Zenfone 6 Şarj Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sevgili Kardeşlerim,

Bildiğiniz gibi bir seneyi aşkın süredir Zenfone 6 kullanıyorum. Telefondan gayet memnunum ve arkadaşlara tavsiye ediyordum.

Telefonu genel olarak sabah kalktıktan sonra ilk 20 dk civarında nete girip haberleri, işe giderken ise daha önce indirdiğim pdf şeklinde olan makaleleri okurum. İşe başladığım süre zarfında şarj %80 civarında olurdu. Öğlen ise tekrar bir yarım saat civarında netten haberlere bakarım. Ve yine %75 civarında olurdu. Sadece yazıları okur, video izlemem. Gprs, wireless gibi şeyler hep kapalı olur, fazla bir uygulama yoktur ve sadece sudoku oynarım o da yine işe giderken. Akşamları ise yine sabah olduğu gibi netten haberleri ve makaleleri okurdum. Şarjı seviyesi eve geldiğim zaman ise bazen %50 , bazen ise %40 civarında olurdu. Şarja da takmam için ise %15'e gelmesini beklerim.

Son 4-5 gündür telefonun şarjı günü kurtarmıyor ve çok çabuk şarjı bitiriyor. Akşam işten 6'da çıkıyorum ve şarj %30 civarında oluyor. Eve gelinceye kadar da telefon kapanıyor. Bu durum aniden olmaya başladı. Telefonda herhangi bir hasar yok, elimden düşürmedim ve kimseye de kullanması için vermem. 

Bu durum neden kaynaklanır ve ne önerirsiniz?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Premium.
    h2so4
    h2so4's avatar
    Erkek

Telefon rootlu mu hocam ? Eğer rootlu ise batterycalibration ile bir batarya kalibrasyonu yap ardından greenify i kur kullanım süresi  daha da uzayacaktır 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Telefonu ilk aldığım gibi durduruyorum. Herhangi bir şey yapmadım. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Premium.
    h2so4
    h2so4's avatar
    Erkek

Yedeklerini alıp sıfırlamayı dene ilk aldığım gibi duruyordana sıfırlamamış olmanda giriyorsa eğer. Ve telefonunda clean master ve ona benzer programlar varsa kaldır. Haftada bir kurar temizler tekrar kaldırırsın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Batarya kullanım ekranının capsini atsana bi.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

orjinal batarya al, tak, yoluna devam et

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Daft bunu yazdı

orjinal batarya al, tak, yoluna devam et

Hocam bunlarda batarya telefona entegreli, değişmiyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Up

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

Bataryanin ayari var onu yap bendede varasus sitesinden. Anlatiyor batarya kaliprasyon

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    uz-i bunu yazdı

Bataryanin ayari var onu yap bendede varasus sitesinden. Anlatiyor batarya kaliprasyon

Link var mı?

Toplam Hit: 1475 Toplam Mesaj: 15
şarj süresi zenfone 6