folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yüzyılın Deneyi (Suan Ntv"De)

Yüzyılın Deneyi (Suan Ntv"De)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

A.q. dumun yalancıları.

Sanki bilye çakıştırıyolar. O kadar hızlı iki proton birbirine çarpar mı amk?

bilmeden konuşma amk. milyonlarca proton saniyede 40 milyon defa çarpışıcak yani 2 tanesinin çarpma olaslığı milyarda bir bile olsa, bu saniyede binlerce taneciğin çarğışıcağı anlamına gelir.

hadi ordan seksi!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

10 dk sonra deney başlıycak ama şu var biz bişey anlamıyca heralde çünkü bu karbon bilmemneler bi kaç ay boyunca hızlanacakmış falan boşuna bekliyoz beklediğimiz hiç bişeyi goremiycez

buyrun : http://www.lhccountdown.org/live/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    yanlız bu makine öyle düğmye bas vantilatör gibi çalışsın bişey olcağını sanmıyorum.düğmeye bastıktan sonra bi ısınır aragazı fln çeker bi kaç gün sonra kalkış yapar herhalde

Ayrıca çok şekersin :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    o verdiğiniz  link 9.30 da açılcakmı ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Beel ben onu anlatmıyorum. Öyle bir isabetle atsınlar ki bunlar birbiriyle çakışsın... Kabul ediyorum.

Ama bunların birbirine yaklaşacağı şiddet kütlesi ihmal edilebilecek kadar küçük protonu osuruğuyla savurur. Şöyleki:

Şu mermiyi görüyor musun şiddetten dolayı bi dalga oluştu ön tarafta. E şimdi bu mermiden aşırı derecede daha hızlı bi hareketlinin oluşturduğu savurma şiddeti ne kadar acaba?

Hem ışıkların girişim deneyini biliyosun. Tek yarıkta yapılan bir girişim deneyinde perde de 2 tane dalga boylu iz oluşturulmuştur. Aynı noktadan gönderilern bu elektronlar neden aynı yere değilde farklı yerlere savrulmuştur? Tabii ki dalga sistemi bunu açıklıyor...

Bunlarda bu protonları çakıştırsın ben bi kere veriyom onlara. Baba insanlar demek ki.

Ama bi züküm olmayacak gör bak.

O kadar parayı aç afrikalıları koruma derneğine verseydiler daha faydalı olurdu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Beel ben onu anlatmıyorum. Öyle bir isabetle atsınlar ki bunlar birbiriyle çakışsın... Kabul ediyorum.

Ama bunların birbirine yaklaşacağı şiddet kütlesi ihmal edilebilecek kadar küçük protonu osuruğuyla savurur. Şöyleki:

Şu mermiyi görüyor musun şiddetten dolayı bi dalga oluştu ön tarafta. E şimdi bu mermiden aşırı derecede daha hızlı bi hareketlinin oluşturduğu savurma şiddeti ne kadar acaba?

Hem ışıkların girişim deneyini biliyosun. Tek yarıkta yapılan bir girişim deneyinde perde de 2 tane dalga boylu iz oluşturulmuştur. Aynı noktadan gönderilern bu elektronlar neden aynı yere değilde farklı yerlere savrulmuştur? Tabii ki dalga sistemi bunu açıklıyor...

Bunlarda bu protonları çakıştırsın ben bi kere veriyom onlara. Baba insanlar demek ki.

Ama bi züküm olmayacak gör bak.

O kadar parayı aç afrikalıları koruma derneğine verseydiler daha faydalı olurdu.

adamlar 10 milyar dolar harcamış on yıldır çalışıyolar diyoruz sen hala bişey olmıyacak diyosun ya 

o verdiğim linkin ne oldugunu bende anlamadım tam :(bişeyler gosteriyo ama 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Olmyacak diyorum göreceksiniz :|

O parayı bana verseydiler cennete giderdiler. Yazık oldu paracıklara.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    We all survived lucky that was only there test run!     :(((
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Of yav şunu canlı izliyebiliceğimiz bi adres yokmu :l

Gerçi neyi izlicez, protonlara cam takıp çarpıştırmıyolar ya :) 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

hayvancım;

dediğim büyük partiküller için geçerli. hızla giden bir merinin önünde onun inttirdiği hava yüzünden yavanın akması sırasında bir şok/itme dalgası oluşur. ama biz protonlardan bahsediyoruz atom altı parçacıklardan.

zaten deney ortamında başka hiçbir yabancı parçacık olmayacak yani ne havanın içindeki azot, oksijen bilmemne atomları nede başka atomlar. tabiiki birde 2 protonun birbirini itmesi var bu yüzden ihtimal çok zor gibi geliyor. ama karşılıklı birbirine doğru giden 2 katman proton olucak yani arada neredeyse boşluk diye tabir ediceğimiz şey olamayacak yani o momentum ile gidicekleri başka biryer olmayacağı için çarpışmak zorunda kalacaklar. ama sonuçları ne olur bilemem

hadi ordan seksi!
Toplam Hit: 15694 Toplam Mesaj: 122