1 Lira İle Çalışan Otomat Sistemi Yapmak
-
merhaba benim yapmak istediğim. 1 TL atacağım ve langırt masasının içindeki toparı bırakacak ve langırt oyunu başlayacak.
basit bir hobi devresi ile ve para mekanizmasi kullanarak böyle bişi yapılabilir mi. anlayan arkadaşlar var ise özelden konuşalım telefonla tam olarak anlatmak isterim derdimi.
-
bu şekilde çalışan zaten langırtlar var ki. bizim üni'de kantinde var 1 lira ile çalışıyor.
-
bunun anakartını basit bir devre ile kendim yapmak istiyorum.
-
Hocam o langırtların içinde elektronik bir aksam yok ki.
Kol uygun ağırlık ve şekildeki para geçince çekilebilir hale geliyor, o kolun devamı da topları bırakan deliği açıyor.
Ha bunu elektronik olarak tabi yapabilirsin ama para mekanizması eletronik ise ve hazır alıcaksan, para mekanizmasını switch gibi düşünüp devreya bu switch i bağlayıp devamına kapağı açıp kapayacak bir motor yapısı eklersin arada basit bir pic ile de açıp kapama hatta istersen lcd de yazı yazdırırsın duruma göre.
Tabi işin pic kısmına çok aşina değilim, aşina birisi çok rahat yapar.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam o langırtların içinde elektronik bir aksam yok ki.
Kol uygun ağırlık ve şekildeki para geçince çekilebilir hale geliyor, o kolun devamı da topları bırakan deliği açıyor.
Ha bunu elektronik olarak tabi yapabilirsin ama para mekanizması eletronik ise ve hazır alıcaksan, para mekanizmasını switch gibi düşünüp devreya bu switch i bağlayıp devamına kapağı açıp kapayacak bir motor yapısı eklersin arada basit bir pic ile de açıp kapama hatta istersen lcd de yazı yazdırırsın duruma göre.
Tabi işin pic kısmına çok aşina değilim, aşina birisi çok rahat yapar.
kardeşim anakart elimde var . toplar langırt masasından gol olduğunda masanın altında bir havuzda toplanıyor daha sonra 1 lira attın mı bir pompa gibi bir şey ile havuzun ağzı açılıyor ve toplar dışarı cıkıyor ve oyun baslıyor.
-
madem amerikayı tekrardan keşfedeceksin.
http://www.youtube.com/watch?v=-g7ucWzN80k
fikir verecektir bir nebze