Yüzüğün Gerçek Mi Sahte Mi Olduğu Nasıl Anlaşılır
-
Yüzükler hakkında hiç bir bilgiim yok.Kapının önünde tek taşlı yüzük buldum.Bir çocuğun taktığı oyuncak türde yüzüklerden de olabilir, Gerçek bir yüzükte olabilir.Komuşuları gezip soracam ama şimdi sahteyse rezillik olur tabi.Gerçekse sahibini arayacam.
İnternette bakıyorum yok o taşa sür bilmem ne yap falan.En basit şekilde gerçek bir yüzük mü, sahte bir yüzük mü nasıl anlarım ?
-
iç tarafında yazılar rakamlar falan vardır. o rakamları google a yaz belki bişeyler çıkar. hiç bişey yoksa ciddiye alma
-
kuyumcuya göster
-
Yarın "nişanlımdan ayrıldım" diye yüzüğü satmaya iki sarrafa git (: "nerden aldın sen bunu yeğen, yemişler seni" derlerse değersizdir. direkt altın mı gümüş mü diye sorma da ne olur ne olmaz (: bir de yerdeki yüzüğün sahibi nasıl aranır ki?
izzmarit tarafından 05/May/14 20:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Sahteyse niye rezillik olsun? "Gerçekten sahibine teslim etmek istiyorsan" gez komşuları sor. Ayrıca belki sahtedir ama kaybeden kişi için bir değeri olabilir.
-
livane bunu yazdı
iç tarafında yazılar rakamlar falan vardır. o rakamları google a yaz belki bişeyler çıkar. hiç bişey yoksa ciddiye alma
Hiçbir şey yazmıyor.Demek ki sahteymiş.
Konu silinebilir.
CyberAngel tarafından 05/May/14 21:44 tarihinde düzenlenmiştir -
gerçek olsa da sertifikası olmadan satılamıyor sanırım.
taşı alırken yanında küçük bi kart veriyorlar, üzerinde kesim türü, taşın rengi vb.. oluyor. değeri de o karta göre belirleniyor.
-
izzmarit bunu yazdı
Yarın "nişanlımdan ayrıldım" diye yüzüğü satmaya iki sarrafa git (: "nerden aldın sen bunu yeğen, yemişler seni" derlerse değersizdir. direkt altın mı gümüş mü diye sorma da ne olur ne olmaz (: bir de yerdeki yüzüğün sahibi nasıl aranır ki?
bu akılla fazla yaşaman çocuğa direk aptal muamelesi yaptırcan hacı :D
-
attackatak bunu yazdı
gerçek olsa da sertifikası olmadan satılamıyor sanırım.
taşı alırken yanında küçük bi kart veriyorlar, üzerinde kesim türü, taşın rengi vb.. oluyor. değeri de o karta göre belirleniyor.
istedigin kadar basayim sana o karttan ?
-
DevilKingtr bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
bu akılla fazla yaşaman çocuğa direk aptal muamelesi yaptırcan hacı :D
:D Ya ne olacak. Değerli midir diye sorup princess cut pırlantaya "değersiz bu yea, yirmi lira veririm" cevabını alıp satacağına ya da çöpe atacağına.. Ya da komşu teyzelerden oy oy oy/yıh yıh yıh tepkisi alacağına.. Değerliyse taşın kesim biçimini berraklığını bakınca anlayacaklar mı sanki.
izzmarit tarafından 06/May/14 10:19 tarihinde düzenlenmiştir -
bir resmnini çekip koysaydın