folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder :(( Ltf Yardim Ekran Kartından Ve Donanimindan İyi Anlarim Diyen Varmi?? (HW Transform And Ligthing)

:(( Ltf Yardim Ekran Kartından Ve Donanimindan İyi Anlarim Diyen Varmi?? (HW Transform And Ligthing)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

asus f3f marka dizüstü kullaniyorum. 1.9GHz 1Gb DDR2 ve intel Gma 950 ekran karti var.. maximum 256mb oluyor..

yanliz bazi oyunlarda can u run it sitesinden baktigimda Hw Transform and Lighthing secenegi fail görünüyor. Simdi benim ekran kartim bu özelligi destekliyor mu desteklemiyor mu? destekliyorsa bi yazilimla yada bi sekilde mi aktif hale getirecegim..

desteklemedigini pek sanmiyorum cünkü intelin sitesinde gma 950 icin Hw destegi var görünüyor

http://www.intel.com/products/chipsets/gma950/

bu tablodakinin türkçeside

Saat başına 4 piksele kadar görüntüleme
    Optimize edilmiş İşlemciye Özel Geometri Hattı (PSGP) üzerinde yazılım içinde Microsoft* DirectX* 9 Vertex Shader 3.0 ve Transform ve Lighting desteği sunulur.intelin ifadesi bu.

Yazılımla yapılabilcek bir destekten bahsediyor yani. Donanımsal bir becerisi yok aslında. Fakat bunun nasıl yapıldığıyla ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlar sanırım.

ve bilinen kadariylada dx8 kartlardan itibaren bugüne kadar çıkmış bütün kartlarda var bu özellik..

simdiden tesekkürler..

choosing my confessions...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek
    hic ehli mürid yok mu arkadaslar?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hoca sürücü yazılımını kurcaladın mı?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delizm_sundu
    delizm_sundu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HW transform and Ligthing+++ şimdi benim anlamadığım bu özellik açık olmayınca bazı oyunları calıştırmıor mu makinen veyada bu özelliği aktif etmekteki amacın nedir_?onu anlamadım...

verdiğin bilgilerde zaten söylüorsun..Microsoft* DirectX* 9 Vertex Shader 3.0 adında yazılımla aktif oluyormuş bulmayı denedin mi_?

bir tane link vereyim istersen bi dene....

http://www.programmerkezi.com/display.asp?id=118 güncel directx ama yukardaki sorularada cvp verirsen sevinirim:))yardımcı olmuşumdur inş...

bilki hesap sorulmaz madist olandan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

simdi söyle ki bende direct x 10 yüklü zaten ve vista kullaniyorum, can u run it te denedigim oyunlar.. nfs carbon, crysis yada bu tur HW TRANSFORM & LIGHTING gerektiren oyunlar.. intelin sitesinde kartim destekliyor görünüyor ama canurunit te

Hw Transform & Lighting - Yes , You have NO

cikamadim isin icinden :S

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    ":((","Ltf Yardım" gibi şeyler kullanmamalısın başlık atarken...

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

pardon, ama buna aliskan oldugumdan yazmadim.. düzeltiyorum..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek
    intel Gma 950HW T&L'yi destekliyor olması gerekiyor. DirectxX 9.0'ı destekleyen ekran kartları buna sahipler. Sadece o da değil, bu yıllar önce çıkan bir kavram ve yıllardır bunu desteklemeyen bir ekran kartı hiç çıkmadı. Çıktıysa bile bilmiyorum. O HW L&T özelliği hakkında sitedeki ek yazılımın bir bug'ı olabilir. O ekran kartında need for speed carbon bile oynanıyor çünkü. Ayrıca Shader model 3.0'ı desteklemesi de kesinlikle HW T&L özelliğini desteklediğinin kanıtıdır. Sana ekran kartı sürücüsünü yüklemeni veya güncellemeni tavsiye ederim.

Düşünüyorum, o halde varım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

hepsini denedim.. güncel sürücüde yükledim dx9 da.. yanliz su varki dx 9 yükledim ama calistira dxdiag yazip sürümüne bakinca 9 degil 10 gösteriyor..

hw tr & lg özelligide bende bir cok kart destekliyor diye biliyorum eskiden beridir.. bu kartla prince of persianin sonuncusunu ve carbon falan oynadim banamisin demedi.. ama simdi bu özellikler kapali :S anlamadim gittii!!!

Toplam Hit: 1232 Toplam Mesaj: 9