folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder [ C# ] Connectionstring Özelliği Başlatılmamış.Hatası ?

[ C# ] Connectionstring Özelliği Başlatılmamış.Hatası ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

SQL de yeniyim. Ve SQL veritabanını kullanarak kendi çapımda hastane kayıt sistemi yapmaya çalışıyorum. Bu adımda takıldım daha doğrusu connectionString özelliğini hiç kullanmadım . Kayıt ekle dedikten sonra datagridview de göster butonuna tıkladıgımda bu hatayı alıyorum . goster butonumdakı kodlar da şöyle ;

baglanti.Open();
    SqlDataAdapter adap = new SqlDataAdapter("Select * from Veri", baglanti);

DataTable dt = new DataTable("Veri");
    adap.Fill(dt);
    dataGridView1.DataSource = dt;
    baglanti.Close();

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

baglanti.open demişsin  fakat neyi açması gerektigini bilmiyor program. 

sqlconnection sqlcon = new sqlconnection();  //burada tipini belirliyoruz.  

sqlcon.connectionstring="server=localhost;user=sa;pwd=a;database=deneme;"  //burada hangi makinedeki hangi db ye ulaşmak istedigimizi söylüyoruz.

sonrada sqlcon.open();  diyerek bağlantıyı açıp sorgularını çalıştırabilirsin. 

not: sql veritabanı değildir.sql veritabanı oluşturmak,yönetmek vs.. için kullanılan bir dildir. 

mssql,mysql,mongo vs.. bunlar veritabanlarıdır. 

FCN tarafından 16/Haz/13 16:40 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    FCN bunu yazdı

baglanti.open demişsin  fakat neyi açması gerektigini bilmiyor program. 

sqlconnection sqlcon = new sqlconnection();  //burada tipini belirliyoruz.  

sqlcon.connectionstring="server=localhost;user=sa;pwd=a;database=deneme;"  //burada hangi makinedeki hangi db ye ulaşmak istedigimizi söylüyoruz.

sonrada sqlcon.open();  diyerek bağlantıyı açıp sorgularını çalıştırabilirsin. 

not: sql veritabanı değildir.sql veritabanı oluşturmak,yönetmek vs.. için kullanılan bir dildir. 

mssql,mysql,mongo vs.. bunlar veritabanlarıdır. 

İlgin ve bilgin için teşekkürler hocam deniyorum hemen

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
Toplam Hit: 3489 Toplam Mesaj: 3