folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Zaman Birden Durabilir Mi?

Zaman Birden Durabilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

evrenin(3 boyutun) bi sonunu şuan için bilemiyoruz, sonsuz varsayıyoruz.. peki zamanada öyle mi?, şuan birden herşey  slowmoşın olup durabilirmi? durursa farkedermiyiz? zamanın sonu ve başı tespit edilebilirmi? 4 boyut dışında başka hangi boyutlar var? biri bizi kurtarsııın :D

başlıktaki soruyu kafama taktım çünkü 3 boyutu görebiliyorum,, yani sağım solum önüm arkam üstün altım ebe :) ama zaman boyutunu cık :( sonu başı gözükmüyor...

şöyle düşünüyorum 3 boyutu balon, 4.boyut zamanıda balonu şişiren hava gibi düşünüyorum, havayı üfleyende mikail... ama şu var bu balon bi 2,5 lt şeffaf pet kola şişesinin içinde(5.boyutun içinde)(5.boyutu bu yüzden algılayamıyoruz zaten.. onun içindeyiz) olabilir ve yeterince şiştiğinde artık tüm şişeyle eşit olur sınıra dayanır ve daha fazla şişmez... bu birden olacak bişeydir..

tabi birden derken önce ortası sonra kenar kısımları ulaşıcaktır şişenin kenarlarına, bu durumda evrenin farklı yerlerinde farklı zamanlar olacaktır öncesinde.. ve bunu ben bi yerden duymuştum, izafet cart şurt şeylerine göre şuan uydularla dünya arasında zaman farklı akıyormuş.. o  yüzden uydulara arada saat ayarı çekiliyormuş... buda benim korkumu haklı çıkaran bişey

haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

up niyetine :P

flash forward   isimli dizide 137 saniye durdurdular.feci oldu :)

(:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

bakın arkadaşlar korkumu daha iyi anlatmak için temsili paintinide yaptım...

http://i47.tinypic.com/2yzfuyf.jpg

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebter
    ebter's avatar
    Erkek

kerim bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam o öyle olmadı herkez bilincini kaybetii 137 saniyeliğine zaman durmadı sadece uyudular.

//www.radyosu.org\\//Gerçek Yeraltı\\
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Duramaz yavaşlayamaz.Bizzat sen durabilirsin veya yavaşlayabilirsin zaman için böyle bir şey geçerli değil.Kaldı ki zaman kavramı neye göre ? Biz Dünyanın kendi etrafında ve güneş etrafında dönüşünü zaman olarak kabul ediyoruz belki galaksinin dönüşüne göre uyarlasak 1 dakika bile geçmemiştir.Bu durumda biz galaksinin hızına göre slow motion yaşamış mı oluyoruz ? Tabi bunlar benim kendi fikirlerim bu konuyu irdeleyen arkadaşlar daha doğru cevaplar vereceklerdir.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

edit:israfil sura üfliycek denmesi bumudur acaba .. sur - sınır,kale duvarı demek olduğuna göre... artık evren(şeklimdeki balon) sınıra geldikten sonra sur(şeklimdeki şişe)mi şişmeye başlıycak ve biz 5. boyutla mı zamana devam edeceğiz

http://i47.tinypic.com/2yzfuyf.jpg

edit +:Ebû Hüreyre diyor ki; ben, "Ey Allah'ın Rasûlü Sur nedir?" diye sordum. O da, "Boynuza benzeyen bir alettir" diye cevap verdi. Ben yine, "O nasıl bir şeydir" diye sordum. O da, "O, çok büyük bir şeydir. Beni hakkı tebliğ etmek üzere gönderen Yüce Allah'a yemin olsun ki, yerler ve gökler onun yanında küçük kalır. Hepsi onun içine sığabilir"

burdada sur'un evrenden büyük olduğunu söylüyor ..aynen şeklimdeki gibi.. :/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

DiKeyEy bunu yazdı:

mikail sura üfliycek denmesi bumudur acaba .. sur - sınır,kale duvarı demek olduğuna göre... artık balon sınıra geldikten sonra sur(şeklimdeki şişe)mi şişmeye başlıycak ve biz 5. boyutla mı zamana devam edeceğiz

ordaki sur kelimesinin başka bir manası var bildiğim kadarıyla.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Fantaziye gerek yok, durmaz...

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatosss
    fatosss's avatar
    Dişi
    kerim bunu yazdı:

filmin linkleri varmı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

dursa bile asla farkına varamayız. malum biz zamanın içindeyiz :)

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

velev ki durdu tüm toz zerreleri atomlarına kadar dondu milyarlarca trilyonlarca sene durdular öyle ( sene yok gerçi de diyelim öyle oldu) hatta sen bunu okuyana kadar binlerce kez durdu farkedemezsin bile ancak zaman durduğunda durmayan birşey ya da birisi olursa feci şeyler olabilir

filmler de falan hep nükleer bomba patlamadan hemen önce zaman durur mesela , o nedir öyle anlayamadım tam ama atıyorum oradaki manzara o anda aslında atomlarına dağılmış ( nükleer etki budur ) ancak durmaya devam ediyor olabilir . 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 4064 Toplam Mesaj: 36