0 Kayıplı İletkenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    bugün teknoloji TV yi izliyordum adamlar carbon elemenlerinin oluşturdugu tüp şeklinde bir biçimde birleşmiş bi şeyi gösteriyordu (bileşiğin şekli tüp gibi) fakat bu süper iletken değil çok farklı bişe, işlemcilerde filam bunu kullanıyolarmış, ismide farklı bişidide uyku sersemi izlediğimden  pek hatırlıyamadım, çok dehşet bişidi eğer bu konuda daha fazla bilgiye  sahip oan müridler varsa paylaşmasını rica ediyorum
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReDHaCK
    ReDHaCK's avatar
    Erkek
    Sanırım Nano Bİlimden Bahsediyorsun

For Die For Every
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hcam o super iletken, aslinda onlar tamamen iletken degil, teknik olarak -273 derecede maddelerin super iletken oldugu TAHMIN ediliyor, kesin bi olay yok, ama bunun yaninda bazi bilesikler -150 C gibi isilarda bile mukkemmele yakin bi iletkenlige ulasiyor, onu islemcilerde kullanmalarina imkan yok, cunku 1 metre yaninda yarim saat durursan donarsin, inanilmaz derecede zor uretiliyorlar zaten... Islemcilerde bakir - altin vs gibi ii iletkenler kullaniliyor, oyle superiletken fln yok yane.. en azindan normal bilgisayarlarda :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Archon
    Archon's avatar
    Erkek
    musket +1
    örneğin civayı acayip derecede soğutunca öz direnci o kadar düşüyorki atomlar kendi elektronlarını bile sürekli değiş tokuş yapmaya başlıyorlar.

ama işlemci teknolojisini asıl geliştirecek şey süper iletkenlerden ziyade iletken polimerlerdir.

yarım yamalak bilgilerimi size aktarayım polimer bilindiği üzere moleküllerin birleşerek uzun zincirler oluşturması demek işte bu polimer eğer istenilen özelliklere sahpi olabilirse işlemciler içinde kullanılacak ve şu anda bahsettiğimiz 60 nm teknolojisi fln dediğimiz değeri aklın hayalin almayacağı kadar çok düşürecek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    bu arada eklemek istedim, genel olarak ozkutlesi ne kadar buyuk o kadar ii iletkendir... Maddeler sogudukca ozkutleleri artar, yani -273 derecede tahmine gore molekuller arasi bosluk 0 lancak, o yuzden inanilmaz acaaip super vahsi fln bi iletken olucak, tabi olaya o kadar hakim olmadigim icin bilesiklerin kararliligi fln gibi konularin konu uzerine nasi bi etki yaptiini bilmiyorum :) ama bi gun sogutmakdan baska bi yontemle maddelerin ozdirencini yok edersek cok guzel olur hani... iste o zaman bilgisayarlarda hersey de deisir :) elektrik de ucuzlar tahminimce...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    süe iletkenlele alakası yok, yukada söyledim zaten süer iletken değil die,
    şimi hatyırladım akadaşın dediği NANO TEKNOLOji dalgası, itel işlemi,cilede kullanmaya başlıcakmış yakında yani kayıb ın sıfır olması veri iletimininde anında olması demektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    i_drees
    i_drees's avatar
    Erkek
    ewet bunlar iletken ornagik polimerler şu anda görünmez uçakların kaplanmasında kullanılan madde nano teknoloji diye anlandırılıyo heralde çok kısa bi sürede piyasaya ilk modeller çıakcak işlemci vs

Son Of OTTOMAN Empire
Toplam Hit: 1827 Toplam Mesaj: 7