Zekasına Güvenen Baksın
-
Bu soru tam degil. Soruda refereans sisteminin de belirtilmesi gerekir. Isik hizi tum referans sistemlerinde aynidir degismez. Isik hiziyla giden cisimlerde buna dahil. Duran birisine gore ondeki arac isigi hicbirzaman goremez. Cunku ikiside isik hiziyla gidiyor. Arkadaki arac kesin birsey soylenemez, durum belirsizdir. Ondeki aracta duran biriside isigi gorucektir, cunku isigin onlara gore hizi aynidir.
-
Eger Arkasındaki arabayı görüyosa ışığı da görür..
eger arkasındaki arabayı göremiyosa ışığı da göremez.
budur.
ayrıcana..insanın gözü benim bildiim kadarıyla 6 salise de mi ne beyne iletiyodu gördüünü..oyle bi olay wardı..o orana vurularak soru cozülebilir..
yani göz ışık hızını görebilirmi? bunu dusunmek lazım..aynaya yansıyıp yansımicaanı diil
ama bu soru boyle sorulmamalıydı
boyle olmalı..
ı$ık hızı = 1000000 km/s
arabaların hızı = 1000000 km/s
cünkü ısık hızı dedikmi belli baslı kosullar war
arabamı olr :)))
-
en delikanlı fizikçilerin çözemediini senin benim gibi adamlar hiç çözemez. çelişki burdan başlior???
bi de designer arkadaşımın dedii gibi, ışık hızında giden bi madde öaddelikten çıkar moleküllere ayrılır... -
hojalar en mantıklı ve olası cevabı robertcan verdi ama fizik.iler bu konu üzerinde deney yapabilcekleri somut bişi olmadığı için formüllerden yola çıkarak yeni teoriler üretiyolar daha doğrusu üretmeye çalışıyolar ama işin içinden hala çıkabilmiş deiller....
-
ışık hızıyla giden araba icat edildimi
icad edilseydi göremezdi çünkü ışık hızıyla gidiyorlar. -
Beyler teoriği bırakalım gerçeklere bakalım. Olay başından yanlış.. Işık hızına 2 araç hiçbir zaman çıkamaz daha doğrusu hiçbir madde ışık hızına çıkamaz.
Işık hızına çıktığında bütünlüğünü yitirir ve titreşimi artar. En azından günümüzde bilinen fizik böyle söylüyor...Yani demek istediğim içinde yaşadığımız maddesel dünyada herşey titreşimden oluşuyor bir nevi döngü salınım içinde. Işığı ışık yapan ise çok yüksek frekanslarda salınım göstermesi.. Bir madde o hıza tırmandığında artık eskisi gibi olmayacaktır bütünlüğünü koruyamaz..
Işık hızında zaman/mekan büzüşür ve kırılır.. Bunu için işler karışacaktır sanırım.. Onun için boşverellim böyle noktalansın bu tatlı macera... -
ünlü fizikçiler nasıl çözemez anlamadım
zaten matematiksel olarak bu sorunda 2 olasılık var değilmi ben bi tahmin yapsam
olur
olmaz
o halde
1/2*1/2:2/4=%50
bana olur olmazsı sorarsan ben sellektör yapamaz derim genel olarak
bi fizikçi çözemiyosada 2 fizikçi bu soruyu çözer :))))))) demek istediğim bu.. -
Mantık yaa! Üfff!
kafasını çevirirse görebilir ama çevirmezse göremez çünkü ışık hızında gittiği için yutulur -
insanın bi nesneyi görmesi için önce isigin o maddeye carpip göze yansıması lazım. ama sen ısıkla aynı hızda oldugun için ısık sana kadar gelemez ve gözune ulasamaz. bu yuzden selektoru goremezsin
-
sellöktörü göremez...bence bu iki araç ışık hızına çıktıkları anda onlara göre zaman durur... çünkü ikiside ışık hızına çıktıkları ortamdaki görüntü ile hareket etmeye başlarlar ve etrafıdakilerle kendilerini sabit bir şekilde yani ışık hızına çıkıkları konumda görürler. benim düşüncem eğer ışık hızı bir şekilde aşılırsa geçmişteki görüntüleri uzay boşluğunda bir yerde yakalayabiliriz. eğer 1 sn de 100 ışık yılı hareket sağlanabilirse 100 yıl önceki bir görüntüyü yakalayabiliriz. tabi doğru açıyı yakalamak gerekir. bu ne gibi bir işe yarar derseniz örneğin bir yerde 1 saat önce bir cinayet işlendiğini düşünürsek vede olay sırasında oluşan görüntüyü doğru kordinatları bularak uzayda yakalarsak ortada faili meçul cinayet yada olay kalmaz. bu söylediklerim şu andaki teknoloji ile imkansız olabilir ama ileride neden olmasın...
Toplam Hit: 11454 Toplam Mesaj: 51