Yurtdışından Araba Getirtmek
-
Arkadaşlar şu yurdışından araba getirtmenin olayı nedir. Çünkü mesela benim Arnavutluk vatandaşlığım var burda 100.000 dolar olan araba orda 50 000 dolar, yani 50 000 doalr vergi vermek ciddi koyuyor adama.
Şimdi yurtdışı plakalı bir sürü araç görüyorum. Şimdi aklıma takılan şu bana dediler ki 6 ayda bir yurtdışına çıkması gerekiyor dediler şimdi bu 6 ay türkiye 6 ay arnavutlukta mı geçirmesi gerekiyor?
Arkadaşım yok sınırdan çık 20 dk takıl geri gel dedi o biel kafi dedi. Ama şimdi bunlar arabayı ıraktan alıyorlar ırakta arabalar çok ucuz benim merakım araba yurtdışına çıkınca kayıtlı olduğu ülkeye mi çıkması gerek yoksa bulgara gidip gelsem yeter mi ?
Mesela durum öyleyse ben bulgara gider bi çay içer gelirim. Schengen pasaportu da var. 100.000 dolara ben iki farklı lüks araba alırım canım sıkıldıkça değiştiririm türkiyede 1 araba almak varken yurdışında 2 araba alırım.
Ama bunun prosedürü nasıl işliyor bilen var mı ?
-
Bunun prosedürü falan kalmadı araba burda 6 ay kalacak 6 ay ülke dışında.
Hiç bulaşma derim altından kalkamazsın. -
bi kişi daha varsa seninle birlikte bu dediğin olabilir. ben de az çok araştırdım. 6 ay burda kaldıktan sonra tekrar getiremiyorsun, 6 ay beklemek
gerek. Ama kardeşin/eşin/dostun varsa o bir araç getirebilir. Bu şekilde bir sen bi o araç getirerek bir yılda araçsız kalmazsın.. benim aklıma gelen
resmi olarak çözüm bu. onun haricinde kaçak olarak yapıyorlar bi şeyler ama bilgim yok
-
Genelde bu olayı şöyle yapıyorlar. 2 tane biri yurtdışında biri türkiyede yaşıyan abi kardeş veya akraba aynı arabadan 2 tane alıyor 6 ayda bir sınırdan değiş tokuş edip kullanmaya devam ediyorlar. Ya da 2 tane araba alıp birini 6 ay türkiyede kullandıktan sonra diğerini sınıra getirip ilk araçla değiştirirsen 6 ay da diğerini kullanırsın. Başka yolu yok, eğer ülkeye sınırsız sokacam diyorsan vergisini vermek zorundasın onda da türkiye fiyatına geliyor zaten.
-
kesin dönüş yaparsan bi tane getirme hakkın var.
-
Bizim bi şöför var Ahmetbey de oturuyo.
Haskovo'lu - Bulgaristanlı iki tane mercedesi var biri bacanağının üstüneymiş biri kendinin.
6 ay kendi arabasını 6 ay öbürünü kullanıyo.
bacanak getiriyo vekalet veriyo bırakıyo arabayı cıkıyo gidiyo.
-
güney kıbrıs üzerinden getirmeyi bir araştir o tarafin yasalarinda bir boşluk olduğunu söyledi az önce bir arkadaş tefafuk başlığı gördüm dikkatimi çekti benimde.
-
yNsr bunu yazdı
güney kıbrıs üzerinden getirmeyi bir araştir o tarafin yasalarinda bir boşluk olduğunu söyledi az önce bir arkadaş tefafuk başlığı gördüm dikkatimi çekti benimde.
Kıbrıs da da bi yasa çıkacak diyordu babam da orada çalışıyor çıkmadı falan demişti ama şimdi durum ne bilmiyorum kıbrısdan sol direksiyon getirebilirsin hem sol direksiyonlu arabaları oradan çıkarmak için.
-
MustyKTE bunu yazdı
kesin dönüş mü o da nasıl oluyor, yani doğma büyüme türkiyeliyim
yani kesin dönüş şeysinden nasıl yararlanıyorum ?
-
HighElf bunu yazdıMustyKTE bunu yazdı
kesin dönüş mü o da nasıl oluyor, yani doğma büyüme türkiyeliyim
yani kesin dönüş şeysinden nasıl yararlanıyorum ?
Açık ve net yararlanamıyosun.
Yurt dışında uzun yıllar oturma izni bulunan ve artık orda oturmak istemiyen adamın öyle bi hakkı var.
-
haci araba nerede kayitliysa ancak orada satisini yapabiliyorsun, yok ben aracin kaydini a ulkesinden b ulkesine nakledecem dersen vergiyi bindirirler.
istersen ilgili seyehat evragini cikartip ulke ulke gezersin ama satis yapamazsin.