1 Adet PC Kasasından 2 Monitöre Görüntü Alamıyorum (Destek)
-
Merhaba arkadaşlar.
2025'in Güngören'in de böylesine basit bir konuda sorun yaşayacağım hiçi aklıma gelmezdi.
Şöyle ki;;
1 adet PC kasası var iş yerinde minitower onboard ekran kartlı (1 adet VGA+1 Adet HDMI çıkışlı)
2 adet monitör var
birine HDMİ'dan ötekine VGA'dan görüntü alıp 2 monitörü de çalıştırıyorum fakat VGA'dan görüntü aldığım monitörün görüntü kalitesi leş gibi. Monitör yeni, başka monitörler de de kalite aynı. Kabloyu da değiştim ama VGA çıkışının kalitesi bu kadar.
Derdim, 2 monitöre de HDMI'den görüntü almak ve görüntüyü yinelemek değil genişletmek.
Denediğim çözümler;
HDMI splitter: Bu aparatı aldım ama görüntüyü yineliyor, 2 masaüstü yapmıyor işime yaramadı. Ben görüntüyü genişleterek iki masaüstü şeklinde kullanıyorum.
USB to HDMI Aparat: USB üzerinden görüntü verdim HDMI aparatı ile ama görüntü donuyor ve stabil değil lag var gibi çalışıyor.
VGA to HDMI Converter: Böyle bir aparat var, VGA'dan görüntüyü alıp öteki ucundaki HDMI'dan veriyor ama görüntü kalitesi sanırım değişmiyormuş fikri olan var mı?
-
driverları güncelledin mi
-
bugrahan45 bunu yazdı
driverları güncelledin mi
hepsi güncel hocam
-
sorununun çözümü yok.
2025'in tarlabaşında max o cpu/gpu 2 çıkışa izin veriyor birisi analog birisi dijital.
vga'yı hdmi'da çevirsen peygamberde ilan etsen yine hdmi seviyesinde olmayacak.
splitter'lar aynı görüntüyü çoğaltır , üçlü priz gibi. bu ekranı genişletme işlemini kasada yapamıyorsan başka türlü yapamazsın.
harici type-c ile vs. video kartı taksan bu sefer yine benzer donanımsal engellere takılıp maximum desteklenen ekran çıkışı , hangi çözünürlüğü ve yenileme oranı neyse onunla kalırsın üstüne çıkamazsın aşamazsın.
sevgiler.
-
converter splipter falan iş görmez ucuz yollu bir rx 550 yada 1050 ekran kartı al bir monitöre hdmi diğerine displayporttan görüntü ver olsun bitsin.
vukuat tarafından 06/Ağu/25 16:35 tarihinde düzenlenmiştir -
ekran kartı takabılıyorsan sorunun cozulur
-
vukuat bunu yazdı
converter splipter falan iş görmez ucuz yollu bir rx 550 yada 1050 ekran kartı al bir monitöre hdmi diğerine displayporttan görüntü ver olsun bitsin.
hocam monitörlede sadece hdmi ve vga var başka çıkış yok
-
DrKeworks bunu yazdıvukuat bunu yazdı
hocam monitörlede sadece hdmi ve vga var başka çıkış yok
eski versiyonlarda 1 hmdi var ama 1650 gibi birşey alırsan 2 hdmi çıkışa sahip olur.
-
baristbt bunu yazdı
sorununun çözümü yok.
2025'in tarlabaşında max o cpu/gpu 2 çıkışa izin veriyor birisi analog birisi dijital.
vga'yı hdmi'da çevirsen peygamberde ilan etsen yine hdmi seviyesinde olmayacak.
splitter'lar aynı görüntüyü çoğaltır , üçlü priz gibi. bu ekranı genişletme işlemini kasada yapamıyorsan başka türlü yapamazsın.
harici type-c ile vs. video kartı taksan bu sefer yine benzer donanımsal engellere takılıp maximum desteklenen ekran çıkışı , hangi çözünürlüğü ve yenileme oranı neyse onunla kalırsın üstüne çıkamazsın aşamazsın.
sevgiler.
barış hocamın dediği doğru. Çözümü yok.
Şaka gibi, resmen teknolojinin bugu amk.