folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder [Döküman] - SQL Server 2008 Database Manuel Yedekleme Ve Geri Yükleme



[Döküman] - SQL Server 2008 Database Manuel Yedekleme Ve Geri Yükleme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Renenin Notu : Yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Bundan sonra Tahribat.Com Döküman Arşivi'ne eklenen her döküman için, döküman ile ilgili sorular için birde konu acılacaktır.

    Şimdi de manuel olarak nasıl yedek alırız ve aldığımız yedeği nasıl geri yükliyeceğimize bakalım.

    Önce Sql Serverımıza bağlanalım.

    Sunucumuza bağlandıktan sonra manuel olarak yedek almak için yedek almak istediğimiz veritabanı üzerinde sağ tuş yapıp Back Up.. Seçeneğine giriyoruz.

    Karşımıza çıkan pencereden tekrar yedek almak istediğimiz veritabanını seçebiliriz ( otomatik olarak ilk seçtiğimiz gelir ) . Yedek adını değiştirebiliriz. Sonrada yedeğimizi nereye alacağımızı belirleyebiliriz. Yedeklerimiz .Bak uzantılı olarak kaydedilir. .bak back up anlamındadır bunlar yedektir. Veritabanımızın aslı .mdf uzantılıdır.

    Options Seçeneğinde ise yedek alma ile ilgili diğer ayarlar mevcuttur burdan Overwrite All Exitising Back Up Sets seçeneğini seçersek eğer varsa bir önceki yedeğimizin üzerine yazar.

    Relability : Burdanda Verify Back Up When finished seçeneğini seçersek yedek alma işleminden sonra Sql sunucumuz yedek alındıktan sonra yedekleri kontrol edip doğrular. www.tahribat.com

    Compression : bu seçenekten yedek sıkıştırma yöntemini seçebiliriz. Compress Bak up seçeneği ile yedeklerimizi sıkıştırıp alırsak ciddi anlamda bir yer tasarrufu sağlayabiliriz. Biz Compression yani sıkıştırılmış olarak alıyoruz.

    Ok Butonuna bastığımızda Yedek alma işlemi başlar ve tamamlanır. Varsa hata uyarı ekranı olarak karşınıza çıkar.

    Bu şekilde yedeğimizide aldık.  Birde yedeğimizi SQL komutları ile alabiliriz.

    BACKUP DATABASE STOK  TO DISK='C:\StokYedekTbT.bak'

    WITH FORMAT, NO_COMPRESSION

    SQL komutu ile yedeklemeyi Sıkıştırılmış Yapmak için NO_COMPRESSION yazan alanı COMPRESSION olarak değiştirdiğimizde yedekleri sıkıştırılmış olarak alır. www.tahribat.com

    Yedeğimizi aldıktan sonra bu yedeğ nasıl restore edebiliriz ona bakalım. BAK uzantılı compression dosyaları ciddi anlamda iş görür yerden tasarruf edersiniz ve yeni bir sql servera bile bu yedeklerle veritabanınızı yedek aldığınız zamandaki gibi kurabilirsiniz.

    Sql Server’ımızda yedekleri restore etmek için Databases’a sağ tuş yapıp Restore Database… seçeneğini seçiyoruz.www.tahribat.com

    Karşımıza çıkan pencereden;

    1. Yedeğimizi Seçiyoruz.
    2. Seçilen yedek alttaki gride geldiğinde Restore kısmını işaretliyoruz. www.tahribat.com
    3. Restoreye bastıktan sonra açılan listeye veritabanı adımız otomatik olarak ekleniyor ve burdan seçebiliyoruz. İstersek değiştirebiliriz.

    Seçenekler alanında restore ayarlarına bakalım .

    www.tahribat.com

    Burda en sık kullanabileceğimiz alan Overwrite ( üstüne yaz ) seçeneğidir. Bu seçenek işaretlendiğinde restore ettiğimiz database hali hazırda varsa restore edilen veritabanı öncekinin üzerine yazılır. ( bozulan database’in üzerine yedeği kurarak kurtarma gibi )

    Tamam dediğimizde yedeğimiz başarılı bir şekilde kurulmuş verilerimiz kurtarılmış olur.

    Yazım hatalarım olabilir kusura bakmayın :)


    www.yesilgrow.com - Growshop
Toplam Hit: 1105 Toplam Mesaj: 1