PTT, Türkiye’yi melez e-posta ile tanıştıracak

PTT, Türkiye’yi melez e-posta ile tanıştıracak

Levent Uyanıker

BT teknolojilerini iş ve işlemlerinde yararlanmak amacıyla pekçok proje geliştiren PTT Genel Müdürlüğü, önümüzdeki dönemde Türkiye'yi melez e-posta uygulamasıyla tanıştıracak. Kuruluşların postalarını elektronik ortamda vererek, bunların PTT tarafından basılarak dağıtımını yapmasına imkan veren uygulama yıl sonunda hayata geçirilecek.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, melez e-posta projesine ilişkin Türk Telekomünikasyon ile görüşmelerinin devam ettiğini, anlaşmanın imzalanmasının ardından uygulamaya geçeceklerini bildirdi.
Tural, PTT Genel Müdürlüğü'nün BT projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

PTT'nin BT teknolojilerinin kullanımı konusunda ''2010-2015'te şunu yapacağız'' yaklaşımından ziyade, mevcut teknolojik gelişmeleri, özellikle BT teknolojilerindeki gelişmeleri kurumun yararına olacak şekilde kullanma çabası içinde olduklarını belirten Tural, teknolojinin, içinde yer alanların bile öngöremediği hızla değiştiğini, bu nedenle BT teknolojilerinin PTT'nin iş ve işlemlerinde kullanılabilecek her türlü gelişiminden yararlanmak istediklerini bildirdi.

Kurumda, BT birimi oluşturmaya çalıştıklarını, yeni bir mekanda, güvenli ve rahat bir mekanda bu birimi faaliyete geçireceklerini ifade eden Tural, dünyadaki gelişmeleri yakından izlediklerini, posta hizmetlerinin sunumunda bu teknolojilerden yararlanarak, daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bu çerçevede, melez e-posta projesi üzerinde çalıştıklarını, bu projeyi yıl sonuna kadar hayata geçireceklerini bildiren Tural, şunları söyledi:
''Melez e-posta şudur: Kuruluşların postayı elektronik ortamda verip, posta idaresi tarafından bunun basılarak dağıtımının yapılmasıdır. Melez e-posta uygulaması gelişmiş batı ülkelerinin pekçoğunda var olan bir uygulama. Ülkeler kendi ihtiyaçlarına göre bu uygulamayı yapıyorlar. Örneğin Bosna-Hersek bu uygulamayı yapanlardan birisidir.

Melez e-posta uygulamasının özünde ölçek küçük olursa daha rahat bir uygulama oluyor. Hem sayısal ölçek, hem coğrafi alan küçük olursa volum düşük olduğunda uygun bir makineyle halledilebiliyor. Bunun altında daha çok spesifik müşterilere hizmet verme anlayışı yatıyor. Sürekli postaya yayın veren, postaya iş veren müşterilerin ihtiyaçları bu uygulamada daha efektif karşılanıyor.

Hangi işi yaparsanız yapın, baskı işi ayrı bir iş. Herkesin kendi yaptığı işte uzmanlaşmasını gerektiren bir dönemdeyiz. Varsayalım ki bir telekomünikasyon şirketi, melez e-posta, e-posta olmadığı zaman baskıya da zaman harcaması gerekiyor, baskı işine zaman ve kaynak harcaması gerekiyor. İşin posta kısmına da para ve zaman harcaması gerekiyor. Melez e-posta bunların hepsini birleştiriyor. Yani, deyim yerindeyse şirketlere ya da kuruluşlara işin baskı ve postayla ilgili kısmını tek bir sorumluyla çözme olanağı sağlıyor. Çünkü başka yerde basılıyor, basıldıktan sonra bunu alıp taşıyorsunuz postaneye, kabulu yapıldıktan sonra taşınması gerekiyor. Melez e-posta uygulamasının bu bakımdan önemli bir avantajı var."
Osman Tural, uygulamaya yıl sonuna kadar başlayacaklarını, bu uygulama sayesinde hem postadan kaynaklanan gecikmelerin hem de faturaların postaya geç verilmesinden kaynaklanan gecikmelerin ortadan kaldırılacağını belirtti. Tural, bu uygulamada esas müşterilerin Türk Telekom ya da bu kuruluş gibi PTT'ye toplu gönderi veren kuruluşlar olacağını ifade etti.
Kaynak: Bthaber
Tarih:
Hit: 2037
Yazar: Protesto



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.