Zenfone 6 Şarj Sorunu
-
Sevgili Kardeşlerim,
Bildiğiniz gibi bir seneyi aşkın süredir Zenfone 6 kullanıyorum. Telefondan gayet memnunum ve arkadaşlara tavsiye ediyordum.
Telefonu genel olarak sabah kalktıktan sonra ilk 20 dk civarında nete girip haberleri, işe giderken ise daha önce indirdiğim pdf şeklinde olan makaleleri okurum. İşe başladığım süre zarfında şarj %80 civarında olurdu. Öğlen ise tekrar bir yarım saat civarında netten haberlere bakarım. Ve yine %75 civarında olurdu. Sadece yazıları okur, video izlemem. Gprs, wireless gibi şeyler hep kapalı olur, fazla bir uygulama yoktur ve sadece sudoku oynarım o da yine işe giderken. Akşamları ise yine sabah olduğu gibi netten haberleri ve makaleleri okurdum. Şarjı seviyesi eve geldiğim zaman ise bazen %50 , bazen ise %40 civarında olurdu. Şarja da takmam için ise %15'e gelmesini beklerim.
Son 4-5 gündür telefonun şarjı günü kurtarmıyor ve çok çabuk şarjı bitiriyor. Akşam işten 6'da çıkıyorum ve şarj %30 civarında oluyor. Eve gelinceye kadar da telefon kapanıyor. Bu durum aniden olmaya başladı. Telefonda herhangi bir hasar yok, elimden düşürmedim ve kimseye de kullanması için vermem.
Bu durum neden kaynaklanır ve ne önerirsiniz?
-
Telefon rootlu mu hocam ? Eğer rootlu ise batterycalibration ile bir batarya kalibrasyonu yap ardından greenify i kur kullanım süresi daha da uzayacaktır
-
Telefonu ilk aldığım gibi durduruyorum. Herhangi bir şey yapmadım.
-
Yedeklerini alıp sıfırlamayı dene ilk aldığım gibi duruyordana sıfırlamamış olmanda giriyorsa eğer. Ve telefonunda clean master ve ona benzer programlar varsa kaldır. Haftada bir kurar temizler tekrar kaldırırsın.
-
Batarya kullanım ekranının capsini atsana bi.
-
orjinal batarya al, tak, yoluna devam et
-

-
Daft bunu yazdı
orjinal batarya al, tak, yoluna devam et
Hocam bunlarda batarya telefona entegreli, değişmiyor.
-
Up
-
Bataryanin ayari var onu yap bendede varasus sitesinden. Anlatiyor batarya kaliprasyon
-
uz-i bunu yazdı
Bataryanin ayari var onu yap bendede varasus sitesinden. Anlatiyor batarya kaliprasyon
Link var mı?