Zekalıyım Ama Amele Olmak İstiyorum
-
AMpul bunu yazdı
@unbalanced, hocam su forumda hemen her mesajinda avrupa ile turkiyeyi karsilastiriyorsun, avrupa hakkinda birseyler soyluyorsun, ve en vahimi, avrupa hakkinda kendini bir otorite gibi gosterme cabasindasin.
Kac yildir avrupadasin bilmiyorum ancak insanlari anlamak ve siniflamak bu kadar kolay degil, avrupali sosyologlar bile senin kadar kesin konusmuyor, her sozlerini bir istatistik veya sosyolojik deneye dayandirmalarina ragmen.
Su konuyu oku ve lutfen biraz ozelestiri yap.
Bu arkadaşın türkiye-avrupa konularıda gerçekten baydı artık.
Tbt'ye türkiye vs avrupa konuları açmak için üye olmuş sanki
Bir ara dahada girmem felan diyordu. Büyük konuşmuştu. Lafından dönmüş
@zeybekustası: değerli diyorsan öyledir. birşey demedik :)
sivil tarafından 12/Haz/15 03:10 tarihinde düzenlenmiştir -
sivil bunu yazdıAMpul bunu yazdı
@unbalanced, hocam su forumda hemen her mesajinda avrupa ile turkiyeyi karsilastiriyorsun, avrupa hakkinda birseyler soyluyorsun, ve en vahimi, avrupa hakkinda kendini bir otorite gibi gosterme cabasindasin.
Kac yildir avrupadasin bilmiyorum ancak insanlari anlamak ve siniflamak bu kadar kolay degil, avrupali sosyologlar bile senin kadar kesin konusmuyor, her sozlerini bir istatistik veya sosyolojik deneye dayandirmalarina ragmen.
Su konuyu oku ve lutfen biraz ozelestiri yap.
Bu arkadaşın türkiye-avrupa konularından gerçekten baydı artık.
Tbt'ye türkiye vs avrupa konuları açmak için üye olmuş sanki
Bir ara dahada girmem felan diyordu. Büyük konuşmuştu. Lafından dönmüş
Şu foruma unbalanced kadar faydası dokunan kaç kişi vardır ?
Büyük konuşmuştu evet sonra konu açtım geri dönsün diye hatta daha yakın olduğu kişilerde rica etti -yeniharman gibi- sonra foruma döndü,
Neden geri dönsün istedik, çünkü değerli insanları kaybetmememiz gerek.
Sen belki denk gelmedin ama burası bir bilişim formu olup programlama ve diğer bir çok konuda insanlara faydası olmuş biridir kendisi.
Tabi sizin ki de bir bakış açısı ben merak ediyorum avrupa - türkiye arasında ki yaşayış farklarını. Bunu kimden öğrenebilirsin orada yaşayan birinden o yüzden ben severek okuyorum ama siz baydı da diyebilirsiniz tabi.
@sivil: bende bir şey demedim yanlış anlama :)
zeybekustasi tarafından 12/Haz/15 03:14 tarihinde düzenlenmiştir -
türkleri yakında avrupadan deport edecekler
zamanında işçi olarak gidenlerin suyunu çıkartıp 2 büklüm olarak türkiyeye geri gönderdiler zaten
üniversite diploman yoksa artık dünyanın bütün ülkelerinden siktir ediyorlar türkleri
zaten müslümanları istemiyorlar baskı var amerikada ve avrupada -
konu nereye gelmiş yaa :) ortalığı karıştıranlar nedense hep aynı tarzdaki kişiler..
genel olarak boş adamlara cevap vermem ama bir açıklama yapmak isterim..
Öncelikle bu forumda beni şahsen tanıyan biri yok bildiğim kadarıyla. Var ama farklı nicklerle giriyorlar :) Beni tanıyan da bir kaç kişi var.. İsmimi cismimi bir şeyi bilmeden malca atıflarda bulunmanızı sizin başarısız konumlarda olmanıza bağlıyorum ve anlayış gösteriyorum.. Ben tahribat.com haricinde başka yerli ve yabancı forumlarda da yazıyorum ama sadece yazılım ya da belirli bir uzmanlık alanında. Tahribat.com u farklı gözle görüyorum o sebeple ki elimden geldiğinden daha fazla emek harcıyorum (Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz) bu sebeple bir admin arkadaş moderatorlük teklif etti ama kabul etmedim bunu da buradan ilk kez yazıyorum.. Yani amacım sizin iddia ettiğiniz şeyler değil gerçi ne dediğinizi kendiniz de bilmiyorsunuz ya..
Kimse konumu okumak zorunda değil, yazmak zorunda da değil :) Böyle bir mecburiyet lütfen hissetmeyin..
Gelelim neden bu tarz konuları açıyorum. Ben 3 yıldan fazladır yurtdışında yaşıyorum (ara ara tr ye döndüm), şuan isviçre deyim ve burada ailem yok, arkadaşlarım yok (türkiyedeki gibi arkadaşlıktan bahsediyorum), Burada yaşadığım için bazı karşılaştırmalar yapıyorum kendimce ve bunu paylaşmak istiyorum. Tahribat.com u farklı gördüğüm için burada paylaşıyorum, bunda kötü bir şey olduğunu düşünmedim hiç.. Sadece gözlemlerimi yazmak hoşuma gidiyor.. Birilerinin tecrübelerini paylaşmas ne zamandan beri kötü olmuş? Bazı arkadaşlar popülerite ile suçluyorlar beni :) Peki ben kimliğimi söylemeden bunları yazıyorsam ve sadece tahribat.com da yazıyorsam ne olacak? Benim facebook, twitter gibi hesaplarım da yok eğer amacım sizin dediğiniz gibi olsaydı :) Beni tanımadığınız için bol keseden sallamanız da biraz ifitraya giriyor.. Eee inanın inanmayın ama bunun ahiret tarafı var ve o attığınız iftiraların hesabını sorarım.. Bu forumda böyle çok kez iftira atıldı bana neyse Allah'ın adaletinden şüphem yok.
Son olarak siteyi bırakma olayına geleyim. Evet siteyi bu tarz gerikafalı insanlar yüzünden bıraktım ve hala da aynı fikirdeyim. Kimse için geri de dönmedim. Sadece tahribat.com da bazı değerli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım oldu çünkü ağır projelerim vardı ve yardım almak için de tahribat.com da bunları paylaştım ve güzel geri dönüşler aldım sağolsunlar (herkes bazıları gibi boş adam değil sonuçta) Zaten daha önce açıklamıştım bu durumu.. Sınavlarım haftaya bitiyor, söz verdiğim e-kitabı yazıp paylaştıktan sonra zaten tahribat'ı tamamen bırakıyorum. O zaman bazılarınız zil takıp oynayabilirsiniz :)
Benim burada yaptığım her yardımı, emeği Allah rızası için yaptım, kimseye bir şeyler ispatlamaya ihtiyacım yok, beni istediğiniz şekilde tanımlayın, kimliğimi bile bilmeden istediğiniz şeyleri söyleyin ne anlamı var? :) Ben Allah'a karşı sorumluyum. Şükrün anlamı sadece Allah'ım sana verdiğin nimetler için şükür ediyorum değil bana göre. Yaratıcının size nasip ettiği her şeyi birileriyle paylaşmaktır ve bu verilen şey ne kadar büyük ise o kadar da sorumlusunuz. Bu sebeple çok yoğun olmama rağmen elimden her geldiğince insanlara yardım ettim ve teşekkür dahi bekledim, dediğim gibi bunlar benim için Allah rızası için yapılmış şeyler o yüzden kimseyi ilgilendiren bir şeyler değil..
Burada bana karşı olan bazı insanlar olduğunu biliyorum ve sebeplerini de biliyorum. Ama insanlara kin tutmamak için yazarken nicklere bakmadan yazarım genellikle, böylece olur da ona karşı duygularım yüzünden yardımı esirgerim. Ancak bazı tipler var ki sürekli gereksiz yere konuyu çarpıtırp farklı yere çekiyorlar ve durduk yere sana muhalefet edebiliyor, o tarz insanları maalesef ezberledim artık.. Bu insanlar benim gözümde boş, bir şey başaramamış, bir şeyler yapmaya çalışanı engellemeye çalışan, köstek olan v.s. v.s. tiplerdir. Ama anladım ki artık tahribat.com da yerim yok böyle insanlar yüzünden. Maalesef boş insanlar artıyor ve artık zamanımı harcamak istemiyorum, kendimce miadımı doldurdum o yüzden bahsettiğim süreden sonra bir daha siteye girmeme kararı aldım.
Bu açıklamayı yaptırdığınız için de teşekkür ederim :) Gereksiz görünen insanlar bile bir işe yarayabiliyor..
unbalanced tarafından 12/Haz/15 03:48 tarihinde düzenlenmiştir -
AllahinOglu bunu yazdı
türkleri yakında avrupadan deport edecekler
zamanında işçi olarak gidenlerin suyunu çıkartıp 2 büklüm olarak türkiyeye geri gönderdiler zaten
üniversite diploman yoksa artık dünyanın bütün ülkelerinden siktir ediyorlar türkleri
zaten müslümanları istemiyorlar baskı var amerikada ve avrupadahaklılık payın var hocam.. ben burada ilk işe girerken göçmenler ofisi biraz sıkıntı çıkardı.. Hani mezun olduktan sonra kesin gidecek değil mi v.s. diye.. Adamlarda ciddi bir ayrım var ve artıyor bu gördüğüm kadarıyla.. Kaldı ki okumamış insanlara karşı daha sertler.. Bırak onu avrupadan gelen insanlara bile böyle davranılıyor. Yani bir isviçreli bir almanın burada çalışmasını istemiyor.
Kendilerine göre haklılar elbette.. Nasıl ki türkiyede suriyeliler geldi bir sürü olaylar oldu ve istenmiyor, burada da göçmenlere karşı böyle tutumlar var. Tabi ki türkiyedekiler çok fazla sert. Ama bunlar kurallarla seni yıkıyorlar.. Göçmenler için çeşitli kurallar var
-
Sen gece gece baya dolmuşsun :) Bu kadar uzun uzun yazmaya tenezül etmen bile kimin boş adam olduğunu gösteriyor. Eğer hep aynı kişiler derken beni kastediyorsan ben senin konularına ilk defa böyle yazıyorum. Ayrıca sanal bir yerden konuşuyoruz diye ağzını bozacaksan bende bozabilirim. Fazlasınıda yapabilirim. Düzgün konuşmayı öğren önce. Ayrıca gidebilirsin kalabilirsin. Sen bilirsin. Kimse birşey kaybetmez. Burada kimsenin umrunda değilsin :)
-
seni kastetmedim o/onlar kendini biliyor.. Ama o içeri aldığım grup için de sen de varsın.. Kimin umrunda olup olmadığım da seni ilgilendiren bir şey değil hocam... hadi selametle..
-
Vay arkadas ne kadar atarlanmissin, demek ki haklilik payim var.
Ben seni 3 hafta oncesine kadar nick olarak bile bilmiyordum, sen ne ara benim hakkimda bu kadar sey ogrendin (bos, basarisiz, iftiraci, gereksiz vs.).
Adeta ilk postumu hakli cikarircasina yazmissin. Avrupalilari da bu mantikla bize anlatiyorsan vay halimize.
Bu arada o kadar cok konusuyordun ki, ben herhalde 17 yildir filan avrupanin muhtelif ulkelerinde yasiyor diye varsaymistim, 3 yilda masallah insan sarrafi olmussun.
Demek admin arkadas modluk teklif etti, tum admin ve modlar ermis ve evliya oldugu icin anlasilan senin hakkinda yanilmisiz, bagisla.
Ikide bir allah, ahiret demissin ancak dinsiz oldugum icin bunlar bence kelimeden ibaret.
Su yazindan, ve oncekilerden cok rahatlikla anlasiliyor ki, kendini buradaki herkesten ustun goruyorsun, bizim senin engin bilgilerine ihtiyacimiz oldugunu, senin de bize zekat verir gibi konularimizi cevapladigini, bize programlama ogrettigini dusunuyorsun.
Sunu acik yureklilikle soyluyorum ki, sen teknik anlamda sandigin kadar "super" birisi degilsin. Tahribatta bu konularla ilgili, ancak bilgisiz adam cok oldugu icin, surekli takdir topladigin icin, burasi senin biryerini kaldirmis.
Ancak senin aksine, tahribat sartlarina gore degil Turkiye sartlarina gore bile cok ileri seviyede adamlarin, senin aksine pek sesi cikmayan adamlarin burada yazdigini gordum. Suna eminim ki, tahribatta bugun "Nitrogliserin yaptim ama nasi dinamite cevircem" diye konu acilsa da, "Isletim sistemi yaziyom da DMA da takildim" diye konu acilsa da cevap verecek bir murit bulunur.
Bu kadar lakirdiyi neden yaptim, ola ki dusunursen, "gideyim de gorun, bombos bir forum olarak kalin, hakettiginizi bulun" gibi seyler, emin ol senin gitmen, sahilde bir kum tanesi eksilmesi kadar etkiler tahribati.
Neden dersen senin ilgi ve bilgi alanlarin zaten bulunmaz hint kumasi degil, iskenderiye kutuphanesinin milyonlarca kati buyuklugunde bir kutuphanemiz var, internet.
Umarim bu defa sozunden donmezsin.
----- ekleme -----
1. Twitter, facebook account inin olmamasi neyi degistirir, sonucta burada bir nick altinda, takdir edilme ihtiyacini gideriyorsun. Herkesin ananymous oldugu bir ortamda, kendine dair hic bir isaret gostermeden yardim ediyor olsaydin bu sozlerine inanirdim. Oyle yerlerde, (e.g. 4chan /g/) insanlar sadece community'nin bir parcasi olmaktan aldiklari hazla birilerine yardim eder, ya da igneleme yapar, ya da tartisir..
2. Dunya 100 yil onceki dunya degil, binlerce dizi film izleyen insanlar var, az cok o ulkenin kulturune, yasam tarzlarina ve hatta yasalarina ve devlet yonetimine asina oluyorlar. Ayrica internet sayesinde bu insanlarla iletisim halinde olmak cok kolay. Sirketler bile artik uluslar arasi. Yani 3 yil yurtdisinda yasadin diye, bunlarda arkadaslik yoktur gibi laflarla ancak kargalari kandirirsin. Ucuz savunmaya kacip amerikanlar televizyonda oyle kanka gibi gosteriyorlar ancak gercek hayatta oyle degil dersen diye pesinen cevapliyim. Insanlar kendilerinden birseyler bulmasa, o showlar devam edemez, bu ne lan der birileri.
Bunlarin yaninda soylemeden edemeyecegim, Amerikadan Japonyaya dunyanin heryerinde yasayan tahribat muritleri var, ancak senden baska kimse boyle bir kultur elcisi edasiyla yazmiyor, ancak forumda birisi sorarsa, ya da muhabbeti gecerse yaziyor. Bunlarin hepsini senin takdir edilme ihtiyaciyla dolu zayif kisiligine veriyorum.
-
Acayip sıktınız cidden.. Benim kimseye kendimi kanıtlamaya ihtiyacım yok hocam, herkesin konumu bellidir. Çok şükür ben hayatımdan, olduğum yerden, kariyerimden v.s. memnunum. Hiç bir zaman benden iyisi yok gibi bir mantıkla bakmadım zaten mesajımı doğru dürüst okusaydın tahribat dan yararlandığımı söyledim. Benim bir uzmanlık alanım varsa 1000 lerce de bilmediğim alan var..
Sana bir sürü şey yazarım ama benim için zaman kaybı olacak, kusura bakma ama senin gibi insanları fazla takmıyorum. Uzunca yazdığım cevap da genele ithafen yazılmış bir açıklamaydı ama şimdi seni tartışılacak bir taraf olarak görmüyorum..
Benim hakkımda ne düşündüğün, ne söylediğin zerre umdum değil :) Siteden ayrılıp ayrılmayacağımı da sana soracak değilim.. Ama sizin gibi insanlar mide bulandırmaktan öteye gitmiyor ve ciddi anlamda soğumama sebep oldunuz. Benim gidişim bir şeyi değiştirsin ya da değiştirmesin ben sadece tahribat.com u sevdim ve burada olmaktan mutluluk duydum. Arada sizin gibi at sinekleri çıksa da sorun olmadı neyse hocam sana da eyvallah.
-
Ben sana aylar önce şu kardesim konusunda söylemiştim geri dönüp okuyabilirsin.
Eger kendini toparlamazsan gitgide daha alingan sinirli ve yanlis anlamaya baslayacaksin
Bastaki mesajimi tekrar okursan ben fikrimi yazmadim bu mantik dusunen birinin söylediklerini yazdim.
Türkiye avrupa karsilastirmasini yazdim sen ayni ulkedeki kisileri karsilastirmissin. Oku fikrini soyle. Ben sana saygi duyuyorum ancak yukaridaki semtomlar bas gostermeye baslamis. Seni iyi bir tatil paklar