Zamlar Geliyor Yeni Vergilerle Birlikte.Heppimize Geçmiş Olsun. Vergi Veriyorsan Oku :)
-
Önemli Not: Aşağıdaki Resimlere tıklayarak girecek olan KAzıklara bakabilirsiniz..
Hükümet, vatandaşa “katılım payı” ve “harç” adıyla yeni yükümlülükler getiren Belediye Gelirleri Kanunu tasarısını bu hafta Meclis’e getiriyor. Buna göre altyapı hizmeti alan hem “katılım payı” ödeyecek hem de hizmetin getirildiği yerdeki binası için daha fazla emlak vergisi verecek...
* Vergiyi belediye alacak: Belediyeler, emlak, ilan-reklam, eğlence, elektrik ve gaz tüketimi, konaklama ve çevre temizlik olmak üzere 6 ayrı konuda vatandaşdan doğrudan vergi almaya yetkili kılınacak.
* Katılım payları: Vatandaşa asıl darbeyi, “katılım payı” ve “harç” adı altında getirilen yükümlülükler vuracak. Belediyeler hizmetleri karşılığında vatandaştan, geçici kullanım harcı, inşaat harcı, yapı kullanma izni ve cins değişikliği harcı ile işyeri açma izni harcı adı altında 4 çeşit harç ve çeşitli katılım payları alacak.* Emlak vergisi: Ayrı yasa ile düzenlenen emlak vergisi, bina, arsa ve arazi vergilerini kapsayacak şekilde bu yasa kapsamına alındı. Arsa vergisi oranı binde 5, arazi vergisi oranı binde 2, bina vergisi oranı ise konutlar için binde 1,5 diğer binalar için de binde 3 olarak düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kanununu’nun uygulandığı yerlerde oran yüzde 100 artırımlı olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu vergi oranlarını iki katına kadar artırmada yetkili olacak.
* Nasıl belirlenecek?: Arsa, arazi ve binaların vergi değeri, Vergi Usul Kanunu’nun asgari ölçüde birim değer tepsitine ilişkin hükümlerine göre, takdir komisyonları tarafından, arsalar için bulunduğu yerin özelliklerine göre (köy, mahalle, ticari alan, turistik bölge olması gibi), araziler için toprağın özelliklerine (sulu, kıraç) olmasına göre binalar için de Maliye Bakanlığı ve Bayındırlık İskan Bakanlığı tarafından ortak tespit ve ilan edilen bina metrakere inşaat birim maaliyetlerine göre hesaplanacak.
kaynak: http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Kentte_yasamak_istiyorsan_Deli_Dumrulu_goreceksin_178012_1&Newsid=178012 -
hükümet iyice coştu bende onlara bi teklifte bulunayım aldığımız nefese vergi koysunlar bunu unutmuşlar günlük aldığımız nefesin vergisini verelim :)))
-
para lazım..gemi alcaz ortaklaşa
-
Allah rızası için bi de iyi bir haber verin.Yine mi gol değil hakim bey,yine mi gol değil... :(
-
biri bunları durdursun :\
iice suyu çıktı artık...
-
millet ettiği kakanın vergisini verirken bunlarınkini niye vermesin :)))))
-
bir çuval kömüre 3 kilo prince oyunu satarsın sonra böle kat kat çıkarırlar acısını müstehaktır bize .
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
para lazım..gemi alcaz ortaklaşa
alamassın senin baban başbakan değilki kardeşim sen sıradan vatandaşsın unut gemiyi. -
arkadaslarla geçen gziyorduk caddede işte...neyse dedim oglum gün gelecek bu yürüdügümüz kaldırımdan ayak bastı parası alacaklar,ahanda buraya yazıyorum felan diye...bayagı gülmüştük o gece :) esprinin de tuzu kaçtı.galiba gerçek olacak.tayyip ne zaman bu milletin donunu da alırsa,millet o zaman uyanır.öyle diyorlar ama sanmam.Yazık Lan!
Yola devam,damara devam hocam...
-
bu daha başlangıç... ben bu vergilerin yalnızca %47'lik kesim için geçerli olmasını talep ediyorum.
-
Demodor bunu yazdı:
bir çuval kömüre 3 kilo prince oyunu atarsın sonra böle kat kat çıkarırlar acısını müstehaktır bize .
hocam acaba millet bunun farkındamı :D merak ediyorum :)