katiliyorum, guzel yazmissin, tesekkur ederim. Bu yumusak guc unsurlari galiba bizim politika siyasete uymuyor, yada uymuyordu eskiye gore, baskalari yapinca, bize uymayan bu degerleri galiba bizde yapiyoruz. Bu ermeni diasporasi iyi calisiyor dedigin gibi bu konuda, yalan soykirimi gercek yapabilmek icin. Zaten bu soykirim lafi hep almanya yuzunden galiba :). Hitlerin yahudileri topluca oldurmesinden sonra, avrupada soykirim boyle anlamda literature giriyor galiba, ve ardindan iyi koz olucagi anlasilinca, ermeni ve bu yeni pontus halini aliyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Slaytların hepsini indirdim... Tşkkr ederim hoca... Bunları herkesin bilmesi gereken şeyler...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Pikacu bunu yazdı:

Slaytların hepsini indirdim... Tşkkr ederim hoca... Bunları herkesin bilmesi gereken şeyler...

Umarim yardimci olurlar. Bugun dersten ciktiktan sonra, boyle nedense bunlari herkesle paylasmak istedim, dersten oyle acayip duygularla ayrildim. Cunku slaytta cok ilginc seyler vardi daha once hic duymadigim. Mesela 2004 olimpiyatlarinda kemenceyle(onlarinmis peh) pontus bagrayi onunde horon tepen pontuslular ve orda yapilan lobicilik, ege kiyisi yakinindan cok yuksek gucle yapilan pontus radyo yayini ve hatta bu yayinlarin kusadasindaki bazi radyo kanallarini bastirdigi ve yayin yaptiramaz hale geldigi, karsi taraftan gelen sinyalin cok guclu oldugundan, sonra pontus dernekleri, vakiflari, ozgur pontus hareketleri filan cikip, bunlarin baskent olarak TRABZON'u belirtmeleri falan filan. Insana dokunuyor gercekten.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_gss
    emre_gss's avatar
    Erkek

bizde yunanlardan birşeyi çaldık.. Rakı aslında bizim teğil..Yunanların uzo denildiği içkilerden almışız..

Buda benm tarih hocamın dip notuydu.. :)

Uzo > anasonu daha az içeren bir içki..Rakıda daha fazla..

yorgun senarist .]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

emre_gss bunu yazdı:

bizde yunanlardan birşeyi çaldık.. Rakı aslında bizim teğil..Yunanların uzo denildiği içkilerden almışız..

Buda benm tarih hocamın dip notuydu.. :)

Uzo > anasonu daha az içeren bir içki..Rakıda daha fazla..

Simdi bildigim kadariyla raki osmanli donemindede iciliyordu yanlisim yoksa, ki belki yunanistan kismi osmanli topraklarinda olmus olabilir o zamanlar. Osmanli ise icindeki etnik ve dini bakimdan topluluklara karismayip onlari oyle biraktigindan rumlar ve yunanlilar kendi kimligini korumustur ve ozamanin osmanli sinirlari icinde yapilmistir diye tahmin ediyorum :) Ne dersin ? Soyle guzel video kaynakta buldum pek benim dediklerimi desteklemesede, ama paylasalim :)

http://www.uzmantv.com/yunanlar-rakiyi-sahiplenmeye-calisiyor-mu

http://www.uzmantv.com/uzo-ile-raki-arasinda-ne-gibi-farklar-var

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    yunanlilarin kulturu çin yapimi gibi.

=)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yunanistanda kemençe eşliğinde büyük şenlikler düzenleniyor burda mübadele dönemininde etkisi var. Buradaki hristiyanların oraya oradaki müslümanların buraya göçüyle karadeniz'e ait olan kemençe gibi kültür özelliklerinin Yunanistan'da ve Trabzon'da da yer alması gayet normal bunda yanlış olan birşey yok. İnsanlar kültürlerini yaşamak isteyip dillerini unutmak istememeleri en doğal hakları tabiki, olayı şiddete ve ayrımcılığa itmedikleri sürece. Zaten karadenizi milliyetçiliğin aşırı körüklendiği bir yer olarak ele aldığımzıda, bir bağımsız devlet kurulması gibi konular hayalden öteye gidemez bence.

Düzenleme: Sunumu indirdim ama henüz incelemedim.

jack daniels 160 yaşında
Toplam Hit: 2463 Toplam Mesaj: 13