folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurt Dışı Oyun Firmasına Dava Açmak

Yurt Dışı Oyun Firmasına Dava Açmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Arkadaşlar daha önce Kore merkezli bir oyun firmasında Game Masterlık yapıyordum.

8 ay sırkete baglı olmadan calıstık. Yanı resmı olarak vergı vermedıler ve dolayısıyla bızde sıgortalı calısamadık.

Sonrakı 4 ayda sıgorta baslangıcımız yapıldı. Fakat bırden sırketın turkıye ofısını kapatma kararı aldılar.

Bıze ne tazmınat odedıler. Nede gecmıs sıgorta paralarımızı.

Kanıt ıcın yeterlı delılımız var. Gerek komsular gerek calısan sayısı olsun.

Nasıl bır yol ızlemelıyız. Sonucta sırketın merkezı korede. Buradada eski sirket genel mudur yardımcısı(turk) ve sırketın muduru olarak tabır edılen korelı bır bayan var.(fakat bu bayanın turkıyede oldugundan kesın emın degılım )

Sırket kapanalı 5 ay oldu. Ama sırket muhasebecısı kapansa bıle 1 sene ıcınde dava acabılırsınız demıstı. Dedıgım gıbı ızlememız gereken yollar ve malıyetler nelerdır?

Dahada onemlısı dava sonunda komısyonla odeme yapacagımız bır avukat varmı aranızda?

[Afedersınız yanlıs yere acmısım ]

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

ayda sıgorta baslangıcımız yapıldı

ssk hizmet dökümü var sanırım?

şimdi bir mevzu vardı vergi hukukunda tam hatırlayamıyorum

yurt dışındaki işletmelerin vergilendirilmesi kendi ülkesinin şartlarıylamı yoksa dış ülkemi bilmiyorum

bayilik gibi olduğu için sanırım kendi ülke

dava açsan sonuç alırmısın bence alamazsın

Aihm bakıyomu o işe onuda bilmiyorum kore aihm nin kararlarını bağlayıcılığı kabul ettimi bide o var

bu işi iyi bilen önce bir malimüşavirle konuş ondan bilgileri alın sonra avukatla konuşun

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Sırketın kendı muhasebecısı ve avukatı vardı zaten sırket kapanmadan once onlara danıstıgımızda yuzde 90 kazanma ıhtımalınız var dava acarsanız demıslerdı. Yalnız o aralar bı kac kısı bıraz erteleyelım dedıgı ıcın dava acmadık. Sanırım bu durumda bayıılıkmıs gıbı degerlendırılmesı yanlıs gorunuyor. Sonucta ole bısey olsaydı avukat ve muhasebecı bole demezdı. Sırket ıslerınden pek anlamadıgım ıcın sana tam cevap veremıyorum en fazla bu kadar :)

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Biz babamızdan dedemizden çalışanın hakkını teri soğumadan ver tembihleri ile büyüdük yeri gelir benim cepimdeki para işçilerimden az olur nasıl göz koyularlar çalışanlarının paralarına hayret ediyorum,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam soylede bırsey var. Aslında dava acmamızın sebebı alıcagımız para degıl dıyebılırım. Persembe gunu mesaı saatlerını degıstırıp hepımızı aradılar tek tek cumadan baslayın dedıler. Cuma sabahı kapandı sırket gelmeyın dedıler. 3 5 kısıye 300 500 lıra verıp gıttıler. Kı bız kendı fırmamız gıbı gecelı gunduzlu calıstık. Vefasızlık sebebıyle bıraz canları yansın ıstıyoruz. Dedıgınız gıbı. Sırket benım olsaydı bu kadar calısan bı personele asla bunu yapmazdım. Ama adamlarda hak kavramı yok .

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

Biz babamızdan dedemizden çalışanın hakkını teri soğumadan ver tembihleri ile büyüdük yeri gelir benim cepimdeki para işçilerimden az olur nasıl göz koyularlar çalışanlarının paralarına hayret ediyorum,

heh bu ne şimdi :D

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Yönetici arkadaşlar konuyu ilgili yere taşıyabilirler mi?

www.kriptopedi.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

bu konuyu bir avukata danışmanda yarar var sana daha net cevaplar verecektir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

siz büyük ihtimal türkiye bayisi üzerinden sigortalandınız

belirsiz süreli iş sözleşmesine göre

1 yıl dolmadı ise işçi yada işveren sözleşmeyi feshedebilir

1 yıl dolmadığı içinde sen tazminat hakkı kazanmış değilsin.

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

snnyk bunu yazdı:

siz büyük ihtimal türkiye bayisi üzerinden sigortalandınız

belirsiz süreli iş sözleşmesine göre

1 yıl dolmadı ise işçi yada işveren sözleşmeyi feshedebilir

1 yıl dolmadığı içinde sen tazminat hakkı kazanmış değilsin.

6ayı geçince taminat hakkı doğar ayrıca şigorta pirimlerinin ödenmemesi de bu adamı haklı konuma getirir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam dedıgım gıbı ben sırket ıslerınden ıs hukukundan pek anlayan bı ınsan degılımdır. Yalnız sana soleyebılcegım su Avukat ve Muhasebecı bıle bole bır dava acabılırsınız dedıgıne gore sanırım senın soledıgın durumlar gecerlı degıl.yanı dava hakkımız ve tazmınat hakkımız var

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 2395 Toplam Mesaj: 18