Yurt Dışında Yaşanan Tuhaflıklar
-
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------
ingilteredeyken
insanlara turkum dedigimde, kebaci gozuyle bakmalari.
beklemedigin kizlarin turkce bilmeleri , babalri turkmus . 3 tane kizla tanismitim babalari turkdu.
yurtdisinda etli yemek olayi sorun oluyor. domuz eti heryerde yaygin. chicken heryerde bulunmuyor hatta beef nereyse imkansiz ( kasaplardan almak zorundasiniz ) yoksa diger turde sosis vb. gidalar karisik oluyor %40 pork, %60 beef gibi.
tuvalet ayri bi sorun :) dikkat edin, sunu gordum ingilterede aslinda bazi aileler kurallara sahip cikabiliyor. mesela bizim dukkana calisan kizin kizkardesi geliyordu, kiz daha 16 yasindaydi Turk babadan olma ( babasini hic tanimamis ) , mesela bir aralar bizim dukkana cok geliyordu, sonradan anlasildi durum. annesi kizi sabah iki erkek arkadasi ile is uzerinde yakalamis. kavga etmisler kizda bizim dukkanda takiliyordu.
yani boyle :) acayiplikler var, 2-3 haftaya kadar gene gidebilirim. yazarim ordan.
gerci su anki bulundugum yer turk kulturune daha yakin , ama amerikan ruzgari ile kavrulmakta. onceden sex oncesi evlilik bulgarlarda dahi kotu gozle bakilirken , bugun normalmis gibi kavranmakta. bulgarla "komuznizma beshe disiplina" demekte yaslilari. yani komunizm kuraldi manasinda. komunizmi sevmem ama bazi seylerde kapitalizmden daha iyi...
-----------------------------bulgaristan deyince hep aklıma gece klubunde herhangi bir bulgar kızına aşık olup cesaret toplamak için içip sonra arkadaşla sokakta kaldırımda uyanmamız aklıma geliyor. Ayrıyetten kulubun de şerefsizliği servis yapan kızlar o kadar güzelki onlar devamlı yanınızda kalsın diye birşeyler içiyorsunuz:D
ayrıca oturduğumuz evi yaktık kapıyı açık unuttuk sokakta sabahladık ne bir hırsızlık nede bir sorun yaşadık enteresan bir yer bulgaristan. birde hafta içi 7 den sonra heryer kapanıyor adamlar geri kalan bütün saatlerini evde geçiriyor 9 dedimmide yatıyorlar.
-
maximuss bunu yazdı:
ingilteredeyken
insanlara turkum dedigimde, kebaci gozuyle bakmalari.
beklemedigin kizlarin turkce bilmeleri , babalri turkmus . 3 tane kizla tanismitim babalari turkdu.
yurtdisinda etli yemek olayi sorun oluyor. domuz eti heryerde yaygin. chicken heryerde bulunmuyor hatta beef nereyse imkansiz ( kasaplardan almak zorundasiniz ) yoksa diger turde sosis vb. gidalar karisik oluyor %40 pork, %60 beef gibi.
tuvalet ayri bi sorun :) dikkat edin, sunu gordum ingilterede aslinda bazi aileler kurallara sahip cikabiliyor. mesela bizim dukkana calisan kizin kizkardesi geliyordu, kiz daha 16 yasindaydi Turk babadan olma ( babasini hic tanimamis ) , mesela bir aralar bizim dukkana cok geliyordu, sonradan anlasildi durum. annesi kizi sabah iki erkek arkadasi ile is uzerinde yakalamis. kavga etmisler kizda bizim dukkanda takiliyordu.
yani boyle :) acayiplikler var, 2-3 haftaya kadar gene gidebilirim. yazarim ordan.
gerci su anki bulundugum yer turk kulturune daha yakin , ama amerikan ruzgari ile kavrulmakta. onceden sex oncesi evlilik bulgarlarda dahi kotu gozle bakilirken , bugun normalmis gibi kavranmakta. bulgarla "komuznizma beshe disiplina" demekte yaslilari. yani komunizm kuraldi manasinda. komunizmi sevmem ama bazi seylerde kapitalizmden daha iyi...
-----------------------------eger domuzsal sorunun varsa zaten restoranda yemeyeceksin. Git kasabina al mis gibi sigir etini gotur evinde pisir. Hem sigir eti domuzdan daha ucuz. Marketde sigir bulamama diye bir sorunsal yok zaten.
Moskovada Tatar cami imami fetva vermisti ))) Mc Domaltslardan yemek yiyebilirsiniz, helal diye. Mc Domaltsda her yere reklam yapistirmisti %100 sigir etinden diye. Dunyada belkide en cok muslumanin yasadigi gayri muslim bir sehir. Ama bir zaman sonra sabah kahvaltilarina domuz salamli tostlari surmeye basladilar. Ama kimse bilmez. :) Fetva hala fetvadir yani ))
-
peki hic domuzz eti yediniz mi ?? tadı fln nası :D
-
matematik1 bunu yazdı:
Rahatlık olayı belırlı bır noktadan sonra rahatsız etmeyebaslıyor baslıyor.Telefonla ugrasırken sınıftakı karının telefonun ne guzelmıs dıye kucagına oturması.Önceki gün bırlıkte oldugun hatunla yuzyuze gelmen ve bırsey olmamıs gıbı konusmaman.Saunaya hatunların cıplak gırmesi.Namus kavramının olmamasıınsan ahlaktan uzaklastırıyor ılk etaplarda cokhosuna gıdıyor bu ama belırlı bır sure sıkılmaya baska yonlerde aramaya calısyorsun.Hatunlarda cılve hıc birşey yok.Türkiyem gıbısı herseyın bı anlamı albenısı var :)
nerde oldugunu merak ettim.ama dogru diorsun ugrasak bişi olmayınca herkes kucagında olunca işin zevki kacar..insan biraz kasacak heycan yapacak :D -
cok var da en garibime giden.
18 ini gectimi eger halen ailenle kalıyorsan kaldığın oda icin anne ve babana kira ödemen.
-
birşey daha aklıma geldi
bi akraba amerikada bi kızla evleniyor kız amerikalı fln..sonra adamın ailesi amerikaya gidiyorlar fln..işte hos bes fln sonra geir dönüyorlar...adam işte işe gidecek kadında calısıyor..karısına demiş ki ya bunu annenlere verelim işten gelince alırız fln demiş..anneside para istemiş cocuga bakmak için..tr de ki anneside cocugu bana gönder ben para da istemem fln olmus...garip yaa kendi torununa bakacak ama para istiyor..
-
Yurtdışı dumurlarını yaşamak için yurtdışına çıkmaya gerek yokki. Ben geçen gün resmen kendi ülkemde kendimi yabancı gibi hissettim. Tramvaya bindim aksaraydan, kabataşa geldiğimde vaonda hiç Türk yoktu. Bi ezik hissettim kendimi anlatamam :)
Bi de anlatmadan duramayacım. Geçen gün Kabataş'ta tramvaya bindim. Bi aç turist geldi, yanımda oturan turiste aksaray aksaray diye soruyor hani aksaraya gidiyor mu anlamında. Ama ikisininde dili farklı anlamıyorlar birbirlerini. Yanımdaki turistte hayır anlamında kafasını salladı. Bu çoğul turistlerde indi tramvaydan yandaki tramvaya bincekler.
Hayır ingilizcemde yok ama yardımcı olmak istiyorum bi yandan da.
Dedim mitokondri zekanı konuştur. İndim tramvaydan, aklımda ne söyleyeceğim var ama. Gittim yanlarına. "The train goes to Aksaray" :D :D dedim bndim tramvaya :)
Bunu da nerden biliyorum? Tramvaylarda şuh sesli hatun hep diyo ya dı treyn goos tu aksaray dı treeyn gooos tu kabataş diye ordan biliyorum :D
Tramvayda kendi kendime nasıl güldüm anlatamam :D
-
mitokondri bunu yazdı:
Yurtdışı dumurlarını yaşamak için yurtdışına çıkmaya gerek yokki. Ben geçen gün resmen kendi ülkemde kendimi yabancı gibi hissettim. Tramvaya bindim aksaraydan, kabataşa geldiğimde vaonda hiç Türk yoktu. Bi ezik hissettim kendimi anlatamam :)
Bi de anlatmadan duramayacım. Geçen gün Kabataş'ta tramvaya bindim. Bi aç turist geldi, yanımda oturan turiste aksaray aksaray diye soruyor hani aksaraya gidiyor mu anlamında. Ama ikisininde dili farklı anlamıyorlar birbirlerini. Yanımdaki turistte hayır anlamında kafasını salladı. Bu çoğul turistlerde indi tramvaydan yandaki tramvaya bincekler.
Hayır ingilizcemde yok ama yardımcı olmak istiyorum bi yandan da.
Dedim mitokondri zekanı konuştur. İndim tramvaydan, aklımda ne söyleyeceğim var ama. Gittim yanlarına. "The train goes to Aksaray" :D :D dedim bndim tramvaya :)
Bunu da nerden biliyorum? Tramvaylarda şuh sesli hatun hep diyo ya dı treyn goos tu aksaray dı treeyn gooos tu kabataş diye ordan biliyorum :D
Tramvayda kendi kendime nasıl güldüm anlatamam :D
Vay anasını... -
Z-CHAN bunu yazdı:
- Otobüste yaşlılara yer verme olayı bizde var. Yurt dışında şaşırdığım ilk şey bu olmuştu yer verme diye bir olay yok :|
- Tuvaletlerde taharet borusu yok! Lan ne kıymetli şeymiş meğerse alışana kadar canım çıktı.
- Pisuarlar arası fayans blok yok. İnsan işerken bir tedirgin oluyor :D
Avrupa için şimdilik bunlar aklıma geldi.
-----------------------------hocam bu tuvalet anın aklıam gorayı getirdi.hani cem yılmaz zencinin yanındayken bi adama meraba deyip bide şeyine demesi vardı ya :D
-
necroshine bunu yazdı:
Moskova'da sokakta ilk gezindiğim gün 2005 senesi. Puşkinskaya caddesinde Polis beni durdurdu pasportumu görmek istedi.
Ardından çok iyi bir Türkçeyle 'vay demek sen Türksün, benim karımda bir Türk için beni terk etmişti' dedi
yarım saat ecel terleri döktürdükten sonra bıraktı beni dingil.
Rusyada Türkçe bilen bir polise rastlama ihtimali, çölde kutup ayısına rastlama ihtimali ile aynı.
-----------------------------ahahaha :D bahtsız bedevi olayı yani :D