folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder 0 Dan Php İle Yazdığım Video Scripti İçin Takıldığım Bir Kaç Nokta

0 Dan Php İle Yazdığım Video Scripti İçin Takıldığım Bir Kaç Nokta

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar başlıktanda anlayacağınız gibi sıfırdan bi video scripti yazıyorum

hatta bitmek üzere neyse sorularım şunlar lütfen bilen arakdaşlar üşenmeden yazarlarsa sevinirim ?75

proje bitim aşaması yüzde 75 felan ....

Site hem görsel dersler olacak hemde film izletilecektir...

Şimdi hem avi yada hem flv i destekleyen player varmı piyasada yok dersenizde lütfen ayrı ayrı işe yarayacak playerlar söylermisiniz bana ?

Yada Player ımı kendim yapmak istesem döküman olarak anlatan bir site varmıdır ?

Çok olmuyorsam bir de aşşağıda filmi öne arkaya alma çubuğu varya o aktif olsun youtube deki gibi yani adam direk 30. dakkaya çekdiğinde 30

dakkadan sonrasını direk ilzeyebilsin isitiyorum. Yani 30. dakkadan öncesinde yükleme yapmadan izleyebilsin kullanıcı istiyorum...

Player için istediğim özellikler yukarıdaki gibi....

Diğer sorum ise şu bandwhit ve yer alanı benim için problem olmayacak ? sınırsız alacağım hostgatorden 2 3 yıllık hatta ..

Ben filmler bölümündeki videoların görüntü kalitesinin çok iyi olmasını istiyorum ... ve öyle part part bölmeyeceğim filmleri ....

Direk tek link vermek istiyorum bu mümkünmüdür ? yani host a direk 700 mg avi attım diyelim direk bunu izletebilirmiyim ?

Yada playerla alakalımıdır yada host ile ..

Diğer bir sorum ?Umarım çok olmuyorumdur. Ama scripti kodlamaya devam edebilmem için bunları öğrenmem lazım :(

Ftp den değilde ben direk scriptin admin panelinden upload yapmak istiyorum  diyelim ...

Direk 700 mg dosyayı ordan upload etmek istersem zaman aşımına uğrarmıyım ? yada bu zaman aşımı kaldırmak için ne tavsiye edersiniz...

Php de kodlama ile mi yapmalıyım... Yada mesela rapid max 200 mg upload a izin veriyo nedenini hala bilmiyom mesela onun gibi bi soru oldu bu

en son olarakda bu php ci leri yakından ilgilendiriyorum umarım cevabımı alırım ...

// burda upload edilecek dosyanın uzantısını buluyorum .... Bu benim resim upload scriptim için upload uygulamamdaki kod

elseif(($_FILES['img']['type'][$key] != "image/pjpeg") && ($_FILES['img']['type'][$key] != "image/gif") && ($_FILES['img']['type'][$key] != "image/x-png") && ($_FILES['img']['type'][$key] != "image/png"))

bunları ben avi ve flv olarak değiştirmek istiyorum... Nasıl yapacağım yani nasıl yapacağım değil aslında

image/pjpeg yapmışım ya mesela onun gibi video/avi yada yada video/flv mi yapmalıyım yoksa

$_FILES['img']['type'][$key] != "avi" yada $_FILES['img']['type'][$key] != "flv" yapsam nasıl olur olurmu :)

Herşey için çok çok teşekkürler yardım eden arkadaşlara yapabileceğim bi yardım olursa her şekilde bilgimi paylaşırım

çok sağolun yeniden.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Php bilgim yok, yardım edemeyeceğim fakat merak ettim demo falan bakabilir miyiz bi scripte?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek

ftp den değilde ben direk scriptin admin panelinden upload yapmak istiyorum  diyelim ...

Direk 700 mg dosyayı ordan upload etmek istersem zaman aşımına uğrarmıyım ? yada bu zaman aşımı kaldırmak için ne tavsiye edersiniz...

dostum scriptde converter var yukledıgın dosya ne olursa olsun .flv olarak siteye kayıt ediyor yani ftp ye flv de mb olarak .avi .mpeg e gore hayli dusuk . 700 mb dosyayı upload etmen nasıl onu bilmiyorum tam cunku hic denemedim :)

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

itfaiyeci kardeşim scriptin demo halini göstermek çok isterdim ama wireless ile zor giriyorum arkdaşın 4. kat bu mesajları bi ton deneyip yolluyorum ...

Scripin özellikleri şunlar ? 

Üyelik sistemi ...cahpta felan cart curt....

Ekstra ekstra koruma ... sql ve sesion la cookie kasmadım hiç en güvenlsi bu ...

Gelişmiş admin panelide ki şimdi olanlar

-------------------------------------------------

Sayfa ayarları = burda hangi sayfaların hangi kullanıcılar tarafından görüleceği gibi ayarlar var sayfayı kapatma aktif etme gibi ayarlar var ....

Ana kategori Ayarları var = burdan Ana kategorileri belirliyorsun resimli olarak db den okuyo hepsini alt tarafa gösteriyor...

Alt kategori = burda anladığın gibi bi alt kategoriler var .... Ana kategorileri db den okuyan

Dosya upload = şu anda bütün kullanıcı lara açıktı ama bugunden sonra vazgeçtim kullanıcılar upload yapmaz diye

bunuda ajax ile yaptım sınırsız upload yapılabilsin diye sağ taraftaki butona tıklayın ca bir tane daha göz at butonu çıkıyo gibi düşün... En sondada upload diyon atıyo ftp ye ...  Dsoyanın adını gizliyo değiştiriyor orjinalini alıyor..

Seo = biraz kastım şimdi sitenin bitmesini bekliyorum upload bölümde sadece seo linki oluşturdum div lere meta lara geçmedim daha bakalım nasıl olacak 

Özel mesaj istemi = Ajax ile çalışan bi sistem yine üye adını arama ve alt zıkkımları getirme gibi düşün google daki gibi üye adının 3 harfi girilince alt tarafda sıralıyo ....

----------------------------------------

Üyelerin özellikleri..

Avatardı bilgileriydi cart curt var ? Ekstra eklediği dosyaların linklerini göre bilme vardı dediğim gib kaldırabilirim onuda ...

--------------------------------------

Gelecek olan neler ?

kısa .

Blok yönetimi sol üste al sağ alta al gibi gibi .... En başta yapsam daha iyidi ama biraz zorlaştı gibi ...ama yaparım ...

Bide filmleri göstereceğim player var o kadar :)

Güvenli,Sadece,İşlevsel hepsi bi arada :)

Bu arada 17500 adet flash oyunda var onlarında ayarları yapılacak bi ara tbt de verilmişti biliyorsun .... ordan aldıklarımla yine demo sunu manisaya geçince gösteririm sana kardeşim senin sayende oldu ne olduysa :) bunu unutma :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

dostum scriptde converter var yukledıgın dosya ne olursa olsun .flv olarak siteye kayıt ediyor yani ftp ye flv de mb olarak .avi .mpeg e gore hayli dusuk . 700 mb dosyayı upload etmen nasıl onu bilmiyorum tam cunku hic denemedim :)

Hocam benim scriptim de yok hostun bi özelliği mi acaba bu ben filmleri flv de gösterirsem kalitesi düşer avi göstermem lazım divx şekilnde gibi gibi

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

1-Öncelikle host sözleşmesine dikkat et, alan sınırsız olup da max boyut sınırlaması, max dosya sınırlaması gibi saçma sapan maddeler koyuyolar..

BlueHostta mesela 50k dosyadan fazla bulunduramıyosun...

2-Flash'a mp4 desteği geldi diye biliyorum, hepsini mp4 yap temiz iş olsun, farklı farklı playerlarla uğraşma..

3-Youtube ve MegaVideo senin dediğin gibi bi script kullanıyo hele megavideo'nunki çok güzel, onu biraz araştır derim..

4-Script üzerinden upload yapmaya kalkarsan büyük ihtimal patlar, max exec time diye bi mevzu var, hostunda php.ini'ye müdahale edebiliyor musun bunu öğrenmen lazım. Kaldı ki browser'a da güvenilmez, senin yerinde olsam ftp'den upload yapar script üzerinden link verirdim...

Son sorun içinse

AVI%20Extension%20Icon
    Filename extension .avi
    Internet media type video/vnd.avi[1]
    video/avi
    video/msvideo
    video/x-msvideo
    Type code 'Vfw '
    Uniform Type Identifier public.avi
    Developed by Microsoft
    Container for

Audio, Video

FLV%20file%20Icon%20from%20Adobe%20Systems
    Filename extension .flv, .f4v, .f4p, .f4a, .f4b
    Internet media type video/x-flv, video/mp4, video/x-m4v, audio/mp4a-latm, video/3gpp, video/quicktime, audio/mp4
    Developed by Adobe Systems (originally developed by Macromedia)
    Type of format Media container
    Container for Audio, video, text, data

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

zoktrip eyvallah kardeşim sağol çok yardımın oldu uzantılar konusunda...

Evet arkadaşlar diğer sorularıma hala net bi cevap bulamadım deneyen gören bilen yokmudur :)

Ayrıca bakın zoktrip in mesajını iyice okuyun hostgator olaylarını bilen buraya yazarsa sevinirim :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

konu hortlasın ben yatar :)

sabaha kadar umarım elle tutulan başka şeylerde gelmiş olur ...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

up up lütfen cvp

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Linux makinenin dosya sınırlama sistemi olmalıdır (dosya büyüklüğü vs..)

İnternetten upload scriptlerini indir, incele. 

elseif(($_FILES['img']['type']  gibi bir ifade, resim dosyalarının kontrolü için olması lazım. Dosyalar için file type gibi bir nesne olabilir. Php'yi bilmiyorum ama mantıken cevap veriyorum.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

30.dk da dalgasını yapmak için xmoov.php yi araştır. scripti yazacak kadar bilgin varsa bunuda rahat çözersin.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

eyvallah kardeşim araştıracağım onuda çok sağol ...

Toplam Hit: 1896 Toplam Mesaj: 11