(...) Ve Yazıyı Okurken...
-
...ve yazıyı okurken ortasayfalarda bir şiire rastladım, daha doğrusu ordada belirtiği gibi bir şiirden alınmış dörtlüğe, aslında söylemek istediğim herşeyi bu dörtlüğe sığdırmışdı şair, kelimelerin yansımasında kendimi görmüşdüm ,belki yerli yersiz kopmuş bir pamuk ipliğiinden arta kalan umut filan v.s. ... ama koptuğundan haberim olmadan...
Evet bu şiir sana...
"Ne hasta bekler sabahı
Ve ne genç ölüyü mezar
Ne şeytan bir günahı
Seni bekledigim kadar! "
Tarif edilmez duygular içindeyim,klişe olmuş yapmacık aşk cümlelerini ben çocukluğumda sildim attım. Asıl cümlelerim değil satır arasındaki boşlukdaki anekdotlarımdın sen ve sana yazdığım... Tarfi edilemez duygularım var, belkide en kestirmesinden "Adrenalin kokan bir hikaye" olsa bu gerek yaşadığım yada yaşadığımız entrikasız saf cümleler ile... belkide yaşamadığımız v.s.
Bekledim... neyi beklediğimi bilmeden, monoton gece hayatı başlamışdı , uykusuz ve düşsüz,hissiz,kimsesiz en kötüsü varlığını bilipde , yokluğunu kabullenmekdi...
...Yazının sonlarına doğru şiirin diğer kısmına rastladım , şiir 2 dörtlükden oluşuyormuş ilki sana yazdığım ve son dörtlüğün üstündede gözlerimi süzüyorum, bir yanlızlığı artık kabulleniş vardı, bu dörtlükde senin için (sol göğüs kafasemin altındaki şey her ne kadarda istemesede, ellerim...)
"Geçti istemem gelmeni
Yoklugunda buldum seni
Bırak vehminde gölgeni
Gelme artık neye yarar!.."
...bilmiyorum Hayalimdekini canlı tutmak için belkide gerçeğini siliyordum,yada bir şiirin romantizminemi kapılmıdım onuda bilemiyoru...karakutu
-
İçinde olduğum/yaşadığım karmakarışık ve tarif edilemez durumun telaşesinin monotonluğunda kendimi bulduğum ender yazılardan bir tanesi... Eyvallah adamım, Yüreğine sağlık.
-
şiir sanırım NECİP FAZIL KISAKÜREK'İN Hıncal Uluçta hikayeleştirmişti biraz bunu bi arkadaşım anlatmıştı voleybol takımında yer alan kızın ardından sürüklenen bi gencin o kısacık hikayesini bu şiirle epey dramatize etmiş hikayeye rastlarsanız okumanızı tavsiye ederim daha anlamlı kılabilir
düzenleme: http://gulet.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000000483375 burada mevcut bahsettiğim öykü -
dip not: Bi arkadaşımın yolladığı yazı üstüne esinlenerek yazdım. Esinlendiğim yazının hıncal ULUÇ'a ait olduğunu bilmiyordum sonuç olarak farklı bir çalışma :)
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
şiir sanırım NECİP FAZIL KISAKÜREK'İN Hıncal Uluçta hikayeleştirmişti biraz bunu bi arkadaşım anlatmıştı voleybol takımında yer alan kızın ardından sürüklenen bi gencin o kısacık hikayesini bu şiirle epey dramatize etmiş hikayeye rastlarsanız okumanızı tavsiye ederim daha anlamlı kılabilir
düzenleme: http://gulet.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000000483375 burada mevcut bahsettiğim öykü
-----------------------------esinlenme değil, hıncal uluçun gerçek hikayesi, kendini anlatıyo orda.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
düzenleme: http://gulet.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000000483375 burada mevcut bahsettiğim öykü
-----------------------------esinlenme değil, hıncal uluçun gerçek hikayesi, kendini anlatıyo orda.
-----------------------------yok babacan o değil ben esinlendim... yani şöyle ben bu yazıyı okuduğum vakit hıncala ait olduğunu bilmiyordum sonrasında benden de böyle bir yazı çıktı ben ondan esinlendim okay ;)