Microsoft “Word” İçin Tazminat Ödeyecek

Yazılım devi Microsoft, son zamanlarda Internet Explorer 9 ve Windows 7 düşünüldüğünde tarihininen keyifli günlerini yaşıyor. Ama bu sefer de çok sık çıkan tazminat sorunlarıyla boğuşuyor. Şirket şimdi de en popüler, metin giriş programı Word için tazminat ödeyecek.

2007 yılında Kanadalı i4i isimli şirket, Microsoft’un Word programında  kendisine ait patentli kodları kullandığı gerekçesiyle, Amerikan mahmekemesine başvurmuştu. Yaklaşık 2 sene süren dava sonunda mahkeme, Microsoft’un fikir ihlali yaparak haksız kazanç elde ettiği kararına vararak yazılım devinin tazminat ödemesine ve Office ürününün satışının durdurulamasına karar vermişti.

Microsoft en çok sattığı ve güvendiği Office yazılımının satışının durudurulmasına karşı çıkmak için mahkemeye başvuruda bulunarak yanlış doneler kullanlılara davanın karara bağlandığı gerekçesiyle karara itiraz etmişti. Davayı ele alan üst mahkeme, daha önce çıkan kararı bire bir onayarak, Microsoft’un Kanadalı firmaya 290 milyon dolar tazminat cezasına mahkum etti.

Yazılım devi, i4i’a 290 milyon dolar tazminatı ödeyecek ancak Word yüzünde bütün bir Office paketinin satışını durdurmamak için fikir ihlaline konu olan kodları da yazılımdan çıkardı.

Kaynak:
Tarih:
Hit: 885
Yazar: BlackApple



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.