Windows 7de gerçek devrim

Yeni bir işletim sistemine geçişte kullanıcıları gerçekten heyecanlandıracak "özel" bir özelliğe ihtiyaç vardır.

Windows 3.1'in devrimci özelliği PC'lerin 640K engelini aşmasıydı. Windows NT sunucu-istemci konseptlerini, güvenliği ve donanım tabanlı hafıza korumasını getirdi ve profesyoneller için devrim yarattı. Windows XP ev ve işte kullanılabilen, her işe yaran bir işletim sistemi olarak 95-98 serisi ile NT arasındaki uçurumu kapattı.

Windows Vista bile Windows XP'den, geleceğe dönük teknolojilere yolu açtı. Ve Windows 7 bütün bu özellikleri kendinde birleştirdi.

Windows 7 ile ilgili olarak bugüne kadar sayısız özellik okudunuz ama bu özelliğin üzerinde yeterince durulmadı. Artık herkes Windows 7'nin Windows XP kadar hafif ama Vista gibi geleceğe dönük bir işletim sistemi olduğunu biliyor. Şık bir arayüz, pek çok ergonomik özellik, sürücü ve donanım uyumluluğu anahtar özellikler arasında. Windows 7'nin esas vurucu özelliği ise ölçeklendirilebilirlik oldu.

Ölçeklendirilebilirlik, orijinal tabiriyle scalability, Windows 7'nin mevcut donanım kaynaklarını kendisinden önceki işletim sistemlerinin kullanamadığı kadar iyi kullanabilmesi demek.

Windows XP tek çekirdekli işlemciler devrinin işletim sistemiydi, oysa Windows 7 çok çekirdekli ve yeni nesil gelişmiş işlemcilere uygun tasarlanmış yeni bir işletim sistemi. Çok çekirdekli testlerde çekirdek sayısı arttıkça Windows 7'nin Vista'yı geçtiği XP'ye tur bindirdiği görülüyor. Aynı donanım ile yapılan yabancı bir testte 8 çekirdek üzerindeki Windows 7, aynı sistemdeki Windows XP'ye yüzde 250 fark atıyor.

Windows 7'nin devrimci özelliği yeni donanımdan sonuna kadar yararlanabilecek teknolojiye sahip olması. İşte bu sayede kullanıcılar bu yeni işletim sistemiyle yeni nesil donanımlarının gerçek gücünü ortaya çıkartabiliyor. İşlemci, hafıza, çipset, Windows 7 ile çalışması gerektiği gibi çalışıyor; bu da artık Windows XP'nin sistem kaynaklarını daha az kullanarak elde tuttuğu avantajı anlamsız hale getiriyor. Çünkü Windows XP az kaynak kullansa da, olan kaynakları düzgün bir şekilde değerlendiremeyecek kadar eski.

Kaynak: Cnet
Tarih:
Hit: 1341
Yazar: Aquila



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.