Yurtdışından En Ucuz Para Transferi..
-
Herkese selamlar,
İngiltere'den 1000€ para gelecek.
Gönderecek adam banka hesabıma ya da paypalime gönderebilir.
Paypalden gelirse, Garanti Euro hesabıma aktarılmasına varana kadar ne kadar fark eder?
Doğrudan garanti hesabıma ne kadar fark eder.
Ya da daha uygun alternatif yol var mı?
-
kaanstain bunu yazdı
Herkese selamlar,
İngiltere'den 1000€ para gelecek.
Gönderecek adam banka hesabıma ya da paypalime gönderebilir.
Paypalden gelirse, Garanti Euro hesabıma aktarılmasına varana kadar ne kadar fark eder?
Doğrudan garanti hesabıma ne kadar fark eder.
Ya da daha uygun alternatif yol var mı?
€ mu £ mi :)
Türkish Bank var 5 bin sterlin e kadar düşük bir ücretle gönderebilir.Londra da İşbankası,Garanti vs şubeleride var.
Banka dışında western union ile yollayabilir 500-1000 arası 20£ diye hatırlıyorum.(western ile yollarsa garanti hesabına çekebiliyorsun ) -
yanlış hatırlamıyosam hocam geçen sene bi tane azeri arkadaşım için ailesi para gönderiyodu western le gönderirse 30 dolar gibi bi para kesiyolardı ama adıma direk bankaya gönderirlerse 5 dolarmı ne kesiyolardı paybalı bilmiyorum ama gün içinde geliyodu
-
paypaldan gelirse garanti euro niye aktarıon direk TL olarak çeksene
adama sadece gönderirken gönderim kasrafı çıkar az bişi , diğer türlü banka transferi felan yaparsan 50 70 tl arası kesiyor.
paypal dan tr hesabına tl olarak çek bence.
-
ria ile yollasınlar en ucuz ve en hızlı para transferi o vakıfa gelıyor 5 dk içinde
-
y.dışı bankalar arası para yollamaya swift deniyor hocam, ben 55 bin tl (23 bin frank) yollamıştım isviçredeki hesabıma türkiyeden, 120 ya da 160 lira ödemiştim iş bankası üzerinden.
bankaya gidip sorarsan masrafı söylüyorlar, iki taraflı masraf alıyor bankalar. Bu miktar gönderilen ücrete göre değişiyor. İnternetten daha uyguna swift yapılabilir.
Western union ile de arkadaş 500 frank yollamıştı 40 frank gibi bi şey kesilmişti..
en uygunu paypaldır ama onunda gelme süresi biraz uzun
-
Geçen hafta yine ingiltere'den 230$ para gelecekti garanti hesabıma.
30 Dolar gönderenden kesilmiş,
30 Dolar da benden kesilmiş.
Ortada birşey kalmamış :)
Paypal sanıyorum gönderenden ya da alıcıdan %3 kesiyor.
Kendi paypal hesabımdan garanti tl hesabını tanımlayınca da , para çekme kısmında ücret;
Options Processing Time Cost Withdraw funds to your bank account Banks in Turkey5-7 business days
Free görünüyor.
Yani adam paypal ücretini bana ödetirse %3 ödeyeceğim. Hesabıma çekerken de ücretsiz.
Doğru mudur?
Edit: Paypal hesabımı verdim adama bakalım gelince göreceğiz :)
Kaan tarafından 04/Eki/14 14:35 tarihinde düzenlenmiştir -
paypal hiç kullanmadım hocam ben para transferi için, onu kullanacaktım araştırma yaptık uzun sürdüğü için işlem wu yu tercih etmiştik.. şöyle yazıyor yurtdışı için

-
hacı iş bankasından yurt dişindaki hesabına göndersinler 10 bin dolar icin 250tl felan ödemişti bizimkiler.
-
git gittign bankaya swıft masraflı oluyor ria ile gonderecegın paradan 2000 lira olarak dusnursen 20-25 lira ödersın en baba
-
haftaya ingilteye geçeceğim salı günü. ertesi hafta istanbula geleceğim. yer yakınsa yardımcı olurum.
şimdi fransa montrouge deyim. avrupa çok pahalı. 3 lira burda 1 tl ediyor.
yurtdışından kim gönderirse ondan keser genelde.