1 Excel İsteği (Veri Eşleştirme)
-
ARkadaşlar merhaba bir isteğim olacak...
Elimde 200 temsilci adı var ve 200 tanede bölge benim bunları araştırmadan eşleştirmem gerekiyor.
ör: Mustafa Hiçyılmaz ---- Sarıyer bölgesinin bölge temsilcisidir.
İstediğim şu ben B12 hücresine Sarıyer yazınca C12 hücresinde Mustafa Hiçyılmaz ismi çıkacak
yada
B12 ye Mustafa Hiçyılmaz yazınca C12 de Sarıyer bölgesi çıkacak
bunu nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz.Excelde olmaz şu programda şu şekilde olur derseniz onada açığım.
teşekkürler...
-
konuyu öne almak için değil ama eskiden tahribatta soru sordukmu cevap çıkardı ertandan diğer arkadaşlardan yönlendirme çözüm bulma msj atarlardı paylaşım portali gibi filmlere 10larca cevap var sorulara yok garip saolun...
-
şöyle bişiy uydurdum bilmem işine yararmı
a sütununda isimler olsun, b sütununda şirket isimleri, c sütununa biz elle ne istediğimizi giricez d sütununada formülle istediğimiz karşılığı alıcaz
formül =ARA(C1;A:A;B:B) bunu d1'e kopyala ve aşağı doğru tutup sürükleki formülün içindeki c1 kısmı c2,c3,... diye artarak çoğalsın..
sonuç olarak sen c ye murat yazarsan bu formül a sütununa bakar orda murat varsa aynı satırdaki karşılığında yazan şirket ismine bakar ve d sutununa yazar.
a'yı b'yi istediğin gibi ayarlayarak belki kullanabilirsin..
işine yararmı bilmem ama şu an bi bunu bulabildim...
-
Dostum sende gecenin köründe soru yazmışın hemen cevap bekliyon sonra bide üşenmeden sitem ediyon yazık valla.
-
gvn666 bunu yazdı:
-----------------------------
konuyu öne almak için değil ama eskiden tahribatta soru sordukmu cevap çıkardı ertandan diğer arkadaşlardan yönlendirme çözüm bulma msj atarlardı paylaşım portali gibi filmlere 10larca cevap var sorulara yok garip saolun...
-----------------------------Bahsettiğin saat gece 1 farkındamısın?