Zamansiz Zamanlarda !
-
Zamansız Zamanlarda
Çok zaman önceydi. O kadar zaman önceydi ki zaman diye bir şey yoktu. İnsanlar güneş doğup batıncaya kadar yaşıyorlardı hayatı. Bir daha hiç olmayacakmış gibi dolu ve anlamlı. Derken zaman diye üç parçalı bir şey icat etti insan. Bir parçasına dün dedi, diğer parçasına bugün, öteki parçasına da yarın. Sonra fesat karıştı zamana ve insan bugünü unuttu. Dünü düşünüp pişman oldu, yarını düşünüp telaşlandı; ama işin ilginç tarafı tüm telaş ve pişmanlıklarını hep güneş doğup batıncaya kadar yaşadı. Farkında olmadan rezil etti bugününü. Oysa yarın, bugüne dün diyor, dün de bugün için yarın diyordu. Bir türlü beceremedi. Bir eliyle yarına, diğeriyle düne yapıştı. Bugünü eline yüzüne bulaştırdı… Mutsuz oldu insan. Ve ne gariptir ki yarının telaşını da, dünün pişmanlığını da hep yaşadı; ama bugünü hiç yaşayamadı. Ne yarın ne de dün!Kashna
-
Evet doğru.Güsel
-
Dünya Üç Gündür Dün Bugün Yarın
sözü geldi aklıma
güzel yazı
-
ben diyorum şey işler bunlar |:
gününü gün etmek lazım. yarını yarın düşünürsün. dün ise geçti gitti unutursun
-
hacı sen çok sardın bu aralar bu kashnaya yaw :D
erdal demirkıran deyince aklıma bizim atılcan demir sandalye kıran geliyor (protesto :D )
güzel bir öykü teşekkürler..
-
Hoca sarmadim ki ben bu adami ilk yazisindan itibaren takip ederim.
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hacı sen çok sardın bu aralar bu kashnaya yaw :D
erdal demirkıran deyince aklıma bizim atılcan demir sandalye kıran geliyor (protesto :D )
güzel bir öykü teşekkürler..
-----------------------------kendisi demir sandalya kırma bakanım benim cold hakkında böle konşma yüce divana sevk ederim seni bakanıma hakaretten :|
edit:yazıda iyimiş çok etkiendim :|
-
En sevdiğim bölümleri alıntılıyayım;
“Senin bildiğin, günde katettiğin yol taş çatlasın 76 km. Sen bu hatta birine aşık
oluyorsun ve onsuz yaşayamayacağına inanıyorsun. Dünya’nın çevresi tam 40076 km.ve
hiçkimse vazgeçilmez değildir. Meridyenler olduğu sürece asla eşsiz olamayacaksın”
“Eğer sen okyanusta bir balinaysan, üç beş zavallı sümüklü böcek ve birkaç
miniksalyangoz senin canını yakama! Eğer yazkıyorsa sen balina değilsin demektir,hiç
boşuna gerinme!”
“Aslan kuş avlamaz”
Kashna, abartısız yaşamaktır. Kibrit kutusuna dünyayı sığdırmaktır, gemilere rağmen
başarmaktır Kashna.Güneşe dokunmaktır, yıldız toplamaktır Kaf Dağı’nın Arkası’ndan…
-
ComputerWolf üstadım güzel yazı olmuş hakkaten şuanki yaşam tarzımızı yansıtıyor. ne yazıkki
Nezaman bunu anlarız ozaman rahat bir hayat süreriz
-
Çok hoş üslubu var. Kashna kimdir arkadaşlar? Edebiyatçı mı?
-
Anlatım güzel,bir çok kişiyi hayata karsı motive etmek için yazılmıs.Bunun dısında.Böyle Buyurdu Zerdüşt'un "Panayırın sinekleri üstüne"adlı bölümü okuduğumda resmen olduğum yere çivilendimiştim.Bir çok eser okumus olmama rağmen beni etkileyen nadir şeylerden biriydi.Ve okuyan bir çok kişiyede çok çok anlamlı gelicektir.Tavsiye ederim.