folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder 1 Lira İle Çalışan Otomat Sistemi Yapmak

1 Lira İle Çalışan Otomat Sistemi Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bintang_Merah
    Bintang_Merah's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

merhaba benim yapmak istediğim. 1 TL atacağım ve langırt masasının içindeki toparı bırakacak ve langırt oyunu başlayacak.

basit bir hobi devresi ile ve para mekanizmasi kullanarak böyle bişi yapılabilir mi. anlayan arkadaşlar var ise özelden konuşalım telefonla tam olarak anlatmak isterim derdimi.

İşinin Erbabı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

bu şekilde çalışan zaten langırtlar var ki. bizim üni'de kantinde var 1 lira ile çalışıyor.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bintang_Merah
    Bintang_Merah's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bunun anakartını basit bir devre ile kendim yapmak istiyorum.

İşinin Erbabı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam o langırtların içinde elektronik bir aksam yok ki.

Kol uygun ağırlık ve şekildeki para geçince çekilebilir hale geliyor, o kolun devamı da topları bırakan deliği açıyor.

Ha bunu elektronik olarak tabi yapabilirsin ama para mekanizması eletronik ise ve hazır alıcaksan, para mekanizmasını switch gibi düşünüp devreya bu switch i bağlayıp devamına kapağı açıp kapayacak bir motor yapısı eklersin arada basit bir pic ile de açıp kapama hatta istersen lcd de yazı yazdırırsın duruma göre.

Tabi işin pic kısmına çok aşina değilim, aşina birisi çok rahat yapar.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bintang_Merah
    Bintang_Merah's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Hocam o langırtların içinde elektronik bir aksam yok ki.

Kol uygun ağırlık ve şekildeki para geçince çekilebilir hale geliyor, o kolun devamı da topları bırakan deliği açıyor.

Ha bunu elektronik olarak tabi yapabilirsin ama para mekanizması eletronik ise ve hazır alıcaksan, para mekanizmasını switch gibi düşünüp devreya bu switch i bağlayıp devamına kapağı açıp kapayacak bir motor yapısı eklersin arada basit bir pic ile de açıp kapama hatta istersen lcd de yazı yazdırırsın duruma göre.

Tabi işin pic kısmına çok aşina değilim, aşina birisi çok rahat yapar.

kardeşim anakart elimde var . toplar langırt masasından gol olduğunda masanın altında bir havuzda toplanıyor daha sonra 1 lira attın mı bir pompa gibi bir şey ile havuzun ağzı açılıyor ve toplar dışarı cıkıyor ve oyun baslıyor.

İşinin Erbabı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

madem amerikayı tekrardan keşfedeceksin.

http://www.youtube.com/watch?v=-g7ucWzN80k

fikir verecektir bir nebze

arbeit macht frei
Toplam Hit: 1303 Toplam Mesaj: 6