1 Bilgisayarda 2 Ethernet Kartı Kullanımı
-
arkadaşlar şimdi benim modem de 5 ethernet + 1 usb girişi var. evde 2 pc var. ve 1 mb internet bağlantısı var.
şimdi ben toplamda flash get ile 100 (+- 10) kb download yaparken aynı anda diğer pc de o hızda download yapıyor.
yani 1mb bağlantı ile 2 mb hızında download yapıyorum. şimdi geriye kalıyor 3 port. benim pc dede 2 tane etherne kartı var. acaba. bişekilde onu da takıp kullanabilirmiyim. yani şöyle ; modemden ethernet1 e modemden ethernet 2 ye ikisinide pc den aktif hale getirsem, hangisini kullandığımı nerden bilicem :|
aklıma şey geldi , pc den 2. bi kullanıcıya yönetici statüsü versem. aynı anda kullanıcı değiştir ile iki etherneti birden kullansam diye geldi :| olurmu, veya başka türlü nasıl olur :|
-
Sanal pc oluştur en stabil veriyi öle alırsın.
-
ya nasıl oluyor peki aynı anda 2 sindende 100 le indiriyosun ? telekomun verdiği bağlantı hızı sabit deilmi?
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------
ya nasıl oluyor peki aynı anda 2 sindende 100 le indiriyosun ? telekomun verdiği bağlantı hızı sabit deilmi?
-----------------------------sabitte, her pc için ayrı 1mb veriyor modem 3lü priz gibi :D 220 wolt alıyor x3 veriyo :D
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------hotboy bunu yazdı:
-----------------------------sabitte, her pc için ayrı 1mb veriyor modem 3lü priz gibi :D 220 wolt alıyor x3 veriyo :D
-----------------------------hadi canım olur mu öyle? neyse öss den sonra deniycem bunu bizim ağda da 2 kişi var
-
mataramasuko bunu yazdı:
-----------------------------FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------hotboy bunu yazdı:
hadi canım olur mu öyle? neyse öss den sonra deniycem bunu bizim ağda da 2 kişi var
belki telekom bize kıyak geçiyordur (H)modem geek adsl diye 5 değil 4 ethernet girişi varmış şimdi baktım ama usb ile 5 oluyo. önceki modemi de şöle kullanıyoduk;
bir ethernet bana bir usb diğer pc ye ozaman çok kasıyodu bağlantıyı :| hepe upload a başlayında diğeri kullanılmıyodu bile :|
-
mantık dışı :|
evde 3 pc var 1mbit net var ben pcden flashgeti açtığım zaman diğer pclerde internet felç oluyor
-
yok öle bişi..
kulağa saçma gelmiyor mu ?
-
Ahh ahh tahribat ve sıra dışı istekleri:)
normal değiliz biz ya yarın öbürgün bizi toplarlar :)
-
olm niye saçma olsun size en basit örneği gösterdim , yaşamasam böle bi istekte bulunamam :D
3 lü priz işte 1 alıyor 3 veriyor :D
şu an virtual pc ile win home u kuruyorum antikky nin dediği şekilde deniycem :D olursa varyaa :D 2 tane daha ethernet alırım :D:D
laptop bi pc diğeri detskop. detskop da 2 ethernet laptopda 1 ikisini aynı anda kullanıyoruz. ve ikisindede aynı anda 100 kb ile indirebiliyorum :D
bakalım şu virtual pc olacakmı.