Zippo Çakmak
-
beyler bu kalıtelı 50 60 vs. lık zıppolarla 5 ytl lık zıppolar arasında ne gıbı farklar olur.
-
HoLYSeRo bunu yazdı:
-----------------------------
beyler bu kalıtelı 50 60 vs. lık zıppolarla 5 ytl lık zıppolar arasında ne gıbı farklar olur.
-----------------------------sesi,ömrü,rüzgara vs karşı dayanıklık,karizma
-
ömrünü felan boşverınde zaten gercek zıppolar bıldıgım kadarıyla ömür boyu garantılı rüzgara karşı dayanıklıgı nasıl yani normal çakmak gıbımı ama sonuçta zıppo gazıyla yanmıyomu ?
-
dostum en önemlisi sesi bence...
ve geri kalanıda altta yazan ZIPPO yazısı :D
benim bir ara üstünde kartal imajı olan orjinal zippom vardı çalındımı noldu bilmiyom ama artık yok :s iyi para saymıştım 2-3 yıl önce :S
-
5tl lik olanlar orjinal değil, orjinal zippoların dış kabı hariç tüm parçaları ömür boyu garantilidir.
-
Muhtar çakmağı daha güzel forumda arat bulursun hocam.
-
biliyorum hocam muhtar çakmagını oda ayrı bı guzel çakmak :D hocam dış kabı felan öd sadece özellık olarak rüzgara karşı dayanıklıgında bı oynama olurmu olmaz mı sesınde olur bırazcık ıllakı dış kabı felan öd orjınal zıppoda var elımde :D
-
Malzemede kalite farkı var.. orjinalinin fitilinin ömrü bile çok uzun, diğerleri 5 para etmez. ama orjinal zippoya 60 tl değer mi ? bence değmez..
size 60 tl ye 10 tane muhtar çakmağı satim. bütün eşe dosta hediye edin..
http://www.tahribat.com/Forum-Muhtar-Cakmagi-104195/
-
Tbt de ne zaman bi zippo konusu olsa muhtar çakmağı diyen biri çıkmazza şaşarım :D
çok var fark hocam eline aldığında bile kalite farkını hissedebilirsin.Rüzgarda yanması fitilin kalitesine bağlı.Ama en büyük ayıran özelliği sesidir.
Aldıktan sonra büyük ihtimal arkadaş ortamlarında altındaki harflere yani üretim aylarına bakarak 1. sınıf 2.sınıf diyen arkadaşlarınız olucak kulak asmayın.
Onlarin hiç zipposu olmamıştır zaten
Edit:Biraz araştırmayla orjinal zippoları çok uygun fiyata bulabilirsiniz ebay vb. -
farkı sesi çok daha kaliteli çıkıo, emitasyonların kapakları sağa sola oynuyo,çakmalar daha ince
-
hocam orjinal zippo sesi bağımlılık yaratır.ömür boyu garantilidr (iç aksanı,kapağında garantisi yok.) harbi çakmaktır.karizmadır.farktır.rüzgarda sönmez.benzini çabuk biter ama hakkını verir :)