Yurtdışından Para Transferi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Delegado_Zero bunu yazdı

    Abicim Başka yere hiç bakma. Transfer go ile gönderirsen iki seçenek sunuyor sana 

    1- 27 Mayıs 19:30 a kadar karşı hesaba geçsin dersen masraf yok , bedava. 
    2- 27 Mayıs 12:30 a kadar karşı hesaba geçsin dersen masraf 2.99 paund. 

    daha bir ay önce Türkiye'ye yolladım sana verdiği kur fiyatını sabitliyor. Sorunsuz kullandım birkaç kere 

    hocam ücretsiz olmasina kanma.. bak ekledigim resimde masrafiyla birlikte eline gececek para 8'211 TL, senin eklediginde "masrafsiz" da olsa eline gececek para 8'204 tl. Yani masraf vs hikaye, oranin kuru düsük. O yüzden miktar arttikca bu fark daha da artacaktir. Elbette eline gececek parayi hesaplayip ona göre program secmek gerek.

    Bankalara ve western union'lara bulasmayin sakin..

    Bankalara bulasma dememin sebebi su: bu transfer iki banka arasi oluyor ve hem gönderilen banka hem de alici banka komisyon kesebiliyor. Bazi bankalar sabit ücret keserken bazilari da yüzdelik dilim üzerinden kesiyorlar. Iki anlasmali banka olsa dahi döviz kurlari cok cok düsüktür. O yüzden bankadan döviz islemi yapmak mantikli degil. ATM ile cekme olayi biraz daha karisik. Eger kartinizda USD haric yabanci para var ise, önce o para kartin ait oldugu bankanin kuruna göre dolara cevrilir daha sonra tcmb'nin kurlarina göre dolardan tl'ye cevrilir bu sekilde paraniz 2 kere cevrilmis olur. Bir de bunun yaninda kur'un düsüklügünü de gözönüne alirsaniz en kazik bankalardir..

    western union'a gelince, cok popüler ve belki basit oldugu icin cok pahalidir. Hem kur hem hem de komisyon fazladir.. Örnek olarak 1000 pound TL olarak gönderdigimizde elimize gecen paraya bakalim

    Burada dikkat etmeniz gereken bunlarin üc kagidi, fee'nin karsisinda 4.90 pound yaziyor ve pahali görünmüyor ancak isaretledigim yerde 2.5 yaziyor. yani gönderilen ücretin %2.5 + 4.90 poundu. Oyüzden diger uygulamalarla elimize 8200 tl para gecerken, wu ile 7760 tl elimize geciyor.

    Bazi arkadaslarimizin yasadigi tecrübelerine dayanarak western union ya da banka tavsiye etmis ancak bu isleri ben baya arastirdim vakti zamaninda..

    O yüzden bana göre en mantiklisi yapabiliyorsaniz yaninizda getirip kapali carsi gibi bir yerlerde yüksek fiyatta bozdurmak böylece komisyon ödemezsiniz ve bozdururken miktar yüksekse pazarlik yapabilirsiniz. Ancak o kadar ugrasmak istemiyorsaniz ve risk almak istemiyorsaniz transferwise uygulamasi cidden iyi fiyat veriyor, tabi alternetiflerine de bakmak lazim. Bir de coin olarak gönderme durumu var, ama bu konuda tecrübem yok. Bilen arkadaslar bunla ilgili yazarlarsa iyi olur.. Durum bu

    .

    edit: oradaki %2.5 degilmis 2 ve 5. madde demek.. ancak fiyatin cok az cikmasinin sebebi, kur fiyatinin cok düsük olmasi, komisyon degil.Yani transferwise sizin paranizi 8.29 dan bozdururken western union 7.76 gibi cok düsük bir fiyattan bozduruyor

    unbalanced tarafından 24/May/20 23:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Valla gayet net tüm püf noktalarıyla anlatmışsınız.

    Ben de geçmiş yıllardan bildiğim western ve banka işi daha çok masraflı kesinlikle.

    Para transferi konusunda bir dünya ıvır zıvır şirketler çoğaldı ama bence burada yazılanlar kafi.

    Bir de Hsbc,citibank gibi küresel bankalar da bir nüans oluyordu da şimdi hatırlamıyorum tam, çok zaman geçti unuttum. Sanırım hem yurtdışında hem de burda olduğu için döviz cinsinden hesap tanımlayıp masrafsız falan aktarabiliyordun karta. (Bu son yazdığım bilgi güncel mi bilemiyorum yıllar oldu denemeyeli)

     


    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2005
    Erkek

    Yurtdışından para alıp verenler Transferwise kullanın abi. Diğer örn. westerunion, ecopay vb. bankalar dahil en uygunu şuana kadar buna rastladım. İşin en güzel yanı ise çalışma hızları. Şipşak işlem gerçekleşti. İlk defa bukadar hızlı para aldım yurt dışından :). Tavsiyemdir. Refli olursak 3 kişiye kadar da birşeyler veriyormuş. Aşağıya refli linkide bıraktım sizde kullanın. Bedava baldan datludur. 

    EDİT: 3750 euro ya 29,239 tl geçti hesabıma. (205 tl kesmişler) Kuru'da çok iyi.

    Refli: https://transferwise.com/invite/u/ugurb89

    Refsiz: https://transferwise.com

     

     

    wordros tarafından 20/Tem/20 11:08 tarihinde düzenlenmiştir

    alektamovikmovik
Toplam Hit: 2899 Toplam Mesaj: 24
banka para komisyon ücret yurtdışı transfer döviz