Zenon Farla Alakalı Bir Soru
-
Bugun arabayı Tüv türkde 2 yıllık muaynesını yaptırcakdım .. zenon farlardan kusurlu olarak görüldü muayneden gecemedı .. sari farlarını takıp gelin dedı .. sımdı zenon farlar komple far olarak bılıyorum acaba yanlısmı bılıyorum ? :S beyaz lambaları cıkartıp onun yerıne sarısını taksak olurmu ? bu zenon farın motoru felan var bu nasil olacak bilen kımse varmı ?
-
aracın marka model nedir hocam ? orjinal xenon mu sonrada takma mı ?
sizinki sadece beyaz ampül sanırım ondan geçemedi ?
-
sislerden bahsetmiş senin araç neki sislerde motor var? sislerde motor olmaz tek yöne bakar biri sagı biri solu aydınlatır demekki sislerde çakma xenon takılı bunları söktürüp yerine normal far taktır daha sonra geri taktırırsın
-
TÜV den mercekli xenon far haricindeki xenon farlar geçmiyor nası bir uygulamaysa bende anlamış değilim.
Şimdi xenon denen şey ballastlı yani beyinli olarak satılır ampül gücünü bu ballastlardan alır ve genelde tüm araçlara uygulanabilir. Ampulun içinde xenon gazı vardır.
H1, H3, H4, H7, H11 gibi halojen gazıyla normal sarı ampülller vardır. Bunlarda ballast yoktur. Aracın direk kendi elektrik tesisatından gücünü alır.Birde xenon görünümlü halojen ampüller vardır. beyaz ya da mavi yanarlar normal ampüldür. H serisi ampüller gibi.
Bunların geçip geçmediğine dair kesin bişi duymadım kimi istasyon bişey demiyor kimisi geçirmiyor..
Tavsiyem aracında ki far modeli neyde H4 tek devre veya H7 Çift devre oluo araçları yüzde 80 i 2 tane ampul al sarı yanan ayarlattır. Xenonlar sökülmesi yalnız sadece soketler sökülecek diğerine takılacak sen bile yaparsın..
-
BarisYigit bunu yazdı
aracın marka model nedir hocam ? orjinal xenon mu sonrada takma mı ?
sizinki sadece beyaz ampül sanırım ondan geçemedi ?
Hocam ben orjinal zenon far taktırdım 300tl ye toyota servısınde 1 kere patlamişti gittim dişardan 50tl verip bitane almiştim .. ama şimdi gecemedi .. Araç 2007 Model toyota auris
-
BosphorusPasha bunu yazdı
sislerden bahsetmiş senin araç neki sislerde motor var? sislerde motor olmaz tek yöne bakar biri sagı biri solu aydınlatır demekki sislerde çakma xenon takılı bunları söktürüp yerine normal far taktır daha sonra geri taktırırsın
yok sisler sarı onlarda sorun yok normal far a sıkıntılı dedi .. baska yere götürdüm bulundugum sehırde elimdeki kagıtla gecebilirmiyim
-
ZaZu bunu yazdı
TÜV den mercekli xenon far haricindeki xenon farlar geçmiyor nası bir uygulamaysa bende anlamış değilim.
Şimdi xenon denen şey ballastlı yani beyinli olarak satılır ampül gücünü bu ballastlardan alır ve genelde tüm araçlara uygulanabilir. Ampulun içinde xenon gazı vardır.
H1, H3, H4, H7, H11 gibi halojen gazıyla normal sarı ampülller vardır. Bunlarda ballast yoktur. Aracın direk kendi elektrik tesisatından gücünü alır.Birde xenon görünümlü halojen ampüller vardır. beyaz ya da mavi yanarlar normal ampüldür. H serisi ampüller gibi.
Bunların geçip geçmediğine dair kesin bişi duymadım kimi istasyon bişey demiyor kimisi geçirmiyor..
Tavsiyem aracında ki far modeli neyde H4 tek devre veya H7 Çift devre oluo araçları yüzde 80 i 2 tane ampul al sarı yanan ayarlattır. Xenonlar sökülmesi yalnız sadece soketler sökülecek diğerine takılacak sen bile yaparsın..
Hocam yanı nasıl yapılacagını anlatırsan deneyecegım cunkı bu ay baya para gitti sımdı sanayıye gıtsem nerden baksan 30-40 lira gider ayrıca adam işi bilmiyorsa komple farı sökmeye felan calıscak
-
Hocam farların arkasına iyice bak yukarda sağ ve sol üst köşede duran ballastları göreceksin yalnız dikkatli bak bazı servisler iyi gizliyor bunları
Fotoda gördüğün gibi hepsi soketli bunların aracın orjinal kablo tesisatına direk uygulanır. Farın içindeki ampulleride çıkaracaksın
Ballastlardan gelen kablolar farın içine gider diğerleride tesisattan güç alır. Ballast bağlantıları olan kabloları soketlerinden çıkar zaten biraz karıştırsan anlayacaksın ne demek istediğimi burda çok karışık ve zor gibi görünüyor fakat çok kolay bir işlem.Haa hiç yapamadın mı serviste taktırdın madem git zınar bunlara alırken muayeneden geçer demiştiniz şimdi geçmiyor xenonlar sökülmeden halojen ampül takın muayeneden geççek kadar sonra gelir xenonları geri takarız dersin zınar papaz çıkar.
Serviste çalışıyor olaraktan bunları yapan müşteriler herzaman ilk planda olmuştur benden duymuş olma :D
ZaZu tarafından 02/Oca/13 20:35 tarihinde düzenlenmiştir
Edit: gerekirse şikayet edicem size de :P -
garip benim iki aracdada takili 2-3 yildir hic sorun yasamadim bu gune kadar camlarda filimli hafif kusur olarak geciyor okadar
-
Hocam cok saol cok guzel anlatmıssın :D yarın sabah degiştirmeyi deneyecegım .. olmadı servisi gidip dagıtacagım orayı haha :D birde baska bi tüv türk yerıne gıtsem ordan gecebılırmıyım elımdekı evrakla bazı yerler gecırıyor bazı yerler gecırmıyor dıyorlar ne dıyorsun ?
-
Tüvtürk diyorki arabanda far yıkama varsa far ışığın xenon olur izin var, ama far yıkama yoksa xenon olamaz geçiemeyiz muayeneden, olayın özü budur,