iPhone’u Artık Robotlar Üretecek

iPhone ve Android arasındaki rekabet, mobil dünyadaki yarışın biraz daha dışına kaymış bir şekilde seyrediyor. Tüm dünyada tutkulu bir kullanıcı kitlesine sahip olan Apple’ın akıllı telefonu ile müthiş bir hızla gelişen Android arasındaki kıyasıya yarış belki asla son bulmayacak ancak bu rekabetin sektöre önemli kazanımlar sağladığı da bir gerçek.

Son dönemde Apple’ın imajını sarsan olaylardan biri de iPhone’un üretildiği Foxconn fabrikalarında yaşanan intihar olayları olmuştu. Bu konuda bir çok sivil toplum örgütü Apple’a Foxconn konusunda baskı yapmış, Foxconn ise çalışanların şartlarında düzenlemeler yapıldığını öne sürerek olaydan sıyrılmaya çalışmıştı.

Tüm bu gelişmelere rağmen intihar olaylarının arkasının kesilmemesi üzerine üretici firma tarihi bir karar aldı. Buna göre şirket, fabrikalarında insanların yerine kademeli olarak robotları yerleştirecek. Gelecek 3 yıl içersinde 1 Milyon adet robotun iPhone üretiminde bulunacağı belirtiliyor. İşin rakamsal boyutuna ilişkin bir bilgi yok ancak bu kararın da çok ses getireceği kesin.

Kaynak:
Tarih:
Hit: 1667
Yazar: BlackApple



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.