folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Yurt Dışından Getirilen İkinci Telefon Hiçbir Şekilde Türkiye'de Kullanılamayacak!



Yurt Dışından Getirilen İkinci Telefon Hiçbir Şekilde Türkiye'de Kullanılamayacak!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Bu işin ticaretini yapanlar vardı onlardan kurtulmak için çıkarılmış bir yasa. Ha adam kutusunu çöpe atar cebinde geçirir, kutusunu açar telefonu alır kutuyu yurtdışından Türkiye'ye kargoyla yollar vs. 

    Ticaretini yapan zaten yasal yollar ile getirmiyor ki :)))

    Konteyner ile (komple) iphone getiren biliyorum. 

    Ki bu işi yapanlar %90 ülkemizin doğu bölgelerinde yaşıyor. Hatta yüksekova da bi iş hani var neredeyse çoğu da orada bulunuyor. Ve biliyoruz ki bunlar cihazları gümrükten geçirmiyor. Olan yine son kullanıcıya olacak milleti bu insanların kucağına itecek, kimse gidip venüs almayacak. Vestel adam gibi bi cihaz bile yapsa o yasa, ek vergi vs olaylarından sonra kesseler yine almam aldırmam. 

    Valla devlet baba böyle yasalar yaptıkça beni kaçak telefon kullanmaya daha çok teşvik ediyor. Buradan bizi iskipleyenler bunu da söylesin bi zahmet.


    "We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek

    Getirilen telefonlar kayıt dışı getirildiği için genelde, pek birşey değişmiyecek.

    Aslında yurt dışından kargo ile telefon aldırmak serbest olmalı. Ptt veya diğer kargolar neyse artık, telefonu teslim ederken vergisini vs alıp direk kayıtlı şekilde teslim etmeli. Bu şekilde devletin bir zararı olmaz tam aksine artısı olur. Kaçark telefon işi biter diye düşünüyorum. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2012
    Erkek

    Abiler ablalar,

    Apple hariç diğer firmaların bugüne kadar uyguladıkları uluslar arası garanti geçerli olmayışı yetkili distrübitörün devletle arasını sıkı tutmak istemesinden kaynaklıydı. Apple ülkeye geldi zati zorlu morlu 2-3 senedir bu işlere bakıyor şimdi onlarda hükümete karşı durmayalım kervanına girdi.

    Neden evrensel garanti türkiyede işe yaramaz hale getiriliyor? Çünkü garantide olursa türkiyeden telefon almanın mantığı kalmıyor. Haliyle ne dağıtıcı ne devlet bundan vergi alamıyor.

    E şimdi vestel,casper hali hazırda devleti güzelce yalarken ve kötü tel üretirken nasıl satacak aha böyle satacak.

    Şimdi yine dışarı çıkan vatandaşın cebindeki ikinci telefona göz diktiler. Ulan gitte ağrıyı mardini şırnağın sokaklarını bir gez hele. Orada ne telefonlar nasıl satılıyor gör. Yani mevzu yine ticaret yapan değil bireysel vatandaşa çakmak.

     

    Yavaş yavaş o taş..k geçtiğimiz kuzey koreyle çinle aynı seviyeye geliyoruz. EVET dersek sınırlara duvarda öreceklermiş dediler.


    Anıl
Toplam Hit: 1933 Toplam Mesaj: 14
akp hükümet hülülog