Zorla Güzellik Olmaz(Dinde Zorlama Olmaz) Naapmalıyım?
-
@mataramasuko sen hangi yurda-dershaneye gidersen git zaten oralar bir nevi ticarethanedir.adamların belirli harcamaları var.madem adamlarla başta anlaştın sonra anlaşmayı bozdun illaki onlar da bunu seve seve içlerine sindiremezler.empati meselesi bu :|..
hiç bir şey göründüğü gibi değil bunu sadece fetullahçılar için söylemiyorum..adamlar benim kim hangi siyasi görüşte old. bakmadan yard. olabildiler.
şimdi kingoftheangel a yurt olanağı sağlamışlar.gider bakar kimse onu orada zorla tutamaz zaten değil mi..
-
onların yurdunda kalıyorsan onların kurallarına uymalısın diye düşünüyorum. ne de olsa adamlar sana zorla gel kal demiyorlar. devlet yurdu değil sonuçta. bir inanç edinmiş ve bu uğurda hizmet ettiğini düşünen kişilerle birlktesin. elbette gel sana namaz kılalım dicektir. ama istemezsen zorla da gel kıl demezler. sadece adam gibi bir üslupla söylersen anlayış göstereceklerdir.
-
kendim 8 aya yakın bir süre kaldım fettoşçular kendileri ama gerçekten bir zorlamayla karşılaşmadım ilk gittiğim gün arkadaşlarla saten bu durum konuşuldu yok burda şu war burda bu war felan die ben ilk günden tavvrımı koydum ve kalkmıyacam dedim oaly bitti saten sabah gelmediler bile kaldırmaya gerçi benim dershanenin yurduydu ve paralıydı ondan dolayımıdır bilmem ama öle gerçekten zorla gelip de kalklan demiyorlar ben oranın hırçın çocuğuydum içerde şortla dolaşırdım ve bluetooth kulaklıkla müzik dinlerdim bi kere müdür erdem bu ne dmeişti bende kulaklık neye benziyo demiştim adamı bütün yurt sevvmezdi sonra bi kere yine yurda geldim herkes yurtta ben kaçmışım sonradan geldim müdür bizim odada beni arıyo felan o sıradad aşşağıda yemek war girdim yemekhaenye içerden bi elma aldım sora yukarıçıktım baktım müdür hemen bana döndü aldım elmayı azıma hart die ıstırdım bi tane adamı hiç siklemedim gitti yatama uzandım elma yemeye dewam ettim erdem ne oluyo dedi bende bşy yok sizde bşy war mı dedim adam çekti gitti yani öle zorla hiç bşy yaptırmıyorlar herşey ANLATILDIĞI gibi deil ben ditmeden önce kot pantolonun ve cep telin yasak oldunu bile duymuştum :D
-
KingOfTheAngel bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar ben kırıkkale türkçe öğretmenliğini kazandım ve kredi yurtlar kurumunun yurdu cıkmadı:I Babamda maddi imkanlardan dolayı normal bi yurda değilde fetocuların yurduna yazdırdı beni.Şimdi bu adamlar sabahleyin namaza falan kaldırıyolarmış buda benim içimden gelmiyo ve sırf bunlar istedi diye namaz kılmak istemiyorum kılıcaksam kendi içimden gelsin ama onlar istedi diye kılmak istemiyorum sizce bu adamlara sabah beni kaldırdıklarında ne desem terslesemmi yada ne bilim böyle bi açıklamalardamı bulunsam bidaha rahatsız etmezlermi acaba
-----------------------------kırıkkale mi sen boku yemişin olm :D
bak ben kırıkkaleliyim ve buna rağmen bunu sölüom,, demek ki bi bildiim var
:D
-
m.e.b e şikayet et zorla namaz kıldırıyorlar diye.
-
Dinde Zorlama Yoktur.
-
valla hocam yurduna göre değişir bir zamanlar ankarada bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim ışıkcıların evinde kalmak zorunda kaldım... 1 hafta kaldım kimseyle karşılaşmadım :D evde benden başka kimse yaşamıyo sandım meğersem odalarından dışarı cıkmıyorlarmış :D
-
crafty bunu yazdı:
valla hocam yurduna göre değişir bir zamanlar ankarada bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim ışıkcıların evinde kalmak zorunda kaldım... 1 hafta kaldım kimseyle karşılaşmadım :D evde benden başka kimse yaşamıyo sandım meğersem odalarından dışarı cıkmıyorlarmış :D
Hadi ya :D Niye cikmiyolarmis peki? Napiyolar butun gun? -
nurcu murcu değilim ama hacı namaz nurculara mı farz sadece! o vesileyle namaza başlarsın belki fena bişey değil bu yani, zaten böyle grupların yüzünden bizim olan herşeyden soğur olduk, Türküm desen faşist, müslümanım desen irticacı oluyosun artık bu devirde, yok böyle bişey, Türklük de Müslümanlıkta bizim öz değerlerimiz gereği neyse içimizden gelerek biz yapmalıyız
-
Bende geçen sene öss ye hazırlanırken fetoşçuların dersaneye gidiyodum arada bi yurt programları falan oluyodu valla beni kaldırmaya geldiklerinde yok abicim saol ben böyle iyiyim demiştim adamda geri gitmişti biraz bozuldu ama fazla zorlama yapmıyolar baskı falanda yok tabi samsun için konuşuyorum ordakileri bilemem ama pek farkı olacağını zannetmem sonuçta sende para verip kalıyosun orda babalarının hayrına almadılar seni o yurda.Bu arada o yurtlarda kaldığımız günler aklıma geldide ahh ulan ahh 3 gün kaldımıştık yurtta arkadaşların çantalar tam teçhizatlıydı 52 likler, sigara paketleri, mini okey takımı, satranç, mini, tavla vs.. canımız sıkılır diye :D 3 günde bi yurda kız atmadığımız kalmıştı onada fırsatımız olmadı :D