folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Yurdun İnternetindeki İlginç Sorun?

Yurdun İnternetindeki İlginç Sorun?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Merhabalar;

Arkadaşlar modemimiz bozulmuştu neyse en sonunda yaptırdık; 3 Mbps olan internet 10 Mbps oldu gayet hoş güzel.

Fakaaat;

Gündüzleri 15dk da bir kesilme mevcut. Yaklaşık 1-2 dk ağa bağlanamıyor hatası veriyor. İlk başlarda modemi resetliyorduk düzeliyordu şimdi o da yemiyor. DNS'ye bağlı kabloyla oynadık mı biraz o zaman da geliyor.

İşin ilginç tarafı; bugün gece 12den sabah 7ye kadar Dota oynadım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım cam gibiydi internet.

Adamın biri bi haltlar mı yiyor? Tek tek bilgisayarlara bakmak yerine bunu nasıl öğrenebilirim?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

modemle ilgilidir. kaç pc bağlanıyor pc ye. 

bizim evde 7 pc bağlanıyor tek modeme arada bir kopuyor bağlantı kendilğinden geliyor tekrar. 

imzayı bıraktım basıyorum artık
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

havalar ısınıyor. ne alaka diyceksiniz ama başıma gelmişti bodrumdayken. kışın hiç kopmayan 8 mbit interneti yazın hat ne hikmetse desteklememeye  başlamıştı. sürekli kopmalar oluyodu

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    Cosmic bunu yazdı

havalar ısınıyor. ne alaka diyceksiniz ama başıma gelmişti bodrumdayken. kışın hiç kopmayan 8 mbit interneti yazın hat ne hikmetse desteklememeye  başlamıştı. sürekli kopmalar oluyodu

Benim  4 portlu modem de böyleydi ısınınca internete girmiyordu buzluğa koyuyordum dikkate alın

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Yurtta yaklasık 16 kisi baglanıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek
    Vakti zamanında ihtiyacım olmuştu kullanmıştım. Netcut diye bi program var hocam araştır derim tabi başka versiyonlarıda vardır elbet.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Tek bir modem mi belki iki modem varsa sinyaller karışabiliyor bazen. Bende aynı sorun vardı aynı marka iki modem arada net kopuyor genelde çok bağlanan olunca ama sonra modemin birini değiştim sorun kalmadı.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Netcutı biliyorum hocam ama o zaman tüm milleti engellerim 

-

Alt ve üst katta birer tane modem var ama aynı ağdayız. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Havaların ısınmasıyla ilgili olabilir fakat havalar okadarda sıcak değil, modemler zaten genelde ısınmaya karşı baya hassas oluyor.

Son zamanlarda dinleme, engelleme ile ilgili birçok değişiklik yapılıyor

mesela 8.8.8.8 in başka dnse yönlendiğini, sayfalara javascript inject edildiğini, ssl sertifikalarının doğrulanma hatası çıktığını (bunu bugun gordm) son zamanlarda görüyorum.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plA
    plA's avatar
    Erkek

evdeki hattım 8 mbit di fakat 5-6 arası bi kullanım izni vardı TTNET den bunu 8 mbit yani hakkımız olan sınırı istediğimizde kopmaların meydana geldiğini gördük.Arayıp sorunu düzelttirmiştik.Yani tekrar hız sınırını 5-6 civarına çektirdik.Senin de modemin değişmesiyle mb hızın artmış sanırım ondan olabilir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mert045
    Mert045's avatar
    Erkek
    plA bunu yazdı

evdeki hattım 8 mbit di fakat 5-6 arası bi kullanım izni vardı TTNET den bunu 8 mbit yani hakkımız olan sınırı istediğimizde kopmaların meydana geldiğini gördük.Arayıp sorunu düzelttirmiştik.Yani tekrar hız sınırını 5-6 civarına çektirdik.Senin de modemin değişmesiyle mb hızın artmış sanırım ondan olabilir.

aynen. bunu demek için gelmiştim. ne kadar hız, o kadar kopma.

Ördek çükü gibi birşey bu hayat, Tuhaflığı ölümden geliyor, Daha doğrusu doğmaktan.(CY)
Toplam Hit: 1376 Toplam Mesaj: 14