folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurtdışından Araba Getirtmek

Yurtdışından Araba Getirtmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Arkadaşlar şu yurdışından araba getirtmenin olayı nedir. Çünkü mesela benim Arnavutluk vatandaşlığım var burda 100.000 dolar olan araba orda 50 000 dolar, yani 50 000 doalr vergi vermek ciddi koyuyor adama.

Şimdi yurtdışı plakalı bir sürü araç görüyorum. Şimdi aklıma takılan şu bana dediler ki 6 ayda bir yurtdışına çıkması gerekiyor dediler şimdi bu 6 ay türkiye 6 ay arnavutlukta mı geçirmesi gerekiyor?

Arkadaşım yok sınırdan çık 20 dk takıl geri gel dedi o biel kafi dedi. Ama şimdi bunlar arabayı ıraktan alıyorlar ırakta arabalar çok ucuz benim merakım araba yurtdışına çıkınca kayıtlı olduğu ülkeye mi çıkması gerek yoksa bulgara gidip gelsem yeter mi ?

Mesela durum öyleyse ben bulgara gider bi çay içer gelirim. Schengen pasaportu da var. 100.000 dolara ben iki farklı lüks araba alırım canım sıkıldıkça değiştiririm türkiyede 1 araba almak varken yurdışında 2 araba alırım.

Ama bunun prosedürü nasıl işliyor bilen var mı ?

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosnaK
    BosnaK's avatar
    Erkek

Bunun prosedürü falan kalmadı araba burda 6 ay kalacak 6 ay ülke dışında.
    Hiç bulaşma derim altından kalkamazsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bi kişi daha varsa seninle birlikte bu dediğin olabilir. ben de az çok araştırdım. 6 ay burda kaldıktan sonra tekrar getiremiyorsun, 6 ay beklemek

gerek. Ama kardeşin/eşin/dostun varsa o bir araç getirebilir. Bu şekilde bir sen bi o araç getirerek bir yılda araçsız kalmazsın.. benim aklıma gelen

resmi olarak çözüm bu. onun haricinde kaçak olarak yapıyorlar bi şeyler ama bilgim yok

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Genelde bu olayı şöyle yapıyorlar. 2 tane biri yurtdışında biri türkiyede yaşıyan abi kardeş veya akraba aynı arabadan 2 tane alıyor 6 ayda bir sınırdan değiş tokuş edip kullanmaya devam ediyorlar. Ya da 2 tane araba alıp birini 6 ay türkiyede kullandıktan sonra diğerini sınıra getirip ilk araçla değiştirirsen 6 ay da diğerini kullanırsın. Başka yolu yok, eğer ülkeye sınırsız sokacam diyorsan vergisini vermek zorundasın onda da türkiye fiyatına geliyor zaten.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

kesin dönüş yaparsan bi tane getirme hakkın var.

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosnaK
    BosnaK's avatar
    Erkek

Bizim bi şöför var Ahmetbey de oturuyo.

Haskovo'lu - Bulgaristanlı  iki tane mercedesi var biri bacanağının üstüneymiş biri kendinin.

6 ay kendi arabasını 6 ay öbürünü kullanıyo.

bacanak getiriyo vekalet veriyo bırakıyo arabayı cıkıyo gidiyo.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

güney kıbrıs üzerinden getirmeyi bir araştir o tarafin yasalarinda bir boşluk olduğunu söyledi az önce bir arkadaş tefafuk başlığı gördüm dikkatimi çekti benimde.

In every job there is a no
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek
    yNsr bunu yazdı

güney kıbrıs üzerinden getirmeyi bir araştir o tarafin yasalarinda bir boşluk olduğunu söyledi az önce bir arkadaş tefafuk başlığı gördüm dikkatimi çekti benimde.

Kıbrıs da da bi yasa çıkacak diyordu babam da orada çalışıyor çıkmadı falan demişti ama şimdi durum ne bilmiyorum kıbrısdan sol direksiyon getirebilirsin hem sol direksiyonlu arabaları oradan çıkarmak için.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek
    MustyKTE bunu yazdı

kesin dönüş mü o da nasıl oluyor, yani doğma büyüme türkiyeliyim

yani kesin dönüş şeysinden nasıl yararlanıyorum ?

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosnaK
    BosnaK's avatar
    Erkek
    HighElf bunu yazdı
    MustyKTE bunu yazdı

kesin dönüş mü o da nasıl oluyor, yani doğma büyüme türkiyeliyim

yani kesin dönüş şeysinden nasıl yararlanıyorum ?

Açık ve net yararlanamıyosun.

Yurt dışında uzun yıllar oturma izni bulunan ve artık orda oturmak istemiyen adamın öyle bi hakkı var.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

haci araba nerede kayitliysa ancak orada satisini yapabiliyorsun, yok ben aracin kaydini a ulkesinden b ulkesine nakledecem dersen vergiyi bindirirler.

istersen ilgili seyehat evragini cikartip ulke ulke gezersin ama satis yapamazsin.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 2562 Toplam Mesaj: 19