Tarayıcı Pazarında Çarşı Karıştı!

En ünlü web sitesi analiz firmalarından olan StatCounter’ın ölçümlerine göre, Google’ın web tarayıcısı Chrome haziran ayında %20 pazar payına ulaşarak yeni bir kilometre taşını geride bıraktı. 2009 yılının haziran ayında yalnızca %2.8 pazar payına sahip olan Chrome, bu yıl mayıs ayında %19,36’ya bir ay ardından da %20,65 pazar payına ulaştı.

StatCounter CEO’su Aodhan Cullen: “Bu Google için çok büyük bir başarı. %3’ün altındaki pazar payını 2 yılda %20’nin üzerine çıkardı.” diyerek Chrome’un başarısına dikkat çekti. Chrome 2 yıldır düzenli bir şekilde büyürken, Internet Explorer ve Firefox’ta düşüş sürüyor. Safari ve Opera ise pazarın dibindeki yerlerinde ufak büyüme ve küçülme sergiliyorlar.

StatCounter yayınladığı verilerle, tarayıcı pazarının haziran ayındaki son durumu gözler önüne seriyor. NetScape’in ardından kimsenin bileğini bükemediği Internet Explorer, yıllardır pay kaybetmesine rağmen %43,58’lik payıyla hala liderliğini koruyor.Firefox ise küçük büyüme ve küçülme oranlarıyla ibreyi %28,34’te kitlemiş durumda. Pazarın ikincisi olan Firefox’un bu yılın sonuna kadar bir basamak düşmesi olası çünkü pazarın üçüncüsü Chrome payını %20,65’e çıkarmış durumda.

iOS ve MacOS işletim sistemlerinde sıklıkla kullanılan Safari, tarayıcı pazarının %5,07’sine sahipken, dipteki Opera %0.10 pay kaybederek %1.74’e geriledi.

Chrome’un önlenemez yükselişinin karşısında eskisine nazaran oldukça hantal bir Firefox var. Eski dostumuz yanar döner tilki aklını çalıştırıp bir şey yapmazsa, bu yılın sonunda yerini Chrome kaptırabilir.

Kaynak:
Tarih:
Hit: 1008
Yazar: BlackApple



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.