Rehberinizdeki Numaralar Facebook’ta Depolanıyor!

Facebook, cep telefonunuzdaki tüm numaraları kaydediyor. Numaralarınızı silmek için yapmanız gereken ise çok basit bir işlem.

Artık hemen herkeste akıllı telefon bulunuyor. Bu telefonlarda öncelikle tercih edilen uygulamalar arasında da sosyal medyaya erişim uygulamaları yer alıyor. Bunların en çok kullanılanlarından Facebook uygulamasının kullanıcılara bir süprizi var.

Facebook’un mobil uygulamasını indirdiğinizde, sizin adres defterinizle senkronize oluyor. Oradaki kişilerle Facebook arkadaşlarınızı eşleştiren uygulama, Facebook profilinizde cep telefonu listenizin görülmesini sağlıyor. Bu da ortaya büyük bir güvenlik endişesini ortaya çıkarıyor. Zira Facebook hesabı çalınan bir kişi telefonundaki tüm numaraları da çaldırmış oluyor.

Mobil uygulama telefonunuzdaki kişi listesini Facebook’taki potansiyel arkadaşları bulmak için de kullanıyor. Yani bir kişi profiline numarasını girmişse ve sizin telefonunuzdaki numarayla eşleşiyorsa, Facebook sizin arkadaş olmanızı öneriyor.


Hesabınıza telefon numaralarının taşınıp taşınmadığını görebilirsiniz
 Uygulamaya ulaşmak için sağ üstteki “Hesap” sekmesine gidip, ‘Arkadaşlarını Düzenle’yi seçin. Ardından sol tarafta yer alan ‘Kişiler’ bölümüne tıklayarak cep telefonunuzdan alınan ve telefon numarasını profilinde paylaşan arkadaşlarınızı görebilirsiniz.

Konuyla ilgili ortaya çıkan endişeleri gidermek için Facebook bir açıklamada bulundu. Phonebook olarak isimlendirilen kişi listesinin uzun süredir var olduğunu açıklayan yetkililer, bu bölümde “cep telefonu numarasını profilinde paylaşanlarla, sizin cep telefonunuza indirdiğiniz uygulama sayesinde senkronize olanların” yer aldığı bilgisini verdi. Bu listenin sadece kullanıcı tarafından görüntülenebildiği belirtilen açıklamada, “aynı telefonunuzda olduğu gibi sadece siz bu kişilerin numaralarını görebilirsiniz” denildi.

Yapılan açıklamaya rağmen tepkiler sürüyor. Zira uygulama kullanıcıların telefonlarındaki listeyi doğrudan eşleştirerek Facebook profiline aktarıyor. Profil kötü niyetli kişilerin eline geçtiği anda tüm arkadaşlarınızın numaraları da bu kişinin eline geçmiş oluyor.

Kaynak:
Tarih:
Hit: 1818
Yazar: BlackApple



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.