Yurtdışı Hedefli SAAS Projesi Tanıtımı İçin Öneriler
-
Arkadaşlar selamlar,
Daha öncesinde konusunu da açtığım bir girişimimiz var şu an. Yurtdışını hedef aldığımız bu girişimde amacımız; VCard ( Dijital Kartvizit ) ve Micro E-Ticaret ( WhatsApp Sipariş Sistemi ) gibi ihtiyacı olanları bulmak ve yıllık paket satmak.
- Doktorlar ( Özellikle kendi klinikleri olanlar)
- Avuatlar
- Freelancarlar
- Eğitmenler
- Kısaca Dijital & Fiziksel bağımsız hizmet verenler.
Bunlar VCard için hedef koyduğumuz genel kitleler.
Bir de bölge esnafı ( Özellikle yurtdışında direkt olarak WhatsApp üzerinden sipariş alan ).
----------------
Bu kitlelere erişim için yurtdışı odaklı reklam / tanıtım ve kampanya yönetimi fikirleriniz - önerileriniz varsa can kulağıyla dinleyip uygulamaya geçirmek isterim.
Teşekkürler.
Not : Merak edip denemek isteyenler için ( Whatamarkt.com ) -
Başarılar, sitede demo göremedim.
-
kut bunu yazdı
Başarılar, sitede demo göremedim.
Çok teşekkürler hocam.
Ara sıra yazılım update edildiği için tasarımda bir alan bulamadım henüz, ama haklısın ilk ziyaretçi arayüzünde mutlaka demolar olmalı.
Aşağıdan kontrol edebilirsin.WhatsApp Store DEMO VCard DEMO Not : Site footer'da düzenlendi.
C_e_Z_a tarafından 13/Şub/26 16:03 tarihinde düzenlenmiştir -
yazilim işleri patladi 10 tane saas yaptım globale reklam vermedim , acikcasi yazılımdan uzun vadede para kazanilmaz artik diger skillere yonelmek lazim
-
Girişim muhabbetinde "önce bir ürün yapalım, sonra satacak kişiler buluruz" şeklinde ilerliyorsunuz bence. Bir problemden, sorundan yola çıkmıyorsunuz. Neden böyle düşünüyorum? Hedef kitleye doktorları yazmışsın. Doktorların böyle bir ihtiyacı yok. Dijital kartvizit doktor açısından kritik bir şey değil. Veya olsa iyi olur dediği bir şey değil. Sunduğu bir değer yok. Kendi kliniği olan doktor zaten websitesi + google işletme profili kullanıyor. Ayrıca doktorlara bir şey satmak dünyanın en zor şeyi.
Bu sadece sizin yaptığınız bir hata değil bence. Pek çok kişi aynısını yapıyor. Hiç durmadan ürün geliştirip sonra kime satalım diye düşünüyorlar.
Tanıtım ve dağıtım konusu zaten en sıkıntılı konu. Lifetime şeklinde bir satış yapacaksan AppSumo veya alternatiflerine bakabilirsin. Google a AppSumo alternatives yazarsan seçenekler çıkar. Bu tarz sitelerde yıllık teklif şeklinde de satış yapılabiliyor. Mesela 2 yıllık kullanım bedeli 29 dolar gibi vs vs.
Redditte inceden reklam yapanlar var ben denemedim hiç. Birisi bir soru sorduğunda altına ben falanca ürünü kullandım memnunum falan yazıyorlar.
Facebook ta 1-2 tane lifetime deal grubu var.
Twitterda #buildinpublic etiketi ile ürün geliştirip paylaşım yapıyorlar.
Bir de ben esnafa satarım kafasını anlamıyorum. Esnaf dijial ürünlere para mı verir? Diyelim aldı onun parası 8 ay sonra sana gelir.
-
Hannibal_King bunu yazdı
Girişim muhabbetinde "önce bir ürün yapalım, sonra satacak kişiler buluruz" şeklinde ilerliyorsunuz bence. Bir problemden, sorundan yola çıkmıyorsunuz. Neden böyle düşünüyorum? Hedef kitleye doktorları yazmışsın. Doktorların böyle bir ihtiyacı yok. Dijital kartvizit doktor açısından kritik bir şey değil. Veya olsa iyi olur dediği bir şey değil. Sunduğu bir değer yok. Kendi kliniği olan doktor zaten websitesi + google işletme profili kullanıyor. Ayrıca doktorlara bir şey satmak dünyanın en zor şeyi.
Bu sadece sizin yaptığınız bir hata değil bence. Pek çok kişi aynısını yapıyor. Hiç durmadan ürün geliştirip sonra kime satalım diye düşünüyorlar.
Tanıtım ve dağıtım konusu zaten en sıkıntılı konu. Lifetime şeklinde bir satış yapacaksan AppSumo veya alternatiflerine bakabilirsin. Google a AppSumo alternatives yazarsan seçenekler çıkar. Bu tarz sitelerde yıllık teklif şeklinde de satış yapılabiliyor. Mesela 2 yıllık kullanım bedeli 29 dolar gibi vs vs.
Redditte inceden reklam yapanlar var ben denemedim hiç. Birisi bir soru sorduğunda altına ben falanca ürünü kullandım memnunum falan yazıyorlar.
Facebook ta 1-2 tane lifetime deal grubu var.
Twitterda #buildinpublic etiketi ile ürün geliştirip paylaşım yapıyorlar.
Bir de ben esnafa satarım kafasını anlamıyorum. Esnaf dijial ürünlere para mı verir? Diyelim aldı onun parası 8 ay sonra sana gelir.
Hocam çok teşekkür ederim, AppSumo'yu daha önceden görmüştüm. Bu hiç aklıma gelmemişti, bu iyi olabilir.
-
Evolution api ile whatsapp bot bedavaya geldi hocam, ben de iş yerim için mini ik yönetimini sağlıyorum işine yarar ise
-
Solo geliştiricilerin veya küçük ekiplerin takıldığı bir platform olsa sadece ürün geliştirme üzerine konuşulsa çok güzel olur. Ayrı bir forum sitesi bile olabilir. Herkes deneyimini paylaşır. Marketing konusunda neler yapılabilir tartışılır baya iyi olur.
-
Hannibal_King bunu yazdı
Solo geliştiricilerin veya küçük ekiplerin takıldığı bir platform olsa sadece ürün geliştirme üzerine konuşulsa çok güzel olur. Ayrı bir forum sitesi bile olabilir. Herkes deneyimini paylaşır. Marketing konusunda neler yapılabilir tartışılır baya iyi olur.
Community? Yani free veya ücretli üyeler için kendi aralarında fikir alışveriş yapabileceği, paylaşım yapabileceği ufak bir forum sistemi gibi. Henüz sistem çok yeni ve üyeleri 40+ kadar. Ama, ilerisi için bu kesinlikle uygulanabilir bir geliştirme.
Bunu şimdiden hayata geçirebilir miyiz diye bir arkadaşlarla görüşeyim hocam, fikir için çok teşekkür ederim. -
Headhunterz bunu yazdı
Evolution api ile whatsapp bot bedavaya geldi hocam, ben de iş yerim için mini ik yönetimini sağlıyorum işine yarar ise
Hocam yazılımın bir eklentisi var ücretli olarak, bildirimleri WhatsApp üzerinden yapıyor. Bahsettiğin APİ bu tip konular için mi acaba ?
-
C_e_Z_a bunu yazdıHeadhunterz bunu yazdı
Hocam yazılımın bir eklentisi var ücretli olarak, bildirimleri WhatsApp üzerinden yapıyor. Bahsettiğin APİ bu tip konular için mi acaba ?
Hocam sunum için Google dan ücretsiz vps açtım oraya da bu apiyi kurdurdum. Qr cıkıyor terminalde wp den karekod okutuyor ve o tel üzerinden herkese mesaj atıyor cevap veriyor.
⚠️ *MESAI HATIRLATMASI*
Sayın *atılay yardımcı*,
mesainiz başlamış görünmektedir, giriş yapmayı unutmayınız.
Gibi giriş yapmazsa personele wp den mesaj atıyor, 1saatte bir hala giriş yapmamışsa personel admin olarak tanımladıgın numaraya bildirim geçiyor
🚨 *GİRİŞ UYARISI*
👤 Mümin Bey
⚠️ Giriş Yapmadı!