folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yunanistan Kapı Vizesı Alımı ( Anlatım )

Yunanistan Kapı Vizesı Alımı ( Anlatım )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar eylül ayında yunanistan'ın kos adasına gitmek için kapı vizesi işlemim oldu kendim ve eşim için. Daha önce kıbrıs dışında yurtdışına çıkmadığım ve shengen de kullanıldığı gibi cosmos danışmanlık şirketi olmadan evrakları kendimiz toplayıp teslim ediyoruz. 

Şimdi şunu en baştan söyleyeyim kapı vizesi ile shengen evrakları zaten neredeyse aynı ücreti de aynı fakat çok büyük bir avantajı var daha hızlı olması ve randevu beklememek.

Öncelikle  yunanistan kapı vizesi yunanistan anakarası ile bağlantısı bulunmayan turistik adaları kapsar bunlar

Rodos Adası
    Kos Adası
    Midilli Adası
    Meis Adası
    Sakız Adası
    Sisam Adası
    Simi Adası
    Kalimnos Adası
    Patmos  Adası
    Leros Adası

Yani bu işe girişmeden önce gitmek istediğiniz yerin bunlardan biri olduğuna emin olun.

Ardından kapı vizesi işlemlerini de yapan ( evrakları gitmeden 10 gün önce teslim edeceğiniz ) bir acenta bulmanız gerekiyor bu acentaların en güvenilir olanları aynı zamanda feribot bileti satanlardır. Yani feribot biletini alacağınız acentadan bu işlerinizi görün.

https://www.bodrumsealines.com/tr/kapi-vizesi

Ben bodrumsealines ile (zaten bodrumda olduğum için) evraklarımı hallettim ancak zaten herşeyi siz hazırlıyorsunuz.

📸 2 adet Schengen vizesi için (3,5 x 4,5) biyometrik fotoğraf.

# Arkadaşlar normal biyometrik fotoğraf değil , fotoğrafçıya yunan vizesi için fotoğraf çektirmek istediğinizi söyleyeceksiniz !

📄 Nüfus cüzdanı önlü arkalı fotokopisi. (Ehliyet fotokopisi kabul edilmemektedir!)

🛂 Pasaport fotokopisi (Pasaportun en az 6 ay geçerli olması ve varsa eski Schengen vizelerinin fotokopisi).

🎫 Firmamızdan alınan gidiş-dönüş bileti. (Farklı gün gidiş-dönüş bilet fiyatı €45, Kos gümrüğünde yaşanabilecek yoğunluktan dolayı kapı vizesi ile günübirlik geçiş yapılmamaktadır.)

💶 €100 vize ücreti, 0-18 yaş arası €55. (Vize ücreti euro nakit olarak alınmaktadır.) Evraklar kargo ile gönderilecekse, €100 kapı vizesi ücretinin evrakların içinde zarfla gönderilmesi gerekmektedir.

💥 Kapıda vize ücretinin ve biletinizin evraklarınızla birlikte seyahat edeceğiniz tarihten en az 1 hafta önce elden veya kargo ile bize teslim edilmesi gerekmektedir.

🏨 Konaklamalı gidilmesi halinde, ödemesi yapılmış otel rezervasyonu formları.

🩺 Seyahat Sağlık Sigortası (İngilizce) (Satın almak için tıklayınız.)

💳 Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aya ait, internet bankacılığından çıkarılan döküm yeterlidir). Başvuru yapacak kişinin banka hesabında minimum €450 veya TL karşılığı olması gerekmektedir.

📝 Yetişkin olmayan çocuklar için (anne ve babası ile birlikte seyahat etmeyecekse, ya da başka bir yetişkin ile seyahat edecekse) İngilizce hazırlanmış noter onaylı muvafakatname.

-----------------------------------------

İngilizce ve türkçe karakter içermeden doldurmanız gereken başvuru formu

https://www.bodrumsealines.com/kapida-vize-formu.docx

örnek doldurulmuş başvuru formu

https://www.bodrumsealines.com/ornek-kapida-vize-formu.docx

Soru cevaplara gelelim.

1. Rezervasyon şart mı ?

Evet kapı vizesi için booking , airbnb veya cruise ise cruise gemisi rezervasyonunuzu dosyaya eklemeniz ve bunun bilgilerini (adresi mail adresi telefon numarası gibi ) bunları başvuru dosyasına da yazacaksınız oyüzden önemli.

2. Feribot bileti şart mı ?

Evet en son acentadan başvuru dosyanızdaki gidiş dönüş tarihlerine uygun feribot bileti almanız gerekiyor kapı vizesinde aynı gün gidiş dönüş biletleme yapılmıyor.

3. Vize ücretini nereye yatırıyoruz ?

100 euro olan ( bu değişebilir önceden 80 idi ) 100 euro nakit kişi başı ücreti başvuru evraklarınız ile birlikte bir zarfa koyuyorsunuz.

4. En fazla kaç gün kalınabilir ?

Maksimum 7 gün 6 gece kalabiliyorsunuz.

5. Gittiğim adadan başka bir adaya geçebilirmiyim ? 

Hayır eğer cruise gemisi ile gitmeyecekseniz sadece tek adaya giriş çıkış yapabilirsiniz.

6. Gideceğim adaya gittim ancak bir işim çıktı erken dönmem gerek ?

Kalacağınız günden erken dönecekseniz dönüş bilet tarihinizi acentanızdan değiştirmeli yada yeni bilet almalısınız ancak kapı vizesi tek girişliktir , eğer dönerseniz tekrar gitmek için yeniden vize almanız gerekir.

7. Vize evraklarını en geç ne zaman verebiliriz ?

Bazı acentalar 6. gün kabul etsede çoğunluğu 10 gün önceden vermenizi istiyor.

8. Güncel freeshop tekel limiti ne kadar ? 

1 kişi için 1 LT yüksek alkollü veya 2 LT düşük alkollü ( şarap vb.) ile 3 karton sigara. 

9. Feribottan indiğimde shengen ile aynı kuyruğa mı gireceğim ?

Hayır , kapı vizesi başvurusunda bulunan vatandaşlar için ayrı deskler var ayrı sıraya girecekler.

ekstra sorusu olan varsa yazabilir arkadaşlar.

PanxeR tarafından 03/Eki/25 13:40 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek

Ayvalık tayım soru olana açigim.. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

bunun bulgar versiyonu da olsaydı. 
    güzel olurdu 
    bu 6 aylık vizeyi hep elde tutmak lazm diye düşünüyorum.

https://www.instagram.com/p/DO0jWZdjN9F/?img_index=3

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

sakız adasına gittim Ertürk feribotuyla geçmiştim çeşmeden, vize işlemlerini de onlarla yürüttüm. bu sene yurt içi tatil yaptım lanet ettim seneye tekrar bir yunan adası sığdırmayı planlıyorum araya

sakızı öneririm ama araç kesinlikle lazım. gökçe adanın update edilmiş hali gibi ada çünkü büyük baya. ben en az 7-8 farklı plajına gittim hepsi keyifliydi ve yapısal olarak birbirlerinden çok farklıydı.

eğer kendi aracınızla geçecekseniz yeşil sigorta yaptırmanız gerekiyor araba için. Onunda 35-45 euro gibi bi masrafı var. aracınıza sigorta kasko yaptığınız yer ile iletişime geçerseniz hemen yardımcı oluyorlar zaten

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    DracuLax bunu yazdı

kalacak yerin var mı (:

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    DracuLax bunu yazdı

kalacak yerin var mı (:

sana her şekil var.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Alacaktım sırf Shengen ile aynı fiyat diye bıraktım

Thassos da çok arı varmis

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek

Çizik

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı

Alacaktım sırf Shengen ile aynı fiyat diye bıraktım

Thassos da çok arı varmis

hocam ben 10 günde alırken 45 gün bekleyip shengen alan arkadaşada single ve 5 gün verdi 

yani evet zamanınız varsa shengen avantaj olabilir ancak aceleniz varsa ve kapıda vizeli bir adaya gidecekseniz büyük avantaj.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek

Kos adası candır 

Fiyatlar bodruma göre uygun 

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    DracuLax bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    DracuLax bunu yazdı

kalacak yerin var mı (:

sana her şekil var.

tamamdır, yaza doğru haberleşelim hocam. bende yeşil pasaport var, midilli öncesi bi gece falan kalmalık yer lazım olabilir.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 843 Toplam Mesaj: 15
kapı vize yunan