Zeplin Projesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

beaglebone kullanacağım için üzerinde bir çok veriyi işleyebilrim. Rüzgar vs. ona göre hareket edecek şeyler planlıyorum. Şuan helyumun uçuculuğu mevzusu var az çok balonlardan hatırlıyorum ama onlar sızdırıyor diye öyle oluyordu diye hatırlıyorum. İyi muhafaza edebilirsem uzun süre dayanır sanırım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

okulda yapacaksan bu projeyi, kimya fakültesine gidip oradaki hocalarla bi konuş hocam.. benim düşüncem o yöndeydi ama uğraşmadım.. çünkü maddi destek gerekiyordu .. ee öğrenci halde zor bulunur o.. hocaların derdi zaten başka bi şey. mal mal çizgi izleyen robot yarışmalarına ya da bilmem neyle çalışan bugüne kadar gerçek hayatta kullanmadıkları ve her yıl aynı tarz yaptıkları araba yarışmaları (güneş panelli, hidrojenli v.s.) bari yapıyorsunuz kullanın .. isviçre ye gelsinler kaç kere gördüm o tarz arabaları millet kullanıyor.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

parayı çok sıkıntı etmiyorum ayarlayabilirm yıldız teknikteym bi ara gidip konuşayım hocalarla bu ağırlaşma işi bütün planı suya düşürür :) eski zepliler ne yapıyordu acaba sürekli yeni gazmı dolduruyorlardı adamlar kocaman zeplinlere

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

uçuğuluğunu yitirmesinin muhtemel sebebi ağırlaşmadır diye düşünüyorum ama dediğim gibi kimyacı değilim.. mantık yürütüyorum..

eskiden hidrojen kullanılıyordu sonra helyum a çevirdiler işte.. zaten piyasda çok zeplin olmamasının sebebi helyum un pahalılığı olmasın? :))

Zehirsizdir. Havadan % 13,8 kat daha hafifdir.

http://www.gulensinaigazlar.com/wp-content/uploads/2013/11/helyum.pdf 

unbalanced tarafından 10/Ağu/14 01:37 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Zeplin Balon Üretimi: Zeplin balon veya pvc gökyüzü balonu üretimi yurt dışında gerçekleşen bir üründür. Reklamların geniş alanlardan görünebilmesini sağlayan bu balonlar havada kısa süre kalabilmektedir. Zeplin balonların havada kalma süresi ortalam 5-7 gün arasında değişir. Zeplin balonların havada kalma süresi ile ilgili bir garanti vermek doğru olmaz. Zeplin balonlar hava şartlarından çabuk etkilenen hassas balonlardır. Zeplin balon üzerin foloyo uygulaması ile logo veya mesaj geniş alanlardan görülebilir. Zeplin balonlar fuarlarda, açılışlarda, mitinglerde geniş kitlerlere ulaştırır

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

hmm bu kötü işte 7,8 günde bir indirip gazı yenilemek lazım yada var olan gazı tekrar kullanacak bir yol bulabilrim belki.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

http://science.blurtit.com/3755798/why-does-a-helium-balloon-come-down-after-a-few-days

burda senin dediğin gibi balonun helyum u sızdırmasından dolayı içerisindeki hava ağırlaşıyor ve balon düşüyor denmiş.. belki ömrü bitmiyordur ? bunu en iyisi bir kimyacıya sorman lazım hocam da ben zannetmiyorum aynı gazı çok uzun sürelerde kullanabileceğini.. zaten bi önceki postta verdiğim bilgide zeplinlerden bahsediyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

evet onun benzeri şeyler okudum. Gaz sızması meselesi daha iyi bir malzemeyle aşılabilir en azından süre uzatılabilinir.Eğer başka bir tepkime vs. varsa olay farklı tabi.Bir hocaya sorayım yazarım burayada sebebini. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

hocam hocalarımız biri bir projeden bahsetmişti metan gazını başka bir gazla birleşime sokup  karbonmonoksit gazını elde etmek buradan da co yu enerjiye çevirmek istiyorlardı nanoteknoloji falan giriyor işin içine dedi hoca, 

balon gazlarında böyle bir durum olduğunu tahmin ediyorum eğer  üniversitenizde nanoteknoloji çalışan hocanız varsa bir danış derim tek gazla uçuracaksın diye birşey yok...

akmarky tarafından 10/Ağu/14 02:35 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Pv=nrt gibi temel bi formulle, ve bir kontrollu vana ile cok yuksek irtifalara cikabilirsin, oncelikle onune hangi hava katmaninda ortalama sicaklik ne kadar onu al, nerde ne akimi var vs... yapiyosan tam yapacaksin, yani hava yogunlugu azaldigi zaman helyum balonu zorlar, ama ayni xamanda sicaklik azaldigindan buzusur, tabii kap ta buzusur dayanmasi lazim, tum bunlarin hesabini yapacaksin, ayrica sicak katmandan gecerken de biraz gaz salacaksin asagi dogru, ama sonra o gaza ihtiyacin olabilri o yuzden ben max yukseklige yaklastigisa bi atimlik fuze dusunuyorum, yani zeplin hidrojeni yakarak son bi atilim yapcak, sistemin beyni gelismis bir kizkaciran(oksijensiz ortamda yanabilen kati itici ile belki uzaya kucuk bi uydu bile yerlestirilebilir, namimiz alir basini yurur

Ya da vana ikinci bi bos balona acilcak fazla basinc oraya kacacak yogunluk dis ortamdan surekli az kalacak, 7-8 gunde gaz bitmeden max yulsellige cikarmaya calis

glaurung tarafından 10/Ağu/14 03:34 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2785 Toplam Mesaj: 25