1 Mayis Maili
-
Arkadasim calistigi sirkette, bir elemanin 1 Mayis gunu "herkesin isci bayrami kutlu olsun" baabinda attigi maile karsilik olarak butun calisanlara,patronlar dahil attigi bir mail. sirketteki patronlar tabii ki turkce bilmiyor, ama turk yalakalari cokmus soylenene gore; paylasmak isdedim, usenmezseniz okuyun...
-------------------------------------------------------------
Merhaba,
Cogumuzun yasi vefa etmiyordur o yuzden; http://tr.wikipedia.org/wiki/Kanl%C4%B1_1_May%C4%B1s okumanizi tavsiye eder, ayrica da calisan haklarindan eser olmayan ve de cikarlarimizi gozetmeyen sirketimizde emegin ve emekcinin degerinin ne kadar oldugu da tartisilir oldugunu belirtmek isterim.
En acik hali ile emegin karsiliginin ilk geriye donusu, calisanin ya da iscinin hakki olan yevmiyesidir (ya da maasidir) ve bunun haliyle dogru/eksiksiz odenmesidir, fakat ne yazik ki gecen 10 ayda gordugum, her turlu hesaplama hatasi yapilmakla birlikte eger alacakli iseniz ceplerinde akrep varmisscasina geri odemeyi olabildigince otelemeye calismaktadirlar. Zaten stresli olan is ortamini (bazilarimiz is ve de okul) yapacaklari duzenli odemeler ile bir nebze de olsa ortadan kaldiracaklarina, ay sonu/basini bize iskence etmektedir, hatanin duzelmesi icin ekstra isdirap getirmektedir.
Yukarda saydigim nedenlerden dolayi XXXX'in XXXX emekcilerine yapmis oldugu 1 mayis kutlamasinin bosuna oldugunu belirtmek de isterim. 1 mayis birligin beraberligin bayramidir, 1 mayis kardesligin de bayramidir. Bugune kadar ben birlik olunup hak arandigini, ses cikarildigini hatirlamiyorum. Ben sadece isimiz olmadiginda birilerinin otekilerine satildigini, birbirlerinin arkalarindan konusuldugunu, cesitli kaygilardan oturu hak aramaya calistigimizda destek olunmadigini hatirliyorum. Belki balik hafizaliyimdir ondan da olabilir.
Irlandalilar Turkler kadar coskulu bir toplum degil, bizim kadar coskulu 1 mayis da kutlamiyorlar, bizim gibi haklarini da aramiyorlar, fakat sanirim biz burada hic farkinda olmadan ne oldugumuzu unutuyoruz.
Benim XXXXteki gecirecegim zaman sayili, beraber cok fazla 1 mayis kutlayacagimizi dusunmuyorum acikcasi, fakat orada nice 1 mayislar gecirecek arkadaslara sayan-i tavsiyemdir; birlik olun ve haklarinizi/haklarimizi aramaya gec de olsa baslayalim. Yoksa yarin bir gun bu adamlar bizden daha fazlasini isteyecekler ya da istedikleri gibi kapi onune koyacaklardir. Ingilterede bizden once calisan arkadaslari hatirlayanlar var ise, onlarin durumundan benzetme yapabilirler. Bu sirketin bence emege/emekciye saygisi yoktur, sadece basta oturan 20 kisiye yarayan, onlarin cebini doldururken sizin beyninizi bosaltan bir sirkettir. Iscinin sirtindan rant saglayan ve iscisiyle paylasmayan...
Nice omuz omuza olacagimiz, hak arayacagimiz, haklarimizi bilecegimiz ve daha esit ve uygar sartlarda calisacagimiz 1 mayislara...*Baris, dostluk ve kardeslik dileklerimle
XXXX
*Yukarda yazilan hersey hayal urunu ve kurmadir, gercekle hic mi ama hic alakasi yoktur ve kimseyi suclamamakta, zan altinda birakmamaktadir, hatta bunu okuduktan sonra mavi ile kirmizi haptan maviyi sectiginiz icin bu e-maili hatirlamayacaksiniz. E-maili ingilizceye cevirip birilerine yaranmak isteyenler hemzemindir, pespayedir, medya maymunudur. Bu e-mail kendini 4 saniye icinde imha edecektir 4 3 2 1 ...
-------------------------------------------------------------------------------------
not1: Konuyu dogru yeremi actim karar veremedim, 1 mayis hala guncelmi? derin konularada acabilirdim ama karar veremedim buraya actim.
not2: isimleri ve sirket isimlerini sansurledim :) Enjoy!
-
:Ç 1 Mayıs gerçeği işçiye dayak atma günü rulzz onlara göre