1 Mayıs"Ta Çalışmak Zorunda Bırakılanlar ?
-
Arkadaşlar merhabalar ; ben çağrı merkezi çalışanıyım ve bugün öğrendimki şirket 6 ay'dır resmi tatillerde çalıştığımız günler'i extra mesai olarak saymamış ve normal iş günü olarak belirtmiş bugün takım liderine itiraz ettiğimde ay da 225 saat i doldurman gerek bu senin normal iş günün olarak görünecek 225 saat i doldurana kadar dedi ve benzeri falan filanlarla gereksiz bi laf salatası yaptı bende tabi konuşacağım çok şey olsada mecburen sus pus kaldım , 1 Mayıs için ise 70 kişiden 67 sini yaşanabilecek muhtemel aksaklıklardan dolayı OFF olarak gösterdiler ve lokasyonda benle birlikte 3 kişi çalışacak + çağrı yoğun olduğu zaman devreye giren destek birimi ev'den çağrı alacak,çağrı merkezi çalışanları bilir , 3 kişinin koca cc de çağrı alması rezalet ve kamera şakası gibi bir durumdur , yemek yiyeceğimiz yer bile kapalı kıdemliler gelmiyor vs. , bende ayar oldum ve bu adamların ayağını kaydırmak istiyorum , gerekli yerlere başvursam 1 Mayıs ta müfettişler gelir mi ? veya farklı bir şekilde şirkete zarar verecek işlemler yapılır mı , var mı bilgi sahibi arkadaşlar ?
-
15 ay telekomda çalışan birisi olarak psikolojini en iyi ben anlarım kardeşim. Ben senin yerinde olsam yarın gider bir hastaneye rapor alırım, bu kadar basit.
Ama sen yok işe gidecem dersen, ewt çok boktan bir gün olacak bunun içinde, al gazete ve kitabını, al çağrını. Ama bir çağrın 30 dk dan az sürmesin :) Bunu yapabilirsin. Sen normal çağrını alıp gidersin müşteriler isyan eder, olan kuruma olur.
Öte yanda şikayet etsende onlar kılıfıa uydururlar, o yüzden en sağlıklısı rapor almak...
Ama yinede şikayet edecem dersen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıa şikayet edebilirsin.
-
bende 1 mayısta çalışıyor olucam.
umrumda da değil zaten
-
Hakkınızı arayın;
4857 Sayılı İş Kanunu:
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE ÇALIŞMA
Madde 44 - Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işyerlerinde çalışılıp çalışılmayacağı toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmeleri ile kararlaştırılır. Sözleşmelerde hüküm bulunmaması halinde söz konusu günlerde çalışılması için işçinin onayı gereklidir.Bu günlere ait ücretler 47 nci maddeye göre ödenir.
GENEL TATİL ÜCRETİ
Madde 47 - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.
Yüzde usulünün uygulandığı işyerlerinde işçilerin ulusal bayram ve genel tatil ücretleri işverence işçiye ödenir.
Kanun,açık ve net.İş sözleşmeni gözden geçir,sözleşme senin lehine mi değil mi,ona göre gerekenleri yap. -
işbaşı kağıdı al hastaneden en iyi yöntem bu.belim ağrıyor mazareti geçerli sayılır genelde :)
1 mayısta fabrikada mesai yaptıran kapitalis patronlardan nefret ediyorum.
-
ama çağrı merkezinde biri olması lazım dimi senin açından kötü ama..
ben şimdi müşteri hizmetlerini arasam telesekreter çıksa bugün bayram kapalıyız dese nasıl olur :D
-
benim çalışacak bir işim bile yok :| işsizim mutsuzum. ne zaman i$ bulacam acaba :S
-
1 mayıs ne ki kurban bayramında bile calıştım
bu ara işler az günde 8 saaT eskiden pazarda dahil günde 12 13 saat calışıyordum
şikayet etsende bişi çıkmaz bi yolunu bulurlar sende işinden olursun.