Yurt Dışından Araba Almak...
-
Arkadaslar merhaba, ben tam bir musclecar delisiyim ve biriktirdigim bir kisim parayla 1970 Challenger almayi düsünüyorum. türkiye icinde cok zor bir iki yerde buldum ancak asiri pahali 100.000$ gibi rakamlar oynuyor.. benim bütce 70-80 milyara kadar acimadan alabilecek kadar var bu araba icin..
hani hicbir yerde bulamiyorum ancak yurt disinla yiginla var.. ögrenmek istedigim ordan 50.000$ a araba alsam, sinirdan ne kadar vergi ekleniyor üstüne? gemi ile nakliyat olaylari ne kadara mal olur?
bide su only foreign people olayi varmis. sadece yabancilar geziyo gibi gösteriyorlarmis arabayi yurt disindan getirirken hic vergi de alinmiyormus..
olayla ilgli bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim..
-

örnek resim..
-
bizim gümrük adamı yer en az 100bin dolara kadar olur yani piyasayı bozmaz onlar yoksa iz 5 bin euroya passat getirdik ama her 6 aydda bir sınırdan çıkman lazxım ozaman sorun olmaz
-
JaCKaL bunu yazdı:
-----------------------------
örnek resim..
-----------------------------HoLy Shit :|
-
musket in açtığı araba konsunda bi charger vardı ist. de 22 bin e
-
hacı bence sen 30 liraya bi honda civic al 40 lirayıda ye
-
gümrükte bırakılan arabaların ihalelerine girenler var yada bi kişi bul güzel bi arabayı ucuza kaparsın adamlar geliyor burda bırakıyor araçlarını dışarıda 100 milyara alacagını 20 milyara alırsın bizim arkadaşın komşusu bu işin ticaretini yapıyor gümrükten araba çıkarıp bakım yaptırıp aldıgının 3 katına satıyor
-
hacım araba çok güzel ama atıyorum 50.000 $ aldın arabayı sana rahat 40.000$ vergi ödetirler gibime geliyo ama şöle olabilir. bu turiste soktutursun arbayı araç pelte çıkmış gibi gösterirsin araba türkiyede kalır belki o zaman daha az vergi olabilir
-
amele_2 bunu yazdı:
musket in açtığı araba konsunda bi charger vardı ist. de 22 bin e
-----------------------------charger ve challanger farkli ama konunun linki var mi hocam? göz atarim gene..
-
AciyaGulmek bunu yazdı:
hacı bence sen 30 liraya bi honda civic al 40 lirayıda ye
-----------------------------ask biraderr!! yoksa dedigin gibi tr de 60 a falan güzel arabalar var..
azrail_baba bunu yazdi
gümrükte bırakılan arabaların ihalelerine girenler var yada bi kişi bul güzel bi arabayı ucuza kaparsın adamlar geliyor burda bırakıyor araçlarını dışarıda 100 milyara alacagını 20 milyara alırsın bizim arkadaşın komşusu bu işin ticaretini yapıyor gümrükten araba çıkarıp bakım yaptırıp aldıgının 3 katına satıyor..
abicim rica etsem arkadastan detay ögrenip bana bi yazabilirmisin? belki düser ordan birseyler.. gene bende arastiririm.. ticaret icin iyi güzel yol.. ama müsteri icin aradgiini orda bulmak biraz sansa bakar..
-
hocam benim bildiğim o senin ziyaretçi olarak giriş yapıp vergi ödememe işi şöyle oluyor:
6 ay burda 6 ay yurt dışında kullanman gerekiyor
yani anlatabildimmi? türkiyede 6aydan sonra duramıyorsun bu arabayla.