Yurdun İnternetindeki İlginç Sorun?
-
Merhabalar;
Arkadaşlar modemimiz bozulmuştu neyse en sonunda yaptırdık; 3 Mbps olan internet 10 Mbps oldu gayet hoş güzel.
Fakaaat;
Gündüzleri 15dk da bir kesilme mevcut. Yaklaşık 1-2 dk ağa bağlanamıyor hatası veriyor. İlk başlarda modemi resetliyorduk düzeliyordu şimdi o da yemiyor. DNS'ye bağlı kabloyla oynadık mı biraz o zaman da geliyor.
İşin ilginç tarafı; bugün gece 12den sabah 7ye kadar Dota oynadım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım cam gibiydi internet.
Adamın biri bi haltlar mı yiyor? Tek tek bilgisayarlara bakmak yerine bunu nasıl öğrenebilirim?
-
modemle ilgilidir. kaç pc bağlanıyor pc ye.
bizim evde 7 pc bağlanıyor tek modeme arada bir kopuyor bağlantı kendilğinden geliyor tekrar.
-
havalar ısınıyor. ne alaka diyceksiniz ama başıma gelmişti bodrumdayken. kışın hiç kopmayan 8 mbit interneti yazın hat ne hikmetse desteklememeye başlamıştı. sürekli kopmalar oluyodu
-
Cosmic bunu yazdı
havalar ısınıyor. ne alaka diyceksiniz ama başıma gelmişti bodrumdayken. kışın hiç kopmayan 8 mbit interneti yazın hat ne hikmetse desteklememeye başlamıştı. sürekli kopmalar oluyodu
Benim 4 portlu modem de böyleydi ısınınca internete girmiyordu buzluğa koyuyordum dikkate alın
-
Yurtta yaklasık 16 kisi baglanıyor.
-
Vakti zamanında ihtiyacım olmuştu kullanmıştım. Netcut diye bi program var hocam araştır derim tabi başka versiyonlarıda vardır elbet.
-
Tek bir modem mi belki iki modem varsa sinyaller karışabiliyor bazen. Bende aynı sorun vardı aynı marka iki modem arada net kopuyor genelde çok bağlanan olunca ama sonra modemin birini değiştim sorun kalmadı.
-
Netcutı biliyorum hocam ama o zaman tüm milleti engellerim
-
Alt ve üst katta birer tane modem var ama aynı ağdayız.
-
Havaların ısınmasıyla ilgili olabilir fakat havalar okadarda sıcak değil, modemler zaten genelde ısınmaya karşı baya hassas oluyor.
Son zamanlarda dinleme, engelleme ile ilgili birçok değişiklik yapılıyor
mesela 8.8.8.8 in başka dnse yönlendiğini, sayfalara javascript inject edildiğini, ssl sertifikalarının doğrulanma hatası çıktığını (bunu bugun gordm) son zamanlarda görüyorum.
-
evdeki hattım 8 mbit di fakat 5-6 arası bi kullanım izni vardı TTNET den bunu 8 mbit yani hakkımız olan sınırı istediğimizde kopmaların meydana geldiğini gördük.Arayıp sorunu düzelttirmiştik.Yani tekrar hız sınırını 5-6 civarına çektirdik.Senin de modemin değişmesiyle mb hızın artmış sanırım ondan olabilir.
-
plA bunu yazdı
evdeki hattım 8 mbit di fakat 5-6 arası bi kullanım izni vardı TTNET den bunu 8 mbit yani hakkımız olan sınırı istediğimizde kopmaların meydana geldiğini gördük.Arayıp sorunu düzelttirmiştik.Yani tekrar hız sınırını 5-6 civarına çektirdik.Senin de modemin değişmesiyle mb hızın artmış sanırım ondan olabilir.
aynen. bunu demek için gelmiştim. ne kadar hız, o kadar kopma.